Nu har tvättmaskin fått rengöringsmedel i sig som ska verka över natten.

Sist jag gjorde detta bröt magsjukan ut mitt i rengöringsprocessen. Det hoppas jag vi slipper denna gång!

Imorgon har medlet verkat klart och det ska köras ett 60-program. Sen är unken doft ett minne blott!

Idag var det Grossbolsskolans dag. Dottern uppträdde med dans till låten Euphoria tillsammans med tre kompisar. Duktigt gjort inför ca ett 60-tal föräldrar och barn.
 
Högsta koncentration var det på de tre tjejerna. Mammas lilla kicka!
 

Idag hurrar vi för Limas bästa 2-åring.

Grattiskramar kommer från kusinerna, moster och morbror i Forshaga.

Jag fick något i morsdagspresent som jag längtat efter i 2,5 år. En vit iPhone. Och som grädde på moset så var det en 5:a!!!

Tack till dig min underbare make för att jag får så fina presenter av barnen!

Idag är det sju år sedan hon kom till oss!

Vårt andra barn, vår första och enda tjej, vårt yrväder!

Hon med de många invecklade frågorna, roliga kommentarerna och den aldrig sinande ordströmmen. Hon som hade bråttom till världen och har bråttom genom livet! Idag hoppas jag hon kan stanna upp för en stund och njuta på sin alldeles egna dag.

Grattis till dig älskade Filippa!

Fredagen började med rensning av poolplattan och grillning i det fina vädret.

Lördag morgon började vi montera upp poolen innan frukost. Båda barnen hjälpte till med högsta koncentration. Vi fick ihop pool och pump och kunde börja fylla poolen. Men på eftermiddagen skickade vi barnen till farfar och farmor. Vi drog på 40-årskalas med underbara vänner. Hemma först på småtimmarna.

Söndagen var lite svårstartad då både sömnbrist, gårdagens vin och friska luft gjorde sig påmint. Men igång kom jag. Jag och grannen hann rensa hela häcken, gödsla och fylla på jord. Poolen fylldes till bredden, pumpen startade och kloret fylldes på. Sen vertikalskars hela framsidan, gräsfrön såddes och topdress krattades ut. Till sist så gödslades hela gräsmattan.

Söndagen avslutades med grillad mat och dusch. Nu bäddar jag ner mig mellan lakanen!

Smärtan i sittbenen i rumpan är som bortblåst. Så jag lämnade barnen på skolan och svingade mina ben över sadeln på cykeln och drog iväg.
 
Vilken frihet att susa fram längs vägen, känna vinden i håret och svetten i pannan. Idag kändes det hur lätt som helst. Jag har fått ihop de mil jag hade planerat att få i benen innan halvvättern trots tre veckor kvar.
 
Så idag blev det fartlek och att pressa mjölksyrenivån lite längre bort.
 
Har cyklat jämsides med små fåglar, nästan kört över svansen på en katt, sett en huggorm på cykelbanan och ätit ca fyra flygfän (vem behöver proteinbars??)
 
Fy vad läskigt med ormar på cykelbanan. Trots att svetten rann så hade jag tuppskinn över hela kroppen och benen blev väldigt matta för en stund. Huvva.
 
Nöjd med min prestation! Nu har jag druckit en kaffe i solen och nu skall det nog grejjas lite här hemma.
 

Utvecklingssamtal för Filippa direkt efter jobbet:

# omhändertagande
# bestämd/ vill ha det på sitt sätt
# stehård/ vet vad hon vill
# begåvad/ kunnig
# vetgirig
# envis
# barsk
# ska bli polis när hon blir stor

Sen drog vi vidare till vårdcentralen där det skulle lämnas blodprov för Filippa inför läkarbesöket på onsdag (hon har mycket värk i leder). En liten tår föll innan sticket men sen kollade hon hela tiden när de tappade henne på fyra rör med blod. Sen fick alla tre damer på labb varsin kram när det hela var över. Både mamma och dotter var stolta!

