Lördag morgon klev vi upp och gjorde oss redo. Drog först till Forshaga på hockeyträning sedan vidare till Malung där vi skulle fira min farmors 80-årsdag. 


Jag citerar min kusin Emma för jag håller med om vartenda ord hon skrev: "Idag fyller denna fantastiska kvinna 80 år. Denna cooling är min kära farmor. Hon är en av mina största förebilder. Den styrka som denna kvinna besitter önskar jag att alla hade. Efter allt hon gått igenom så står hon fortfarande rakryggad och lever livet. Jag beundrar dig farmor och jag älskar dig av hela mitt hjärta!"

Kan inte annat än att hålla med. Jag önskar att jag blir lika pigg och fortsatt nyfiken på livet trots att åldern tickar på. Precis som min farmor. Hon har precis påbörjat en datakurs, hur coolt som helst. 

Vi tog oss igenom hälsningsfraser med farbröder, kusiner och ingifta. Vi sjöng, åt smörgåstårta och drack läsk. Vi skrattade och njöt av att vara med likasinnade med samma sjuka humor. Vi åt marängtårta, gräddtårta och bullar till kaffet. När diskmaskinen var överfull, magskinnet utspänt och kvällen närmade sig så gav vi oss av hemåt mot Karlstad. 


Jag är så glad att ha en så stor familj med dessa fantastiska människor. Och för att avsluta med ett citat som min farmor sa med glimten i ögat: "jag är roten till allt ont!" 

Hon är urmodern till denna onda, goda släkt. 

Det är tiden som inte räcker till. Dagarna rasar i ett tempo som gör att jag inte prioriterar att sätta mig för att blogga. Jag har de senaste månaderna köpt mig en PT (personlig tränare) för att få hjälp att klara av en klassiker. Det träningsupplägget tar några dagar i veckan, barnens träningar tar några dagar, jobbet tar några dagar i veckan. Därtill kommer ett hem med tvätt, matlagning, städning, läxläsning och kanske lite slapptid. Skulle behöva några timmar till per dygn för att hinna med allt jag vill och allt jag måste.  


Sedan sist jag skrev har jag fyllt år, mitt 39:e. Nästa år tar jag ett trappsteg upp på ålderstrappan. Den tavlan med åldersstegen har jag studerat mången gång i min barndom. Den är intressant och sorglig på samma gång. 


En av de bästa presenterna fick jag av maken och barnen. En STOOOR sjuarmad golvkandelaber. Maffig som busen och så mysig när den brinner. 

I onsdags morse var det dags att dra med jobbet till Loka Brunn i Grythyttan och lära sig lite mer om radiologi och kirurgi. Huvudet proppades full av information och magen full ned god mat, dryck och sötsaker. 

På fredagskvällen gick vi ut och åt mat med barnen, spelade biljard och shuffleboard. Otroligt roligt att kunna göra sådana här saker med barnen. Och barnen gillar det!

Under lördagen var jag och Henrik på Karlstads Vin & Deli-mässa. Första gången och vi blev imponerade. Det blir absolut besökt fler gånger av oss. Nu laddar vi för två fulla veckor med alla rutiner sedan tar vi en liten paus under sportlovet. Det blir lite turer upp till Dalarna framöver så jag får andas lite Dalluft. Nu blir det natta så man får ta igen lite sömn.