Den här tjejen skall man få att kunna snurra åt båda hållen om man riktigt koncentrerar sig. Helt naturligt kommer hon förmodligen snurra medsols när man ser henne första gången. Men om man koncentrerar sig så skall det även gå att se henne snurra motsols.

Jag lyckades att få henne att snurra motsols ett halvt var sen vände hon tillbaka till medsols. Försök ni också!
Riktigt frustrerande!

Igår var det första advent.Härligt! Nu är det pyntat hemma hos oss och städat. Har bara hallen kvar, men där står det som vi inte ska ha kvar efter renoveringen i köket. Så när jag får tid att åka till tippen så blir det städning av hallen med.

Köket är äntligen färdigt. Igår satte jag upp det sista på väggarna. Så här blev resultatet.
 De små bilderna är hur det såg ut innan.
 Takkronan jag länge letat efter. Vill inte ha glödlampor som lyser mig rakt ner i ögonen. Det skall alltså lysa uppåt. Och det skall vara både elektriskt ljus och levande ljus. Men den som söker skall finna!
Uppe på den tomma tavelhyllan skall korten på barnen stå. Men jag saknar ett kort innan jag kan få till detta.
 De tomma canvastavlorna fick barnen färglägga som de ville. Nu pryder de väggen ovanför denna skänk.


En av bloggarna jag följer är Terese hon har börjat med att följa en lista över vad man skall blogga om varje dag. Kul idé tänkte jag och bestämde mig för att göra något så egotrippat som att göra en adventskalender av detta. Varje dag i december får ni reda på något om mig eller vad jag tänker och tycker. Haha! Jag skall stå i centrum hela december........

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

På återseende!
Bonade klart golvet imorse och började flytta in lite möbler. Hann dock inte så långt förän det var dags att hämta barnen på dagis och skola för en tur till stan och tandhygienisten. Allt gick superbra och som det skulle. Sen en tur till Ikea, barnen på leklandet och mamma ensam på Ikea. Ja inte ensam men utan barn. Härligt värre!

Jag storhandlade på Ikea. Två toaborstar och två badrumsmattor. Gick ut genom kassan 86 kronor fattigare. Sen obligatorisk mjukglass med barnen innan det blev färd hemåt. Stannade till vid lagerförsäljningen vid Ilanda för att se om det fanns några textilvaxdukar att ha nu till jul.

Och vet ni vad. I mina ögon sett var det den finaste vaxduk jag någonsin sett, passar perfekt in i mitt kök. Lyckan är total. 98 kronor blev summan där så idag har jag inte bränt speciellt mycket pengar.

Ska sätta mig och betala räkningarna nu. Det blir lite sämre med det. Där försvinner pengarna i en strid ström....


Adventsstaken färdig och den nya duken är på.
Att pynta inför jul har tagit sin början. Även på bloggen. Nu är golvet färdigbonat. Nu ska jag börja ställa in lite möbler, sen ska jag måla tavelhyllorna en gång till.

Klockan ett hämtar jag barnen för klockan två ska det till tandhygienisten i stan. Alltid lika roligt att besöka min yrkeskategori.

Tjing
I dag har jag övat karate på mitt köksgolv. Med Mr. Miyagis knep har jag "vaxat" av och börjat "vaxa" på. Slet i tre timmar för att få bort det gamla bonvaxet. Golvet blev supermatt och rent. Har lagt på ett lager nytt bonvax idag och lägger på fler imorgon när barnen är lämnade på skola/dagis.Jag blir nöjd med resultatet. Lägger ut några bilder så får ni se. Dock finns inte en enda möbel i rummet vilket resulterade i att jag och barnen hade picknick på golvet idag när vi åt mat. De tyckte nog mest att jag var helt knasig och visste inte riktigt hur de skulle ta det. Adam tyckte mest att det var besvärligt att äta från golvet.


Så här såg det ut när jag påbörjat


Så här ser det ut nu


Har man inget matbord så gör man så här!