Då blev det glass som utlovat när hon varit såååå duktig.

Hon fick välja mat, broccolimos! Hon är inte som andra barn.

Sen störtade vi iväg på scoutavslutning för Adam. Där blev det lek och fika samt genomgång på lägret han ska på 15-19 juni. Blir lite nervös när man hör om knivar och yxor och sova i tält. Men ledarna är underbara

På fredag började vår cykelresa mot Malung. Sol och kanonfint väder. Vi valde att cykla via Hagfors, Uvanå och Tyngsjö. Ensamma på vägarna i obygden.

Men fy f-n vilken dryg tur. Tyngsjö består inte av annat än backar och åter backar. Vi bestämde oss redan då för att ta 45:an och 62:an hem.

Men efter sju timmars cyklande nådde vi äntligen Idbäck, Malung. Lördagen ägnades åt småsaker och vila.

Sen imorse när det var dags för hemfärd visade vädret sig från sin sämsta sida. Men skam den som ger sig. Svingade våra, inte så fullt spänstiga, ben över cyleln, vinkade hejdå och drog mot Värmland.

Efter två kilometer var vi lätt blöta. Efter två och en halv mil genomblöta. I stöllet vreds strumporna ur. I Ekshärad hade regnet upphört. Där blev det en paus där vatten tippades ur skor och strumpor kramades ur med pappershanddukar. Men i ungefär 13 mil har vi cyklat i motvind. Jag har varit urförbannad, gråtfärdig, spyfärdig och mentalt inne i väggen och vänt. Men till slut nådde vi äntligen Forshaga efter sju och en halv timmes cyklande.

Även om dagens tur var fruktansvärd så var ändå turen över Tyngsjö värre. Men nu vet jag att halvvättern kommer jag att klara. Oavsett väderlek.

Här och nu har jag även bestämt att jag aldrig, ALDRIG någonsin kommer att försöka mig på en hel klassiker. Så totalt sinnesrubbad är jag ännu inte. Jag ville ha en tjej-klassiker, och det har jag och går allt som det ska har jag även snart en halv-klassiker.

Det räcker för mig!!!

Natti

Idag är det den berömda, omtalade bollens dag!

Kärt barn har många namn...

Stängningsdag i skolan innebär massa fritid!

Idag gick vi upp och drog iväg för att äta frukost på Mc Donalds. Sen bar det av till Sundsta äventyrsbad med barnen. En överraskning de blev superglada över. Hade packat badväskorna i smyg.

I fyra timmar orkade barnen hänga i och bada. Jag var knäsvag efter allt springande i trappor för att komma upp till rutschksnornas start.

Sen bar det av på massa tråkiga (enligt barnen) ärenden. Presentinköp, poolsand, pooltillbehör, djurfoder, feskhandlar'n. Men till barnens otroliga lycka!!! så landade vi på Burger King för middag!

En hel dag med skräpmat och jäkt men barnen konstaterade glatt att jag var den bästa mamman på jorden och det här var den bästa dagen i livet!

Tänk vad lite kan glädja då mycket.

Nu tinar vi fram en efter en!!

Jag bygger upp väldigt stora krav på mig själv på våren. Man skall "tina fram", börja bli social, vårstäda huset, plocka fram studsmatta och pool. Göra fint och prydligt.

Idag fick jag en sådan där känsla: Tänk om det ändå vore höst snart. Så jag fick plocka undan och kura ihop mig inne under en filt! Försöker att slå bort den. Men våren är den sämsta årstiden (för mig). Jag gillar den inte, gillar den lite mer lite längre fram.

När bakslagen är över, när huset är städat, när blommor är planterade, när häcken är rensad, när värmen är lagom, när poolen är igång. Ja, när jag börjar varva ner lite!

Men idag unnade jag mig vårens/sommarens första glas rosé. Bara för att jag är värd det!