Sitter med min morgonkaffe, studerar julgranen och planerar badrumsinredning. Det jag har tänkt och vill ha finns inte att köpa färdigt. Ska se om jag kan plocka ihop från olika håll. Ska fundera och planera ett tag till. 

Annars får jag väl ta något färdigt från Ikea. Det visar sig hur mycket energi jag har. Försöker nu frenetiskt renovera bort de extrakilon som julen placerat runt midjan. Det låter värre än det är. Men nu är det slut på sötebrödsdagarna och all min lediga tid tillbringar jag i badrummet på övervåningen eller ute i garaget. 

Måla, måla, måla är min melodi. 

Äntligen har jag tagit itu med detta rum. Har stått påbörjat i flera år. Liksom inte fått fingrarna ur...

Men nu är dörren målad på en sida, hela karmen och fodret samt två av väggarna. Nu blir det jobb i två dagar sen ledigt fem till. Då borde väggarna och dörren bli färdiga. 

Så här såg det ut när jag börjat maskera och skydda golv och toalett!I år firades jul i Lima i gnistrande snö, iskall kyla, sol och blågrå himmel. 


I väntan på tomten. Det är så svårt att få tiden att gå. TV, iPad och godis fick tiden att gå en aningens fortare. Filippa, Nellie, Adam, Jill och Melvin. 

Att slappa i gungstolen roade en stund tyckte Julia. 

Tre godingar. 


Två av de andra. 
Tomten kom och många barn trodde det var Kenneth som var borta för tillfället. Sen dök även han upp och barnen fick stora funderingar. 

Hela barnaskaran med tomten. Många snälla barn som fick många paket. Alla var supernöjda. 

När de flesta gästerna lämnat Lima så var vi två familjer kvar som tog en iskall promenad. Vi kom in med rosiga kinder, tog en mugg med glögg och byggde lego. Lämnade Lima närmare elva på kvällen. 


Tack till alla som var med och gjorde denna julen underbar!

Och till slut efter allt smusslande så fick vi äntligen ge pappa och mamma sin julklapo. Ett foto på alla sju barnbarnen!För varje dag som går blir Filippa mer och mer kluven på vad hon önskar sig. En häst för 4000kr eller massa annat. Stackars tomten får det inte lätt. 

Barnen har nu tagit jullov och börjar inte förrän 7/1 och 8/1. Gött för dom. Själv jobbar jag en del under julhelgerna. 

Granen är klädd och står så grön och grann. I år hittade jag äntligen en korg att ha julgransfoten i. Dock inte riktigt den färg jag velat ha. Men man kan inte få allt!

I onsdags var det handbollsavslutning för Adam med föräldramatch som avslutning. Jag var som en yr, hyperventilerande höna på planen. Visste inte vilken plats som var min eller vilken spelare jag skulle hålla koll på. Total kaos. Samtidigt är jag bollrädd vilket resulterade i att varje gång jag fick ett pass kisade jag med ögonen. Är även väldigt rädd om tänderna så jag knep ihop läpparna. Resultatet? Såg inte ett skit när bollen passades till mig. 

Till slut passade ingen till mig. Konstigt va?! Jag fick istället hålla koll på de andra spelarna. 

Matchen blev oavgjord, tänderna kvar och lungorna hängde kvar på insidan av bröstkorgen. Tror alla var glada men gladast var nog jag som kunde gå till jobbet dagen efter med tänderna kvar i tandbågen. 

Våran handbollskille. 

Känner att längtan till julledighet smyger sig på. Nedräkningen har börjat. Fyra arbetsdagar kvar. Sen så blir det lite sovmorgon och ta igen lite tid med barnen. Har varit ute i garaget och målat färdig grundfärgen på byrån jag håller på att måla. Ska bara inhandla färg och ägna ledigheten till att måla klart samt att måla tre dörrar från övervåningen. 

