I fredags dök Henriks bror upp med sina två underbara lilleputtar från Udevalla. Två goa, vackra flickor med glimten i ögat. Lite blyga till en början. Men både kramar och pussar har man fått. Lekt och busat har vi också hunnit med.
 
Astrid, Alva, Adam och Filippa. Kusinmys i soffan med film.
 
Systrarna sjöholm.
 
Syskonen Haltorp.
 
 
 
På lördagen åt vi frukost här och barnen härjade runt innan vi åkte ner till farfar och farmor för gemensam lunch. Därefter styrde vi kosan till en sommarstuga med gemensamma bekanta för en mysig fika.
 
Adam hos farfar och farmor. Alva och Filippa sminkade honom med smink och tuschpennor. Tyvärr gick inte allt att tvätta bort.
 
Astrid hos farfar och farmor.
 
Filippa hos farfar och farmor.
 
Alva hos farfar och farmor.
 
Älskade goa lilleputtar från Uddevalla. På återseende!
 
Hela veckan har barnen varit på brandläger på brandstationen. De har lärt sig larma, släcka eld och lite annat vett. Idag var vi föräldrar inbjudna på avslutning där våra barn agerade olika "typer" av brandmän. Befäl, förste och andre rökdykare och andra beteckningar. De kom åkandes i brandbilen, hoppade ur och gjorde sina rutiner beroende på vilken jobb de hade. 

Så söta, så engagerade, så duktiga. 

Filippa i mörkblå byxor och rosa foppa. 


Adam i svarta byxor. 

Sen bjöds det på glass och fika. De fick med sig diplom och varsin brandvarnare att ha på sitt rum. 

En fantastisk, lärorik och nyttig vecka!

De sista dagarna på jobbet rullade i ett sakta mak. Vetskapen om att semestern närmar sig gör att dagarna känns längre. Men även att veta att dessa sista dagar innan semestern var de sista dagarna med mina kollegor, tryggheten i jobbet. De har varit riktiga stöttepelare att luta sig mot när man haft motvind. Det kändes konstigt att önska en trevlig semester och inse att de inte är här när jag kommer tillbaka...

Avtackade dom med varsin liten prydnad med budskap om en önskan att de är "fria" att göra roliga saker. 

Idag inledde jag min första semesterdag med att gå upp 5.50 för att åka med Henrik till jobbet för att få bilen och storhandla. Så nu sitter jag här och väntar på att Ica Maxi ska öppna och lyssnar på planeringar om arbetsbemanningar på pappersbruk. Givande... 
Men han är duktig, min gubbe!

Så till alla er där ute önskar jag en trevlig semester. För det tänker jag ha!



Sonen nöter hål på varenda strumpa. Men bara på ena foten. 

Kan inte riktigt förstå...

Men till slut förstår man varför och hur!!!

Nya skor till sonen är nästa inköp!

Midsommar firades i all sin stillhet här hemma hos oss tillsammans med familjen ODW. Fem barn, fyra vuxna och två hundar. Vi började med en härlig promenad ner till Ica för att handla det som saknades. Tog oss varsin glass innan vi styrde färden hemåt och tände grillen. 

Grillade mat, några barn vågade sig i poolen, de hoppade studsmatta och rastade hundar. När maten var uppäten och avdukad så grillade barnen marshmallows på glöden som fanns kvar i grillen. 


Sen flyttade vi inomhus. Blev kallt och myggigt att sitta kvar ute. Trots att detta var årets längsta dag så kändes det skönt att tända ljus och mysa ihop sig i köket och småprata medans barnen slog på TV-spelet. 


Fick även mysa och snosa på kvällens yngsta gäst. En av de snällare ungar man kan hitta. Nöjd hela dagen. 



När kvällen kom och gästerna åkt var det dags att göra sig klar för kvällen. Slet av mig byxorna och insåg att jag har nog fulaste midsommarklädseln ever. Ingen klänning med blommor och spets, ingen krans i håret. Bara knästrumpor, tunika och raggisar. 

Här bjuder jag på min midsommar-outfit


Tisdag kväll var jag på sommarfest med jobbet som personlig assistent. Höll mig nykter, tog det lugnt, lade mig halv två på natten. Resten av veckan blev tung. 



