Igår var det supergod påskmiddag med svärföräldrarna. En sen kväll där klockan helt plötsligt var tre på natten.

Sommartiden kom med stormsteg.

Idag får våren hjälp på traven av barnen som vill få bort snö och is på poolplattan så att studsmattan kan plockas fram.

Underbar söndag!

...till er alla!
 
En riktigt glad påsk!
 

Idag var det invigning för Adam till scouterna. Idag svor han på att vara en god scout, att värna om andra och naturen och vara en bra medmänniska.

Han fick sin skjorta och scarf och fick gå ensam fram inför allihop i missionskyrkan under gudstjänsten. Mamma var så stolt. Han skötte sig exemplariskt och gjorde som han blev tillsagd.

Nu ser han fram emot scoutlägret som är till sommaren. Själv en vecka med andra scouter. Mamma längtar inte lika mycket....

Naturligtvis deltog vi i earth hour. Vi släckte ner hela vårt hus och begav oss till svärföräldrarna på underbart god middag/kvällsmat. Där var elektriciteten släckt och massor av levande ljus.

Mycket mysigt!!

Jo men visst....

Känns jätte vårigt ute...

Snö, storm och kyla!!

Idag, efter totalt tio månader borta, är de på väg hem!

Svärföräldrarna!

De har varit borta så länge att det känns som om man kommer att vara lite blyg. Och barnen längtar och tjatar.

VÄLKOMNA HEM!


...tröttast!

Ja det är naturligtvis måndag men det har inte med saken att göra. Barnen hade nattgäst fredag till lördag natt och lördag till söndag natt. Hela lördagen spenderades i slalombacken och hela söndagen gick åt till förberedelse av kalas, kalas och undanröjande av kalas.

Störtade i säng klockan nio på söndag kväll men kunde inte somna. Typiskt! Tittade på klockan klockan tolv inatt senast. Sen vaknade dottern kl två med mardrömmar. Fick sova hos oss = sämre sömn för mig.

Idag känner jag av denna helg...

Idag har vi haft kalas för Adam. Han ville absolut bjuda hela sin klass, 14 barn. Sagt och gjort. 13 kom plus mina två. Det blev 15.
 
Filmkalas med popcorn och vatten vid barnens projektor.
 
Till en början lungt och behagligt, men efter ett tag så börjar benen värka på de små liven och springet sätter igång.
 
Tänk dig 15 barn, hur de ska berätta och höras. Över varandra! Hur de härjar och leker i normala fall. Lägg sedan till lite tårta, kakor och bullar. Och glöm för tusan inte att tänka dig all söt dricka! Då blir de så där härligt sockerkickade. Tänk dig även att det är kallt och snö ute och man bara är inne.
 
Man vandrar runt i ett rus känns det som. Tinnitusen tjuter, barnen tjuter. Strössel och pärlsocker klibbar sig under strumporna. Finns inget värre än att vandra i socker. Paniken lurar när man för varje steg måste skrapa av strösslet under ena foten mot det andra benets smalben. Rysningen startar från foten och far som en projektil upp över ryggen och slår ihop mitt uppe på huvudet med full kraft.
 
Huvva!
 
Full fart i timmarna tre och inga kort blev tagna, tyvärr!
 
Det enda kortet jag har är från lampan när kalaset är över. 
 
 
Får bjuda på några kort från morgonen den 6:e mars när Adam fyllde nio år. Han väcktes till skönsång (hemska väckning), fika och paket.
 
 
Filippa övervakar öppnandet.
 
Adam är mycket nöjd över sin födelsedag och sitt kalas. Trots att dom knappt innehöll något av det han önskade sig, vad kan ni läsa här. Ett bättre liv kan man ju hoppas att han anser sig fått!
 
Nu ligger barnen i sina sängar. Nu ska även fru och make gå och lägga sig. Huvudet är tomt på ord och tankar.
 
NATTI!

Första promenaden själv för Filippa, till skolan, utan föräldrar. Det är allt tur att hon har en snäll bror som tar hand om henne.

Nu är det bara att hoppas att de går raka vägen och inte leker en massa så att de kommer för sent!

Hallamporna slutade att lysa idag. Trodde först att säkringen i dimmern gått. Men det visade sig att det var kablarna ovanför spotlightsen som var lite "lätt" brända. Kopplingsdosan var felet. Billig skit.

Men tur att det upptäcktes. Kablarna var så brända och torra att det gick att bryta av dom. Lät som man knäckte en lite pinne. Nu är den bortkopplad så en ny kan inhandlas.

Kan tillägga att kabeln varit vit...

Men jag e inte bitter. Men har man fått en förkänning av vår så vill man ha det! Även om den stinker!!

Efter att ha tvingat ut sonen på skoshopping så fick jag kompensera och äta lunch på McDonalds.

Nu är han något gladare så att vi kan åka och fika ute på Hammarö där dottern är och leker med en kompis.

Nu är det bara att vänta och se hur dyrt det här kan bli!!!

Idag är det nio år sedan han kom.

Den förstfödde! Efter 56 timmars kämpande kom han till oss!

Vår älskade son. Han som lärt oss så mycket och är en djup och känslig kille. Han är snäll och omtänksam och alltid mån om andra. Idag önskar jag att han struntar i det och bara bryr sig om sig själv. För idag är det hans dag.

Grattis till dig älskade Adam!

Har städat sovrummet och gick då igenom nattygsbordslådan och rensade på diverse tidningar. Insåg att jag hade på tok för många. Men droppen är väl ändock att hitta en oöppnad tidning.

Fortfarande inslagen i plast!

Från augusti 2011....

Idag säger vi grattis till Malungs bästa 7-åring. Många kramar från moster, morbror och kusinerna.