Jag som var så trött tidigare idag känner ingenting av det nu. Är nog övertrött och speedad till max. Vill så mycket mer. Men dygnet har bara 24 timmar. Man skulle absolut kunna handhålla med timmarna på dygnet som man själv vill. Vissa dagar har man så många timmar över att man önskar att dygnet vore kortare. Tänk att få lägga dessa timmar i en tim-bank och plocka av dom när man anser sig behöva.

Nu ska jag krypa ner i sängen och lösa sudoku tills ögonen känns tunga.

NATTI!
Idag är jag trött, overkligt trött. Tog mig knappt ur sängen imorse. Nu har jag jobbat halvdag och precis ätit mat. Tror jag drabbades av "Paltkoma". All renovering tar på krafterna och pressen att även prestera i skolan. Till min stora lycka fick jag VG på förra kursen. Härligt. En tröst när tröttheten slår till.

 Vill sova mera.

Nu är köket färdigmålat. Jag höll min tidsplan med flera dagar till godo. Det saknas bara en list vid dörren mellan köksdelen och mat delen. Listen får införskaffas en dag när vi har ärenden in till stan. Då ska jag även köpa omålade canvastavlor och ramar. Vad jag gör med dom ska ni få se sen.  Ska precis ut i garaget och måla mina tavelhyllor vita.

Sen tänkte jag brassa ner till färgaffären och fixa medel så att jag kan bona golven. Det gäller att passa på innan man ställer upp alla möbler igen!
Har nu jobbat på vårdcentralen här i Forshaga heeeeela dagen. Men nu blir det till att lägga på en rem. Rappa på. Göra någon nytta. Utbildas och utvecklas. Köksrenoveringen får ligga nere tills på fredag. Nu har stödstrumporna åkt av (ja, jag har faktiskt stödstrumpor när jag jobbar) och tofflorna har åkt på. Mysbyxor, stor tröja och en kopp kaffe är fixat. För här blir det till att plugga hela natten lång.

Har lite magknip av stressen att hinna färdigt med ett tema som skall vara insänt onsdag morgon kl 8.00. Nu skall barnen nattas och datastolen kommer strax att intas i sittläge och där kommer jag att sitta i många timmar ikväll.Imorgon blir det till att ägna morgonen åt prat i telefonen med Lina. Vi fick inte etikprövningen godkänd av vår handledare. Så det blir till att gör om en hel del där. Den skall vara inne första december till det etiska rådet.

Tjing
Nu är det färdigtapetserat. Och två av väggarna är färdigmålade. Men nu är färgen slut och nästan pengarna..... Så nu inväntar jag lön och en öppen färgaffär.

Men jag har högblank vit färg som jag ska måla mina tavelhyllor i. Det skall jag ägna de närmaste dagarna åt. Och sen MÅSTE, MÅSTE jag plugga lite!

Nu har jag duschat och satt mig vid datorn en stund

Igår när jag tapetserade så stod jag på en pall och i händerna hade jag våden, tryckte fast den och skulle ner på golvet för att hämta borsten som man borstar ur luftbubblor med. Filippa satt på golvet och lekte katt så jag kunde inte kliva ner åt det hållet, så jag tar ett steg bakåt åt det andra hållet.......och rakt ner med foten i vävlimmet.

Vad många tankar det for genom huvudet på mig. Vad är det jag kliver på?....Något mjukt!?!?! Hann tilloch med tänka att jag klev på Harry. Han har varit borta i över fyra månader. Men av "rädsla" att kliva på något/någon så tog jag ett hopp över Filippa och tog emot mig med foten som var dränkt i vävlim. Den foten fick inget fäste kan jag lova utan jag druttade omkull i en hög brevid Filippa med vävlim nästan ända upp till knäet och med stänk runt hela golvet.

Det var ett rent h-vete att torka upp vävlim. Det bara smetade ut sig. Blev bara mer och mer. Fy vilket jobb det är med renovering och vad slitsamt det hart varit. Men nu börjar man se ett slut på det hela.

