Semester

0kommentarer

Länge sedan jag var in. Finner ingen ro i att sitta och skriva, känner inte att jag kan skriva. Det låser sig. 


Tänkte i alla fall visa lite bilder från de första  veckorna av vår semester. På fredagen när jag gick av på jobbet åkte jag bara hem och bytte om sedan slängde vi oss i båten och drog iväg. 

Första anhalt blev Mariestad där det blev några fina dagar med restaurangbesök, glass i stora lass och promenad genom kohagar. 

När vi tröttnade på det tog vi oss vidare till Skeberga. Vid tilläggningen där lyckades jag trilla över bord. Slog smalbenen blåa över ankaret, tappade solglasögonen i vattnet och fick testa den uppblåsbara flytvästen. Den funkade perfekt. Och folket på Skeberga kommer alltid att komma ihåg oss. Båtfolken från Karlstad! 


Hann även med en lååång löprunda i nya miljöer. 

Sen visade solen sig från blå himmel och vi styrde så mot Lindökrogen för bad, sand och strand. 


På kvällen går man på baksidan av ön. Sittandes på klipporna kollar man på solnedgången och äter grillmat. 

Därefter fick vi avbryta semestern för att styra båten till Karlstad byta båten mot bilen och styra bilen till Dalarna. För nu skulle det simmas Vansbro öppen älv, 3000 meter tillsammans med syster Ida. Vi tog oss igenom med frusna fingrar och tår. Nu är en fjärdedel av klassikern genomförd

När helgen i Dalarna nådde sitt slut blev det samma tur igen fast åt andra hållet. Styrde bilen till Karlstad och bytte bilen mot båten... ja och så förstår ni resten. 


När vi lämnade Inre hamn var det Adam som fick lägga ut och ta oss till Sättersholmarna. Längre än så gick vi inte på grund av blåst. Vi valde att gå dagen efter men tyvärr låg det gammal sjö kvar så det skumpade och gungade rejält. Så pass att Filippa spydde två gånger. Adam däremot sov hela resan till Sjötorp. 


I Sjötorp stannade vi många dagar. Trevligt och mysigt. En dag tog vi bussen in till Mariestad för att handla lite. När barnen tröttnat på Sjötorp åkte vi vidare till Lambar där vi blev inblåsta några dagar innan vi trotsade blåsten och tänkte gå till Laxhall. Men väl vid Laxhall vågade vi inte ens försöka lägga till. Det blåste alldeles för mycket. Så vi fick vända båten och ta oss till Lindökroken där man ligger skyddad för de flesta vindar. 


Väl där sprack solen fram, vinden mojnade och vädret visade sig från sin bästa sida. Sol och klarblå himmel och en långgrund sand där även jag blötte min lekamen. 

Sen blev det dags att avsluta båtsemestern. Vattnet var slut och maten likaså. Och barnen började längta hem till kompisar. Det blev totalt 16 dagar på sjön. Men att glida in i Inre hamn var en go känsla. Nu tillbringar vi våra sista semesterveckor med fast mark under fötterna. Även om marken fortfarande gungar lite då sjöbenen hänger kvar. 


Kommentera

Publiceras ej