Att leva i ett flyttkaos är inte vad man önskar på semestern. Men nu har man i alla fall tiden, tänk att göra allt detta varje kväll efter en jobbdag.

Flyttdagen börjar närma sig, mycket är packat, en del är kvar. Med en fot i lägenhetsplaneringen, en fot i huset och huvudet i en flyttkartong (eller huvudet fyllt med flyttkartonger) så känner man sig riktigt rörig.

Två nätter kvar i huset sen bär det av mot nya mål, nya rutiner och ny vardag. Den största förändringen kommer Filippa vara med om. Nya kompisar, ny skola, ny stad och nytt boende. För oss andra blir det bara ny stad och nytt boende.

Nu ska frukosten lagas och sedan drar vi igång igen. Puh! 🙃

Den 21/7 gick vi den sista etappen, mot Laxhall, på semestern innan hemfärd. Den här dagen visade sig från sin bästa sida. Tryckande varmt och klarblå himmel. Mycket bad och sol blev det.

På kvällen intogs en supergod middag på restaurangen, vänergös, räksmörgås, hamburgare och pannkaka. Sen blev det efterrätt, creme brulee och glass. Allt detta intogs när solen gick ned bakom skogen.

När vi lämnade restaurangen så valde vi att pröva fiskelyckan, en liten abborre och lite mört var allt vi fick upp. De fick gå tillbaka till Vänern.

Dom tre bästa som fiskar!

Sista bilden är ett sällskap som vi fick upp på bryggan, en korsspindel.

En sista stilla kväll att njuta av. Mätta och trötta bäddade vi ner oss i sängarna och somnade skönt.

Fullmånen lyser som var den av glas...

När vi lämnade Spiken den 20/7 så fick vi en sista blick på Läckö slott utifrån farleden.

Siktet var inställt på Lindökroken där Bäckströms väntade. Lindökroken var en riktig pärla, en vik som låg skyddad för alla vindar. Tre bryggor proppfulla med båtar och kanske ett tiotal på svaj. Barnen fick äntligen kompisar att leka med. Henrik klämde in alla barn i jollen och drog till en sandstrand.

Passade på att tjattra med Bäckströms över ett glas vin när vi väntade in familjen Lundgren. Därefter packade vi ner fika och gjorde de andra sällskap på stranden. Där badades det i timmar innan vi tog jollarna tillbaka till båten för att förbereda grillmiddagen på "apberget" och titta på solnedgången.

Mat, vin och frukt med en magisk utsikt som tog andan ur en. Vilket skådespel, vilken kväll, vilken sällskap. Ord blir överflödiga!

Vi var inte direkt ensamma på klipporna. 😜

När solnedgången var över och mörkret började lägga sig kröp vi in i båtarna och det tjattrades en bra bit in på natten. Bra minnen att ta fram i vintermörkret.

När vi lämnade Sunnanå den 18/7 gick vi ut på ett relativt stilla vatten. Men under färden tilltog vindarna lite ich ställvis blev det en guppig färd.

Strax innan Spiken passerar man en ganska trång farled med vacker natur.

Väl framme vid Spiken så serverade Anita pannkakor, smakde ljuvligt efter ett tag på sjön. När maten var intagen så var det dags för minigolf för mig och barnen. Sedan intogs det glass i stora lass.

Här fick vi även tillgång till att tvätta lite kläder, shoppa lite nya och njuta av strålande sol.

En morgon fick det bli en löptur via pilgrimsleden bort till Läckö slott. Fantastiska vidder, ängar och en del skuggiga skogspartier. Gassande varmt och superjobbigt men helt klart värt besväret när slottet tornade upp sig.

Sen fick jag vackert ta mig tillbaka på egna ben även om det kändes tungt. Väl vid båten blev det frukost och dusch sen bokades det cyklar och hela familjen cyklade tillbaka till Läckö så att barnen kunde gå spökvandring på slottet.

Men först fick det bli en mysig fika med de bästa jag vet.

Under tiden barnen letade spöken så passade jag och Henrik på att kolla in båtarna i hamnen, slottets kyrka och omgivningen runt slottet.

När spökvandringen var över blev familjen komplett och vi cyklade tillbaka till Spiken och gick på restaurang.

När vindarna lugnade ner sig en aning drog vi vidare mot Sunnanå. Det låg en del gammal sjö kvar och vi var några som mådde en aningens illa. Vi tog oss ner till Vingrns hamn där vi lade oss på svaj och intog lunch, lapade lite sol och drack kaffe.

Därefter fortsatte vi en nygammal farled som mynnade ut vid Limskären. Ställvis var farleden både trång och vacker.

När vi väl kom till Sunnanå blev vi visade till en privatplats där ägaren själv var ute med sin båt, en toppenplats. Nära till kiosk, toaletter, ström och vatten.

Igår så hyrde jag, barnen och Henrik cyklar och trampadr ca fem kilometer till Vita Sannar där vi först betalade in oss till poolområdet. Där slappade vi vuxna och kollade in barnens poollek och glassintag innan vi gick ner till stranden för att bada i det långgrunda vattnet.

Ungefär när barnen tröttnat blåste regnet in över oss och det blev till en början en blöt cykeltur hemåt mot båten.

Sen sprack himlen upp och vädret visade sig från sin bästa sida. Efter regn kommer solsken!

När det var en vecka kvar till semestern så drog jag och mina kollegor till Dalarna och till min farmor för att göra ost, äta misuklimp och koka messmör. Vi drack kokkaffe och pratade om gammalt och nytt. Satt vid brasans sken och lyssnade på knastret från veden och regnet mot taket. En dag som lämnade tid för eftertanke och tacksamhet.

Efter detta påbörjades sista veckan på jobbet. Mitt rum skulle renoveras och få ny färg på väggarna. På kvällarna planerades det för kommande semester och flytt medsns barnen badade i poolen.

För att få tiden och dagarna att gå gjordes det utflykter till detta mål. Ett badställe vid älven där träden växer ut över älvkanten. Där någon knutit rep långt ut och gjort det möjligt att svinga sig ut. Där barnen inte ville hem.

Sista dagen hemma fick vi uppleva en rejäl hagelskur där vissa hagel var ca 1,5 cm. Det gjorde faktiskt riktigt ont att vara ute.

Innan jag gick på semester hade vi jourdag på jobbet. En stressig och fullknökad dag som trots allt slutade i tid. Tio över fem klev jag ut från dörrarna och kvart i sex klev jag ombord på båten där de andra väntade och startskottet för semestern gick. Första stopp blev Sättersholmarna där vi avnjöt en rökfrossa och vitt vin.

Nästa stopp blev Aspholmen där har vi nu får vänta in bättre väder. Det är för blåsigt att ge sig iväg ut på sjön. Under tiden har vi löst korsord, tittat på film, spelat, myst, badat och tagit promenader

På återseende!