Att renovera är som att föda barn. Det är tur att man glömmer hur jobbigt det är. Annars skulle man aldrig göra om det!

    =  
Mer än halva köket hann bli tapetserat idag. Här går det undan! Spackling återstår fortfarande på några ställen där det inte vill bli riktigt bra. Men snart ger jag upp och sätter tapet ändå!


Här är vävtapeten på väg upp!

Studierna hamnar efter lite. Har noll motivation för dessa två kurser. Känner att de tar mer än de ger. Blir nästan lite deprimerad när jag sitter med dessa. Så otroligt värdelösa. Men sen är det ju så att jag har en svaghet och en styrka som hänger ihop. Diskuterade detta med min mor över telefonen idag.

STRESS! Min styrka är att jag blir ganska skärpt vid stress, jag pluggar bättre, blir mer strukturerad och tänker helt klart bättre. Jag måste vara stressad för att prestera bäst. Min svaghet är att jag är ganska disträ, slapp och tänker att jag hinner när jag har gott om tid på mig. Så ur studiesyfte blir detta lite dumt! Jag lägger på hög till slutet, sen sitter jag dygnet runt och vrålpluggar. Inte bra.

Adam sitter vid köksbordet och ser fundersam ut.
-Hur är det? frågar jag.
-Vet du vilket djur som är det mest farligaste i hela världen?

Äääh, få seee. Hmmm. Jag tänker så hjärnan får arbeta på högvarv. Har aldrig ens tänkt denna tanke. Men få se.....

-Det måste vara någon giftorm!, säger jag till slut.

Ja så är det nog. Går och plockar iin disk i diskmaskinen och hjärnan fortsätter att fundera. Nä, jag kan inte släppa den frågan utan hamnar här vid datorn för att googla.

Söker efter "världens farligaste djur". Och upp kommer det! Det dödar mellan två till tre miljoner människor varje år. OJ! vilken stor folkmängd. Det är mer än en femtedel av Sveriges befolkning som dör varje år, av en...... mygga!?!?!

Giftormar kom på andra plats. Jag var inte helt ute och cyklade. Men inte trodde jag att en ynka liten mygga skulle ligga etta på listan. Jag tänkte mig något farligt, med huggtänder som man skulle vända sig om och springa ifrån om man fick syn på det. Men en mygga!?!?!

1. Moskito – Myggan bär på parasiten som orsakar malaria. En sjukdom som två till tre miljoner människor dör av varje år.

2. Giftormar – Indisk kobra, som även kallas glasögonorm på grund av mönstret på nacken står för majoriteten av de 50 000 – 125 000 dödsfallen som orsakas av ormbett årligen.

3. Skorpionen – Det finns ungefär 1500 arter, men bara 25 räknas som riktigt farliga. Orsakar ungfär 800-2000 dödsfall varje år.

4. Stora kattdjur – Mest fruktade är lejonet och tigern. 800 beräknas dödas av stora kattdjur årligen.

5. Krokodilen – Ett av få djur som inte fruktar människan utan bara ser oss som föda. Uppskattningsvis dödar den 600 – 800 människor per år.

6. Elefanten – Kan attackera utan synbar orsak, förmodligen förstår den inte ens att den dödar de som råkar hamna under den sex ton tunga djuret. 300 – 500 trampas ihjäl årligen.

7. Flodhästen – Anfaller om någon blockerar vägen till vattnet eller en unge. Ungefär 100 till 150 dödsfall per år orsakas av flodhästen.

8. Maneter – Det handlar inte om varianterna som finns på den svenska västkusten utan om farligare varianter som Australisk bo jellyfish vars tentakel innehåller gift som kan döda 60 personer. Ungefär hundra personer dödas av maneter varje år.

