...annars dör man.

Det här med att sitta och läsa på toaletten i evigheter vet jag inte vart storebror har fått ifrån. Okej att man vill läsa, det är väl upp till var och en. Men jag trodde verkligen att man hade tidningen/boken i knäet när man läste. Det känns som det mest naturliga, om man nu anser det naturligt att läsa på toaletten.

Men alla sätt är bra...
Vi tackar så mycket för vykorten ni skickat till barnen. Hundarna och hästarna var spännande att höra om och barnen hade nog gärna sett dom i verkligheten.

Hemmet står kvar, frysen äter vi ur ;-P, gräsmattan är så snyggt klippt hela tiden, grannarna hälsar så mycket. Både de på er sida och andra sidan gatan. Penséerna har hållit sig fina till nyss. Nu är de utbytta mot vit/rosa petunior. Än så länge lever alla blommor inne i huset och ute står trädgården i blom.

Igår när jag planterade petuniorna öppnade jag upp dörren hos er, satte iPhonen i "dockan" i köket, poppade musik och satt på framsidan i lugn och ro. Fick lite egentid men ack så tomt det känns när ni inte är här hemma hos oss. Men det både såg och lät bebott. Huset alltså ;-)

Här hemma rullar livet på i fullt tempo. Henrik gick på semester i går, torsdag och är ledig fem veckor. Själv har jag en vecka kvar att jobba. Dock inte som tandhygienist utan jag gör en vecka nere på vårdcentralen som undersköterska. Det ska bli otroligt roligt. Nu i helgen åker vi till Örebro på maskerad och barnen blir passade av vännerna i Olsäter.

Storebror hälsar: "Jag önskar att ni kom hem lite tidigare och jag gillar er. Och älskar er!
Lillasyster hälsar: "Jag önskar att ni kunde komma hem och köpa en hund som vi kunde passa när ni reser bort. Älskar er och saknar er!"

Nedan kommer en bild på några av blommorna i er trädgård.

Jag och Henrik hälsar: KOM HEM!!!!!!!
På morgonens löprunda fick jag oväntat sällskap. När jag passerade grannen sa hon på skoj att jag kunde väl ändå ta med mig hunden om jag skulle ut!?!!!

Absolut. Löpsällskap ska man aldrig säga nej till. Rundan tog cirka en minut längre än vanligt. Det tycker jag är bra med ungefär 15 kiss- och bajspauser. Det måste ju innebära att när vi väl sprang så sprang vi något snabbare än jag brukar när jag är själv.


Här är rundan avklarad och jag och Travis flåsar ikapp. Nu vill vi hem och få lite vatten.
Idag var sista dagen som vi beblandar oss med dagis. Det var en glad tjej som jag hämtade idag som hoppade och tjoade att nu har hon minsann sommarlov. Men det förbyttes till en något dystrare min när vi satte oss i bilen.

När vi backade ut från dagis, sätter lillasyster handen på rutan och säger: 
-Hejdå Stacken, jag kommer alltid att sakna dig. Du är det bästa dagiset.
Då säger storebror:
-Var inte ledsen, du kommer att få mycket roligare på fritids och i skolan!Nu lämnar vi Stacken bakom oss. Det känns lite dystert, det måste jag erkänna. Efter att ha varit där dagligen, ja nästan dagligen, i sju år så känns det lite i hjärtat att lämna detta trygga ställe som har vakat över våra barn när vi inte kunnat.

Mot nya mål, nya tider och nya utmaningar. Mot skolan!!!!
Till barnens stora lycka öste regnet och haglet ner. Eftersom det ändå var dags för kväll och dusch så fick de tillåtelse att ge sig ut i ovädret.

Ett lyckat drag av mammi att låta barnen leka av sig i det kalla regnet och sedan duscha varmt. För nu sover de som två stockar. I min säng. Pappi är borta på jobb så då gäller det att mysa ihop sig i dubbelsängen.

...måste gjort nåt fel. För jag har bara regn hos mig.

Maken och sonen sitter och spelar på varsin dator. Dottern har kompisen M på besök. Helt underbart att höra och flytta in i deras värld en stund. Så bekymmersfritt.

Själv har jag myst ner mig under täcket och tagit med mig boken jag läser just nu. Nu börjar det hetta om öronen på huvudpersonen. Behöver lite spänning i detta väder.

Sista dagen för ridning denna termin. Och när det var avslutning så fick man välja häst själv och det gällde först till kvarn.

Filippa valde den största hästen i barngruppen. Mycket nöjd var hon!!