Nu har lilla sessan varit på ridläger i tre dagar. Massa pyssel, ridning, hoppning, teori och övernattning. Hämtade hem henne direkt när jag slutade för dagen. Skyndade hem för att fixa mat, slänga in lite hästkläder på tvätt, svira om och sedan stack jag och Filippa på hennes fotbollsträning. 

Nu vänta midsommar och en veckas jobb kvar. Sen tar vi semester. 

Så kom dom äntligen. 

Barnen. 

Det känns skönt att ha dom hemma igen. Smutsiga, glada och inpyrda med brandrök. Kläder och packning i oordning, trasiga kläder, håret på ända, smutsiga barnafötter, kroppar fulla i myggbett, skrapsår och skärsår. Precis som det ska vara efter scoutläger. 

En tvättmaskin fylldes på stört. Båda barnen fick gå in i duschen och skrubba sig rena. Sen serverades det kvällsmat. Nu ligger de i sängarna och sover. 


Sen packades en ny väska full i ridkläder, ridväst, hjälm, handskar, skor och stövlar. Frukt, macka och matlåda skall med imorgon för då drar dottern vidare på ridläger i dagarna tre. Mellan tisdag och onsdag sover hon hemma. Sen sover de i stallet onsdag till torsdag. Ridlägret avslutas med hoppning till Filippas stora lycka. -"Jag tänker hoppa så högt jag får!" Men jag tycker nog att 60 cm räcker...
Söndag, barnlediga, sovmorgon och ingen stress. Vad händer???

Klarvaket 6.15. Är du sjuk i huvudet på riktigt tänkte jag. Sov nu när du får! Men det är ju runt sex jag går upp alla vardagar. Eller så börjar jag bli gammal. 

Gjorde allt som stod i min makt för att somna om, med ena ögat på klockan och det andra stängt fram till kl sju. Sen slumrade jag om av ren uttråkning. Fick kaffe på säng 8.15 sen var dagen igång.

Städade båda akvariumen efter frukost. Sen tog jag min bok och min telefon med mig ut på altanen. Där låg jag ostört i tre timmar i solen innan rastlösheten slog till. Ibland undrar jag vad jag gjorde innan jag fick barn. Vad fyllde jag ut dagarna med då? Sen tog jag en tur med bilen, lagade mat och gjorde efterrätt. Åt i stillhet och tysthet utan några tappade bestick och urspillda glas. Saknar barnen en del. Drack kaffe och läste mer bok. Pratade i telefon med mamma och systrarna. Tog ett glas vin på altanen när molnen hopade sig på himlen. 


Nu ser jag fram emot att barnen kommer hem imorgon. Mina batterier är fulla och tvättkorgen är tom. Imorgon är det tvärtom... 😃


Imorse var vi uppe med tuppen och packade matsäck till oss själva och barnen. All annan packning packades under gårdagen. 

För idag skulle barnen på scoutläger, till Torsby. Klockan 8.00 lämnade vi Forshaga i karavan med nästan 20 scouter, massa föräldrar och sex ledare.

Frukost intogs med vacker utsikt vid Tossebergsklätten. 




Sen drog vi vidare till lägret där totalt över 500 scouter ska hålla till. Där packade vi ur barnen, kramade om dom och styrde kosan hemåt. 







ALLTID REDO!

Hemma  i Forshaga så bytte vi bil, drog in till stan på XL bygg för att köpa hängrännor och stuprör. Sen hem och körde järnet. Nu har vi satt upp en ny hängränna på altan, vilket var välbehövligt!

Även på garaget kom de upp. Fyra år efter att vi bytt panel och målat om. Oj, oj, oj vad det är lätt att skita i det där sista lilla! Men nu är de där, äntligen!

Så nu på kvällen var vi äntligen klara. Nu har vi även fått mat i magen. Så nu har jag bestämt mig, imorgon ska jag göra absolut ingenting. För det är jag värd! Kanske läsa min bok och lyssna på någon rolig pod. Annars ska jag inget göra...
Nu är körsbärsträdets rot borta och matjord har fyllt på gropen. Likaså är sandlådan borta då barnen inte leker i den längre. Förra året fick vi inte ta den, men i år så var det ok. Grannens söta lilla S fick ta över den. 