9. Hajen – Fruktad efter filmen ”Hajen”. Vissa anser att hajfaran överdrivs, men ett antal hajattacker sker varje år ibland med dödlig utgång. Hajar uppskattas vara ansvariga för ungefär fem till tio dödsfall årligen.

10. Björnen – Det finns ett antal arter; isbjörnen, svartbjörnen och grizzlybjörnen räknas till de farligaste. Fem till tio dödsfall per år.

I vår familj är aldrig frågan OM vi får magsjuka utan NÄR den drabbar oss och hur många gånger. Magsjuka har en viss förkärlek till vår familj.

 

Klockan fyra vaknade Filippa med hungerskänslor. Ville ha välling men den drack hon inte upp. Ville ha vatten, hon tömde hela galset. Strax innan fem imorse så spydde hon. Klockan sex nästa gång. Och även den sista!?!?

Hon har nu ätit en macka och en isglass. Hon sitter och leker på sitt rum som om ingenting hade hänt. Hur pigg som helst. Man börjar ju fundera på om det verkligen är magsjuka? Men magsjukan har visat sig på de mest underliga sätt i vår familj, så än kan man inte andas ut.Imorse så skulle jag till Deje Vårdcentral för att jobba. Alltså hade jag inte lika mycket tid på mig som jag brukar. Skall precis lämna hemmet när jag inser att jag inte packat i någon frukt till Adam. Frågar vad han vill ha. Han vill ha morot. Ger barnen bilnyckeln och säger att de kan gå ut i bilen och sätta sig medans jag skalar moroten. Inbillar mig att jag spar en massa tid på detta sätt.

Rusar in skalar morot och delar till stavar då Adam som har lösa tänder har svårt att bita av moroten. Ner med moroten i fruktlådan och ner med fruktlådan i ryggsäcken, låser dörren och rusar mot bilen. Tar tag i dörrhandtaget och rycker upp den.

Satan, j-välar m.m. osv. Tror att alla 4 naglar från fingrarna pekar rakt bakåt. Bildörren är låst och ungarna sitter i. Lås upp dörren vrålar jag till Adam. Adam tittar på mig, sen tittar han ner i sina handskbeklädda händer. Men där ligger det ingen nyckel. Adam börjar leta på golvet och i sätet och i bilkudden. Filippa börjar leta och rycka i dörren.

De tänder lampan och letar vidare. Nu ser man paniken i ögonen på barnen. Till slut sätter de sig skamset och tittar på mig genom rutan. Som små bedjande hundvalpar med skälvande hakor. Gråten är på väg.....Då brister det för mig. Smärtan i naglarna, paniken i deras ögon, stressen för att jag kommer att komma för sent till jobbet och funderingen på om den andra bilnyckeln hänger på sin plats inne i nyckelskåpet. Jag brister ut i ett skrattanfall så jag nästan kiknar ur. Jag skrattar så att tårarna rinner men skrattar det gör inte barnen vilket gör att jag skrattar ännu mer. Får rusa in på toa för att inte göra på mig. Men att skratta så man inte kan gå rakt, springa med benen i kors och sikten full av tårar resulterar i att jag halkar på den frostiga trappen och sopar axeln i stolpen. Hade jag varit lite mer glapp i underlivet så hade jag i detta nu kissat på mig. Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag INTE gjorde detta. För att byta mina egna nerpissade kläder hade jag verkligen inte tid med.

Tack och lov fick smällen och smärtan i axeln mig att sluta skratta och resa mig upp för att........ja vad gör man när man trillat omkull.......jo man kollar så ingen annan har sett detta. Sen känner man sig för. Har jag ont? Har jag kissat på mig? Blöder jag?

Nä! Jag ser inte att någon sett. Sträcker på mig, går in och kissar och hämtar nyckeln som tack och lov hängde kvar i nyckelskåpet. Jag kom till jobbet prick kl 8.00 när jag började. Tur att första patienten inte kom förän 8.30.