Och det sista var en tråkig nyhet vi fick reda på. Filippas underbara ridlärare slutar.....hon får inte vara kvar då hon inte har rätt utbildning. Men att hon är helt underbar med barn bryr dom sig inte om.

Minsta tjejen på största hästen, Bridie!

Och så i all sin enkelhet bestämde sig storebror för att köra drinkvispen i håret på lillasyster....

Idag har min lilla prinsessa varit på kalas. Hon tyckte för ett tag sedan att bara Adam fick gå på kalas och att hon inte hade några klasskompisar som hon kunde "kalasa" hos.

Men idag var hon iväg och nästa helg ska hon iväg. Idag var hon till en dagiskompis som följts åt sedan de var ett år men som nu efter sommaren kommer att gå skilda vägar då den flickan byter kommun.

Nästa helg blir det kalas hos en nyfunnen vän, en fotbollskompis och en blivande klasskompis. Så nu är hon stor tycker hon. Hon får gå på kalas, hon är sex år, hon ska börja skolan och hon har börjat få klasskompisar.

Imorse packades bilen och vi begav oss av mot Motala för tio mil på cykel.

Väl framme, laddade till tusen, rustades cyklarn och vi klädde oss själva vid bilen. Sen drog vi mot torget för att hämta ut startbevisen.

Glad i hågen över att vara på plats i tid svingade jag benet över cykeln och trampade iväg.

PANG!

Cirka 200 meter från bilen fick jag punktering. Men vad FAN. Ja, man ska inte svära, men nu passade det fint. Drog cykeln åt sidan. Och lika skickligt som vid ett pitstop på formel 1 bytte jag slang på framdäcket, satte hjulet tillbaka, slet åt mig pumpen för att pumpa upp ett tryck. Det här gick ju galant.

Fy FAN vad jag är bra. Ja här passade det också med ett svärord.

Men vad FAN igen. Ja här passade egentligen ännu fler svärord in. Döm om min förvåning när jag upptäcker att själva däcket spruckit längs med. Det var inte bara slangen som gått åt pipsvängen.

Nu blev det genast mycket ont om tid. Vi hade cirka två kilometer till torget och den sträckan skulle gås till fot med packning och cykel. Nu kände jag ilskan och stressen. Hur hinna detta!?!?

Men vi kom till torget i tid för att hämta ut nummerlapp, sedan vidare för att köpa nytt däck och ny slang. Nu gick allt i en rasande fart.

Pitstop igen och byte av däck.

Ladda med lite mellanmål och vatten.

Till servicen och få däcket pumpat.

Lämna in väskan för förvaring.

Kissa på bajamaja.

Skydda sig mot regn.

Ta sig till start!

När start-pipet ljöd så trampade jag i sakta mak fram. Livrädd att däcket skulle explodera ännu en gång. Men allt eftersom kilometrarna lades till mil blev jag mer och mer säker på att detta kommer att hålla.

Tre timmar och 51 minuter senare trampar jag över mållinjen. Mäkta stolt över mig själv och min cykel. Vilket team vi var!!!

JIHOOO!

Just nu känns det som om jag inte gör annat än jobbar och cyklar, cyklar och jobbar.

Och på lördag är det dags för cyklingen på allvar. Klockan 10.50 startar jag i Mottala för att ta mig fram de 10 mil som krävs, sen har jag tjejklassikern i min hand. Vill man följa mig och mina tider så kan man precis som vid tjejvasan sms:a för att få mellantider och målgångstid. Man får då skriva ett SMS med texten TJV 6809 (tjv=tjejvättern och 6809 är mitt startnummer) och skicka det till nummer 72456. Detta SMS kostar 30 kronor. Kravet är att telefonnumret är svenskt.

Har precis nu varit ut på en cykeltur i spöregn. Hoppas, hoppas att det inte regner på lördag i 10 mil för då blir det kallt. Har nu spolat av cykeln, satt skorna på torkning, kör träningskläderna i tvättmaskinen och har duschat. Ska snart krypa ner. Två dagar till ska det tränas. Imorgon och på onsdag. Sen skall cykeln fixas och allt skall packas. Vila torsdag och fredag, ladda mentalt och med lite extra kolhydrater och vatten. Och sova mycket.

Motala here I come!Våren har varit här och sommaren på intåg. Borde få glädja mig åt mitt fina körsbärsträd som skulle stått i blom och som skulle ha växt sig frodigt och kanske fått lite körsbär senare på sommaren.

Nu blir det nog inte så. Det verkar som om trädet håller på att kasta in handduken. Och allt detta säkert på grund av Filippas behandling förra året.

Trädet ser inte ut att må så bra :-(