I helgen har det storstädats och pyntats inför jul. Stakar och stjärnor har tagits fram. Det har storhandlats och förråden har fyllts på. Vi har målat och grejjat på båten. Varit i stalet. Varit på julbasar på Engelska skolan. Lagat mat, myst, umgåtts och fikat. 

Tomtar och stakar och stjärnor har gjort entré. Här sparar vi inte på något. Allt ska fram direkt. Ja förutom julgranen. Men den kommer nog fram om ca två veckor. Varför spara och bara ha framme det några dagar när man kan ha allt framme i en och en halv månad. 

Till barnens stora lycka hade jag köpt snö på burk. De har sprayat sina fönster så fina. Jag kommer nog ångra mig bittert när det ska putsas bort!Första advent!


Smet från jobbet femton minuter tidigare och hoppad på bussen mot stan för att åka till Claratappen. Tänk att få sitta på bussen i lugn och ro, utan någon som vill något, behöver något eller funderar över något. 

Sedan promenera sista biten i mörker, längs älven och rensa tankarna. 


Lägga sig på en brits, tala om namn och personnummer och få ett stick i armen. Sen tio minuters meditation och bara lyssna till ljudet av alla pumpar. Sen en fika utanför och massa tidningar att bläddra i. 

Sen traska vägen tillbaka!


Sätta sig på bussen hem! Det här är min egentid. Nu dröjer det fyra månader till nästa gång!
Efter lång väntan och säkert ett års längtan så fick hon glasögon. Hon är inte som jag var när jag var ung. Hon önskar sig glasögon och tandställning. Det var väl inget man önskade när vi var små. Tur att barn och samhälle har förändrats. 

Nu hoppas vi att koncentrationen vid läsningen blir bättre!

Hon fick välja helt själv. Vi bestämde ingenting. Hon och optikern valde! Men hon har bra smak!

Adam gjorde årskollen när vi hämtade ut Filippas glasögon. Han hade en repa i sina gamla och då var det billigare att beställa ett par nya än att bara betala synundersökningen. 

Hans nya kommer om två veckor. 
Imorse 7.30 styrdes kosan till hufudstaden för att gå på tandvårdsmässa. Fem timmar totalt i tåg. Flera timmars mässa med massa steg i benen. Sushi till lunch och trevligt sällskap. 

Någon timme på T-centralen satt jag av och studerade lite folk. Jag är ganska fascinerad över hur stressade storstadsbor är. Deras förbindelser går i vissa fall tio gånger i timmen och alla måste springa för att hinna fram. Är de så dåliga på att planera och vara ute i god tid!?

Till min lycka innan jag klev på tåget hemåt så hittade jag Starbucks och fick med mig en stor latte på färden hem. 


Njöt i fulla drag i första klass i tysta avdelningen. Fyra passagerare och full service. Tack SJ!


Anlände Karlstad 22.05. Nu hem och mysa järnet med familjen hela helgen!

Och då var det dags. 

Dags får årtidens plåga. Vad? När? Hur? Hur mycket? Varför?

Jag pratar naturligtvis om barnens önskelistor. Dotterns utlägg förut gick ungefär så här:

"Om jag bara önskar mig en sak, en endaste sak, så måste ju Tomten förstå vad han ska komma med!!!?"

Vad svarar man på det???  När den där sablans Tomten inte vill eller kan eller har råd eller plats i bilen att komma med en gigantisk och mekanisk häst för 4000kr!

FYRATUSEN SVENSKA KRONOR!!

För en leksak!

Tack och lov spenderade Filippa en helg med farfar och farmor som fick henne på andra tankar. De pratade om att det blir tungt och mycket och dyrt för Tomten. Man kanske får spara själv.

Hon köpte det!!

Så klart att det var så. Idag fick jag hennes uppdaterade önskelista sedan hon tagit sitt förnuft till fånga. Hon hade greppat det där med mycket och tungt. Och att man får spara själv. Nu har Tomten något mycket mindre att frakta i bilen eller släden. Och betydligt lättare...

...dock inte billigare...

Skrivet i både bokstäver och siffror så att det inte kan missuppfattas. 

Sonen önskar sig pengar till en dator och något som kan radiostyras och som flyger. Typ en helikopter. 

Måste nog ta mig ett snack med den där Tomten...
Slängde ihop en fisk och saffranssoppa när jag kom hem. Två och en halv dl vitt vin skulle det vara i soppan och lite blev det över. Så idag, mitt i veckan blev det fisksoppa, nygräddad baugette och ett glas vitt vin. 

Vardagslyx!


I kvällarna två har jag ägnat mig åt målning. Har grundat själva stommen till ett skåp jag köpte i somras. Nu är det luckor, hyllplan och lådor kvar. Andningsmask på, musik på och färg på. Riktigt avkopplande att vara själv i garaget. 

Min egentid! 


Hela helgen har ägnats åt intensivkurs för båtförarintyg. Det har varit tre dagar med korvstoppning och ett nytt språk att lära sig. Men otroligt roligt har det varit. Nu blir det uppehåll i tre veckor med mycket hemstudier. Sen tre dagar till där tredje dagen avslutas med teoriprov!Nu startar vi upp en ny vecka. Trötta och slitna då det känns som man inte fått någon ledig helg. 
Hösten är här och vintern också innan man vet ordet av. Därför skickades barnen ut för att plocka ihop sin studsmatta om de ville ha den kvar. De kämpade på bra. Lite osams, någon tår, mycket ilska och vips så var den ihopplockad. Hjälpte dom med att få upp ställningen på altan. Nu får snön komma på allvar. 

Själv har jag drabbats av årets förkylning. Feber, halsont, tinnitus, huvudvärk och bihålor. Få se har jag glömt något...Jo, snor, snor, snor och snytsår. Men annars är allt bra. Nu kurerar jag mig med tabletter, sprayer och inhalatorer i alla dess former. Te och vatten i mängder!


Hata förkylning!


Igår var det Halloween på fritids för barnen. Filippa ville ha samma sminkning som Adam. Så det blev en tidig morgon. 


När dagen var slut kom hon till mitt jobb, bytte om och tvättade sig. Sedan drog vi till stan med buss för att kolla synen på oss båda. En mycket mysig eftermiddag. Henrik mötte upp i stan. Min syn var bara bra, Filippa behövde läsglasögon. Nu är bågarna prövade och glasögonen beställda. Bara att vänta några veckor. 

På kvällen kom mamma och pappa med den försvunna sonen. Mat och ett glas vin fick det bli. En trevlig kväll. 

Idag blev det stan, shopping och Ikea. Sen lämnades mina föräldrar av på hotell i Karlstad och vi åkte till Forshaga för att göra iordning Filippa för halloweenparty hos en kompis. 


Nu ligger jag utsträckt i en Fatboy i väntan på att köra mamma och pappa till restaurangen som är bokad. Hotell och restaurangbesök fick de i bröllopspresent av oss förra året.