Så dagens ordspråk: Man förlorar mer tid när man försöker vinna tid!
Nu är taket i matdelen målat. Härligt när det blev vitt. Jag är sååå innerligt trött på furu. För mig är det bara fjällstugor och bastu som det passar i. Men smaken är som baken. När vi flyttade in var det furu mest överallt. Fick ändra på mycket men inte furutaken för gubben min. Men nu, 7å senare har även han börjat tröttna ur på furu.

Nu har vi även möblerat om i köket för att känna oss för om det känns bra innan vi börjar skruva upp saker på väggarna. Men under veckan så ska det slipas och spacklas färdig. Till helgen är målet att få upp vävtapeten. Sen har jag en vecka på mig att måla väggarna ovh julpynta. För helgen därpå är det första advent.


Här är en del av taket målat. Och den fula fläkten skall bytas ut!


Hela taket har nu blivit vitt. Betydligt frächare!

Återkommer när det blir mer gjort!
Har redan uppvaktat de pappor som jag har koppling till. För visso har jag bara en enda pappa, världens bästa pappa om ni frågar mig. Men Henrik är världens bästa pappa till mina barn, dom har förvisso också bara en pappa. Och min svärfar är världens bästa svärfar.

Men än en gång Grattis på fars dag!

Förra året så fick Henrik en farsdags present som inte uppskattades.....en fars dag skall vara något utöver det vanliga, något alldeles speciellt. Han fick städa toaletterna och dammsuga. Den dagen kommer han alltid att minnas. Till och med nu, ett år senare så minns han så väl vad han fick förra året. Men vad han fått de årens dess förinnan minns han inte. Tacksamt va!?!?!

Så man bör helt enkelt ge något udda, ovanligt och något utöver det vanliga. I år fick han sovmorgon, kaffe och lotter på säng! Det har han glömt till nästa år.

Nästa år gör vi kanske så här:Till min pappa
När du var riktigt liten
och nån annan varit stygg
så var hans stora famn
en plats där du blev trygg.

En far är nån som vet
att skydda sina kära.
Han vakar över dig
långt borta eller nära.

När lasset blir för tungt
och hotar att dig stjälpa
så finns han där till hands
att stötta dig och hjälpa.

Som förebild han går
i livets långa trappa.
Och ingen är som han…
Han är din kära pappa!


När vi som är unga nu blir gamla så kommer vi förmodligen att hamna på något hem. Man kan ju hoppas att man håller så pass frisk att man slipper det och kan bo kvar i sitt hus/lägenhet. Men tanke på hur all telefonservice blir mer och mer invecklad kommer det förmodligen att låta så här när vi är gamla.

Äntligen blev vårt PM godkänt och är insänt för sista gången det här året. Återupptar PM:et den 31:a januari 2011. Det låter bra! Men nu skall det göras en etikansökan på PM:et för att se om det är etiskt genomtänkt. Ingen får bli kränkt, tvingad eller avslöjad. Men även den ansökan är nu skriven och inskickad till handledare. När den väl är godkänd där så skall den skickas in till det Etiska rådet.

I tisdags hade jag mitt patientseminarium. Kändes helt ok och vet ni vad..... Jag blev GODKÄND. Skönt. Bocka av och lämna bokom sig. Det innebär nu att jag kan, så fort etiken är färdig, lämna de två gamla kurserna bakom mig.

Har nu även börjat att renovera köksdelen där vi sitter och äter. Har fått bort bården, hyvlat överlappningen, påbörjat spacklingen och håller på att måla taket. Tänkte bli färdig med taket i helgen. Sen när lönen kommer så tänkte jag införskaffa vävlim och ev. vävtapet. Min plan är att vara färdig med renoveringen till 1:a advent. Tror ni jag kan hålla min tidsplan? Det är ju över två veckor kvar........Hihi! Optimist, javisst!
Idag är man trött, matt och öm i fötterna. Och plånboken är lättare, inte lika tung att bära. Gårdagen spenderades på resande fot. Klocka 7 lämnade vi Våxnäs och styrde kosan söderut.

