I helgen gjordes den sista turen med båten och övernattning för denna säsong. Vemodigt på ett sätt. Fast jag känner stt jag är färdig med båtsäsongen och redo att möta hösten här hemma. 


Det blåste till en början så vi satt på Heden och kunde inte bestämma oss för om vi skulle ge oss iväg eller inte. 


Till slut bestämde vi oss för att dra till Inre hamn i Karlstad och lägga oss där. Mörkret kom ungefär samtidigt som vi gav oss iväg. 


Lite läskigt men otroligt vackert att åka båt när det skymmer. 


Magiskt att puttra fram i kanalen in mot Karlstad med fullmåne i ryggen och endast ljuset från månen och höghusen som ledde oss. 

När vi lagt till tog vi en kvällspromenad igenom Karlstad innan vi kröp ner i bäddarna. På morgonen drack vi kaffe på badbryggan i morgonsolen innan vi promenerade in till stan för att äta brunch. Ett perfekt avslut på en perfekt båtsäsong. 

Nu är äntligen hälften av spaljen målad och uppsatt. Nu påbörjas den andra hälften. Den här trappen tog både mer tid och ork än jag kunnat föreställa mig.
 

Men det blir så tjusigt. Jag känner mig verkligen inne i ett renoveringshumör. Det både tar och ger energi. Samtidigt har jag kommit in i ett rensa-och-släng-allt-du-kan-humör. Datarummet är nu fyllt till bredden med saker som skall säljas, skänkas eller kastas. 

Typiskt mitt hösthumör. Jag ÄLSKAR hösten. Det är nystarten på det kommande året för mig. Inte nyår. Nu ska jag krypa ner och smida renoveringsplaner i sömnen. Natti. Så kom då tiden för operation av navelbråcket nerdimpande i postlådan. Lite orolig och lite lätt nervös är hon allt, vår sessa. Men det kommer att gå så bra. Det svåra blir att hålla henne lugn några veckor efter ingreppet. Ingen sport, ingen gympa och ingen lek på studsmatta eller vildare lekar. 
 
Hon fick en tid en tisdag och de tycker inte att hon skall gå till skolan förän tidigast måndagen därpå. Det blir några dagar hemma på soffan för energiknippet. Hur det nu skall gå!?
 
 
Idag är det fredag och jag tror att detta är första fredagen hemma och första helgen hemma sedan innan semestern. Det firade vi med att äta glass som fredagsmys och det gjorde vi på det sätt som jag minns när jag var liten. 
 
Halva paketet. 
 
Imorgon blir det stallet för att sedan ta en tur till Ikea om sällskapet tillåter. Därefter hem för att plocka bort det sista av sommaren och välkomna hösten. Blommor och utemöbler får plockas bort. 
 
Nu ska det mysas till max!
 
 
Idag var det då äntligen dags för undersökningen av Filippas navelbråck. 

Nu hör till saken att jag inte tycker om att späda på barnens sjukdomar och dalta med dom när de är sjuka. 

Ja, ja det går över säger jag ofta. Även denna gång. Efter lite tjat gav jag med mig. Tänkte att Filippa slutar tjata om en läkare säger åt henne att det går över. 

Men idag var det jag som klev ut från CSK med långt ansikte. Hakan passerade nog nyckelbenen. 

Visst hade hon ett navelbråck och det bör opereras, kallelse kommer om två till tre veckor. 


Jaha, där fick jag så jag teg...
I helgen kom två av tre Uddevallakusiner på besök. De skulle absolut sova tillsammans i den lilla bäddsoffan på 1.30 m. 

Varvade ner med böcker och iPads. Otroligt snälla barn som skötte sig exemplariskt hela helgen. 

På söndagen sken solen och vädret visade sig från sin bästa sida. Därför tog vi alla en båttur ut på Vänern. Jag, Henrik och barnen. Robert och tjejerna samt Conny och Anita. Vi lade till vid Sättersholmarna och utforskade ön, grillade hamburgare, badade, badade bastu och lekte. 

Sen tog vi fikakorgen och gick till andra sidan ön. Där var utsikten magisk. 


Kaffe och kaka smakade extra underbart med en utsikt som denna när de kanske sista, varma solstrålarna för året smekte kinden. 

Vad funderar han på, svärfar? Han suger ur det sista ur sommaren förmodar jag. Mentalt lämnar han sommaren bakom sig för att lämna oss en stund. Ett jobb i Abu Dhabi tar honom till en annan värld och lämnar tillbaka honom i höst när båtsäsongen är över. 

Det dröjer innan vi får sitta på dessa klippor igen. 

Filippa, Alva, Astrid och Adam 💞