Även i hålet efter sandlådan så fylldes det matjord. Det såddes gräsfrön och vattnades. Nu är det bara att vänta på att det ska börja växa.

Även gräsmattan börjar hämta sig efter vertikalskärningen. 

Natti!
Äntligen kom det efterlängtade sommarlovet.
  
 
Mina fina sommarbarn som äntligen har kämpat sig igenom ettan och trean. Nu förtjänar de ett långt härligt sommarlov med glass och jordgubbar, bad och lek. Dock så är det några strödagar kvar på fritids innan jag går på semester 30:e juni. Men innan dess så är det scoutläger, ridläger och brandläger. De har allt fullt upp med roligheter inbokade de två närmaste veckorna.
 
Mammas prinsessa, så fin så hälften vore nog!
 
När man går i trean så spelar man instrument på väg till kyrkan. Tänk att min lille prins klarade av detta. Han var såå duktig.
 
 
Det här var sista skolavslutningen på Grossbolsskolan för Adam. Nu drar den här killen vidare till Internationella Engelska skolan i Karlstad.
 
Den här lilla damen får dock stanna i två år till.
 
Mina älsklingar innan de bytte om och drog iväg till kompisar för lek och bus!
 
 
Det gånga årets skörd av skolböcker och skolmaterial kom hembärandes idag. En skörd från årskurs ett och en från årskurs tre. Nu är det tomt i bänkarna i skolan och imorgon är det avslutning!

Som vi har längtat!


Började dagen med kaffe och slappa på altanen. Sen tog jag och sonen en tur på rollerblades. Sex kilometer blev det totalt. 


Vi är lyckligt lottade som har denna långa bana att njuta av, mil efter mil. 

Sen bjöd svärföräldrarna på god lunch ute i solen. Trevligt och mysigt. 

På kvällen avslutade vi med en liten nationaldagstårta från bageriet och firade Sveriges dag. 

Väldans god och vacker!

Sen måste jag få skryta lite. Jag tycker nog att vi har en av de finaste flaggorna i världen. Blågul flagga mot blå himmel och strålande sol. 

Det är sommar det!





ÄNTLIGEN!

Den stora stenen lättar från bröstet. Säkert från sonens också. 

Vad den här familjen behöver är sommarlov. Nu har vi kämpat oss igenom ännu ett år med motgångar och en del medgångar. Men tungt har det varit. Nu är boken äntligen utläst och den sista tiden helt läxfri. 


Det är så tydligt att kvällarna kan ägnas åt annat än läxläsning. Tid finns över till annat. Jag behöver inte känna ångest för detta på många, många veckor.

Idag så var det fotboll i Deje för Filippa sen dusch när vi kom hem. Därefter flätade jag Filippas hår. Hela sju flätor orkade vi med. 


Nu ligger barnen och jag tog mig ett glas vin och känner att livet är bra härligt just nu. En hel sommar framför oss som vi ska njuta av. Jag, Henrik och barnen. En del småturer och utflykter finns i planerna. 

Löv itt!

Igår ägnade vi hela dagen åt trädgården. Vi vertikalskar hela gräsmattan. Nu är gräsmattan fulare än det var innan men den kommer nog ta sig igen och bli starkare och finare. Hoppas jag. 

Gräsmattan innan vi drog igång. 

Gräsmattan efter vi kört igenom den. 

Sen strödde vi ut sanden från barnens sandlåda eftersom dom numer inte leker i den längre. I vissa forum är det bra med sand i gräsmattan i andra inte. Bara att vänta och se. 

Men över 30 säckar gräs fick vi ihop. 

Lite dålig bild men det är måååånga säckar. Henrik får låna bil på jobbet till veckan så vi får köra detta på tippen. 

Efter allt trädgårdsarbete så svirade jag om, hoppade upp på cykeln och drog till en vän på ett glas vin i kvällssolen. Kvällen avslutades nere på Folkets Park på trubadur.