MOT ULLARED!

 

Ja, Terese du gissade rätt. Det blev Ullared.
 
Jag har varit på Ullared en gång tidigare i mitt liv. När jag var runt 15 år. Då åkte jag dit med morfar och mormor. Nu 17 år senare så har Ullared gjort stoora förändringar och förvandlingar. Jisses vad det var stort! Mycket som var billigt, men man ska passa sig. För mitt i allt det billiga finns det saker som kostar precis som i andra affärer. Det är bra att ha lite priskoll om man ska dit.

Ni som känner mig vet att jag inte gillar stora platser med mycket folk. Lite andnöd, lite irriterad, lite magkatarr, lite sur, körde på mångas hälar men som tur var fanns det mycket att titta på som avledde alla känslor. Men jag befann mig i paradiset! Den känslan övervägde allt det onda ;-D

Handla, handla, handla......och betala nästan ingenting.


Min vagn, bara min!
Packar ner plånboken i väskan, laddar mobilen, packar barnens väskor till skola och dagis och lägger fram rena kläder och vinterkläder. För imorgon skall jag ut på en liten tripp med Elin.

Conny och Anita tar över rodret och barnen imorgonkväll innan Henrik behagar sig att anlända till "dockningsstationen". Själv ska jag ta en välförtjänt paus från pluggandet då jag idag avslutat två av kurserna som legat och släpat. De två nya som har startat tar jag mig an på torsdag med största koncentration.

Men innan det skall jag alltså ut och lätta på plånboken som är alltför tung......hmmm. (Bl.a. köpa de sista julklapparna)Återkommer med information om trippen på torsdag.

TJING!
Världens snökaos på väg in i natt. SMHI går ut med klass-2 varning. Själv skall jag till Universitetet i morgon för seminarium. Allt skall klaffa på morgonen när man skall iväg. Speciellt när man är lite smånervös också inför att ställa sig inför klassen och försvara sina arbeten och hur man har tänkt. Då får inte barnen trilskas speciellt mycket. Så det gäller att gå upp lite extra tidigt ifall snö skall borstas av bilen och rutorna skall skrapas.

Så ikväll skall motorvärmaren i för att undvika att drabbas så som Sunes pappa!

Läste på löpsedlarna i affären: SM-guld. VA!?! Har vi tagit SM-guld? I vad då? Fattade ingenting, har inte hört någonting, vet ingenting. Fick vackert åka hem och gå ut på nätet och läsa. Jaja!

Så här är det att vara student. Jag vet hur man beter sig professionellt, jag kan etik och moral, jag kan behandla karies och parod. Men jag vet tusan inte vad som händer runt om i världen, INTE ens i Sverige. Man blir totalt "insnöad" av att vara student. Man lever i sin egen lilla bubbla. Den bubblan lämnar jag bara när jag åker ner på Ica för att handla. Hihi!Nähä! Nu skall patientfallet förankras i litteraturen. Imorgon går fallet upp för seminarium. Gäller att ligga i nu.
Adam är mitt uppe i växelbettet. Tand 6 1 är tappad och tand 2 1 är under eruption. Stolt är lillkillen, nu har han tappat tre tänder. Den andra framtanden är också lös. Han kommer att vara sååå fin till jul. Alldeles tandlös!

Har idag spenderat måååånga timmar i Karlstad på shopping med min mor och mina systrar. En del julklappar är nu avklarade.

Till Filippa har det köpts en Woody, från Toy story. En prins (Ken) till sina prinsessor (Barbie). Ett nytt paraply , pollypocket-dockor. Sen önskar hon sig en morgonrock i frotté som hon kan ha när hon duschat, en häst till Woody som heter Bullseye och en mörkhyad docka.

Till Adam köptes ett slags rymdskepp som flyger i luften, ett piratspel där man skall transportera en kula på en bana, ett paraply och en klocka med tillhörande bok "jag lär mig klockan". Adam önskar sig en bakugan i sju delar som man kan sätta ihop till en stor.