Duschade och nattade barnen och blev så otroligt frusen och sugen på något gott. Någon (maken) sa att om man blandar allt man tycker om så blir det gott. Det var ju värt ett försök. Uppflugen i soffan under en filt med en stor kopp körsbärste, en lussekatt och julmusik insåg jag att saffran och körsbär inte var några smakkompisar! Men julmusik, tända ljus och en filt passade som handen i handsken. 


Nu är te och lussebulle slut. Nu väntar sängen!
Lördagen började vi med att klä oss i vita klänningar, ljus och glitter i hår och stjärngossestrut. Jag och barnen lussade för pappan i huset. Med kraxig morgonstämma skred vi in i det mörka sovrummet med varmt kaffe och doftande pepparkakor. 

Sedan byttes det om till ridkläder då jag och Filippa styrde kosan till Sörmons ridklubb. Hon fick en ny häst. En stooor häst. Knappt att jag nådde att sadla honom. Nils var hans namn. Hur snäll som helst. Han höll själv ner huvudet så lilla Lippan kunde sätta på grimman. Lippan var såld. Sedan började lektionen. Snäll och lydig var Nils. Och nämnde jag STOR! Glad och lycklig var Lippan. Jag nämnde väl liten! 

Ridhuset var kallt och hästarna pigga. Det skulle avslutas med galopp. Både Nils och Filippa var lyckliga. Galopp blev det, Nils bockade av förtjusning just som svängen i ridhuset kom och en liten tjej lämnade sadeln på en STOR häst i en vid båge och landade på ridhusets botten. En fallhöjd på över 1,60 gjorde ganska ont. Men det värsta var, som Lippan uttryckte det "Jag såg hans springande ben!" Lite ont i rumpan och svanskotan, några tårar av rädsla, smärta och pinsamhet. Men hon satt upp igen på hästen och avslutade lektionen. Så duktig!
När vi lämnade stallet fick Nils en stor kram och när vi satt i bilen på väg hem så var Nils en av de tre favorithästarna. Avkastningen till trots. 

Det sägs att man inte är en bra ryttare förrän man ramlat av 100 gånger. Så hon har väl ungefär 90 gånger kvar att falla. 

Som plåster på såren, och som lovat, klädde vi julgranen på luciadagen. 


Sen på kvällen blev det glöggafton hos bekanta med sex vuxna och sex barn. Väldigt mysigt. 

Idag är det tredje advent. Några få flingor dalade ner från himlen imorse men övergick senare till regn. Säg den lycka som varar. Då passade det att äta frukost, tända ljus och se på julkalendern tillsammans med barnen. 


Ha en fortsatt trevlig helg där ute!

I onsdags fick jag en mobil av min underbara make. En iPhone 6! Ja i detta samhälle blir man ju så glad åt tekniska prylar. I alla fall jag som har hela mitt liv uppstrukturerat på denna. Har koll på både barn och makes aktiviteter. 
På torsdag morgon började min dag med att stiga upp 05.00 för att komma med tåget 6.30 från Karlstad till Stockholm. Kursen i Stockholm började 9.00 och vi gled in 9.40 på grund av att två av fyra motorer gick sönder under resan och tåget inte gick för full fart. 


Utsikten från hotellet dög fint. Två värdefulla dagar med mycket nyttigt att ta med hem till kliniken. En del nya rutiner skall introduceras, en del är bra, en del förbättras. Mat och fika i mängder serverades. 


När dagarna var över så var hjärnan full och jag såg verkligen fram emot att slå mig ner på tåget och slumra. Men det var någon dåre och sprang på spåret så vi fick stå på perrongen nästan 50 minuter innan vårat tåg kom in. 


Men till slut. 

En Starbucks, ett varmt tåg och huvan över huvudet sen somnade jag och vaknade innan Kristinehamn. 

Nu tar jag helg!I helgen har vi suttit på kurs från fredag till söndag som avslutades med ett prov. Förarintyg för fritidsbåt, det klarades av galant. Nu är det bara att invänta våren och sjösättningen av båten. 


Efter detta börjar det nu att lugna ner sig. Ska bara ta en tur till Stockholm under torsdagen och fredagen för en kurs med jobbet. Sen är det inget mer bokat innan jul. Nu ska det bara mysas.