Mer önskemål kommer väl när alla leksakskataloger dimper ner i postlådan.

Själv köpte jag mig ett par nya leggings då mina gamla har hål mellan benen. Och nya kläder till Filippa som hon ska ha på julafton. Julkläder kvar till mig, Adam och Henrik nu. Naturligtvis en tur till Ikea tog vi. Måste ju bara ha en massa, massa ljus. Jag är nog en "ljusoholist" Jag är helt beroende av ljus när det är höst och vinter,. Tänder nog i snitt ca 15-20 ljus per kväll!Nu blir det mys med maken med glass, godis och ett glas Cola. Kanske ett glas rött!
Fredagkväll och här har jag precis skickat iväg mitt förhoppningsvis slutliga PM till handledaren innan det skall in till examinatorn. Jag har även skrivit ner all fakta om mitt patientfall. Nu skall det bara förankras i litteraturen. Usch och fy!

Har även startat upp för examensfest. Jag har tagit på mig att vara en av dom som håller i arrangemanget att anordna vår fest. Jag gillar att ordna en massa saker (även om jag egentligen inte har tid just nu). Till veckan blir det att leta festlokal för ca 50 personer. Fattar inte att det börjar närma sig slutet. Visserligen 7 månader kvar, varav en månad i Afrika, det går nog fort.Jisses Amalia vad jag kommer att ha mycket tid över när jag pluggat färdigt. Vad ska jag göra hela kvällarna när jag inte måste läsa 100 sidor i facklitteratur, söka 20 artiklar eller skriva 10 sidor med text.

Svärmor och svärfar har köpt sig ett pussel på 1000 bitar. Gissa om jag oxå är sugen på det. Men jag blir mansik när jag får något sådant framför mig. Jag + pussel = adjöss med studier. Kanske är något jag kunde få i studentpresent av någon, hehe ;-D

Natti!
Nu har två veckor passerat med närträffar vid Karlstads Universitet. Sista dagen är gjord och vi kommer inte att ses förän efter nyår nästa gång.

Har sorterar upp alla nya papper och satt in i pärm, skrivit in alla tider och datum i kalendern för de nya inlämningsuppgifterna. Nu blir det full rusch framåt, tåget har startat. 

Detta är nog de två tråkigaste kurserna vi läser nu som vi kommer att läsa på hela utbildningen. Fokus på individen och ur ett samhällsperspektiv. BLÄ!

Nu längtar jag tills på lördag då ev. min mamma och mina systrar kommer på besök. Vi fyra ska göra stan utan några gubbar och ungar. Det har aldrig hänt. Vi har aldrig umgåtts bara vi fyra. Jag flyttade från Malung för snart tio år sedan och då var min minsta lillasyter bara 13 år. Nu är vi alla vuxna, har familj och jag bor 16 mil från alla andra.

Så det ska bli underbart att umgås. Hoppas bara att vi hittar hem och klarar av att vara på stan. Nu syftar jag på Henriks åsikt om att vi är vimsiga.....hehe! Blir skönt med en paus från pluggning.
Idag vaknade jag med en känsla av "nu jävlar" ska här hända lite. Började dagen med ge barnen och mig frukost, sen hittade jag en artikel till seminariet angående tandlossning och diabetes. Jag har tvättat två maskiner med tvätt. Barnen har duschat/badat. Jag har fixat lunchen som snart skall inmundigas. Jag har målartvättat och målat en del av kökstaket.

Efter utfodringen så skall jag ge mig på den andra delen av taket och målartvätta. Få se om det hinner bli någon målning idag. Onsdag och torsdag är det föreläsning i skolan.

Sitter samtidigt och skriver på mitt patientfall som skall presenteras om en vecka. Kollar röntgenbilder och antecknar avvikelser.

Knåpar på en tidsplan för PM:et som inte blev godkänt


Skönt när man är full av energi! Är glad så länge det varar!