Idag sa vi hejdå, för alltid, till det som varit vårt hem i nästan 13 år. Här är båda barnen födda och i väggarna finns glädje och sorg, skratt och gråt. Här har små barnafötter blivit stora och de vuxna har utvecklat rynkor och gråa hår.

Men vi var redo att ge oss av. Något som växt fram de senaste två åren efter att sonen börjat på engelska skolan. En tanke som blev verklighet när även dottern kom in på skolan.

Nu byter vi Forshaga mot Karlstad, hus mot lägenhet.

Vi trivs redan i lägenheten, får se om det håller i sig!

Nu ska vi bara boa till oss i lägenheten och känna efter på riktigt under höst och vinter. Det kommer att bli bra!

Nu har det börjat, men inte slutat.

Flyttkaoset!

Vi har haft hjälp av vänner och två täckta släp. Det ena packades på söndag kväll och det andra måndag morgon. Sen gick det några turer under måndagen och vips så hade alla stora möbler flyttats.

Kvar var det värsta, allt småplock, köket som vi inte tömt då vi "levt" i huset fram till flyttdagen.

Vi börjar nu närma oss slutet på att tömma huset. Två eller tre vändor kvar. Sen får städfirman komma.

Vår inflytt kommer vi alltid att minnas. Första kvällen i lägenheten, helt slut i kroppen, ingen mat i kylen, griniga och trötta. Åker till affären för att handla och plocka upp lite täcken och kuddar från bilen. Gäspar, tar hissen upp, räcker över nyckeln till sonen som får låsa upp dörren. Gäspar igen, hissdörren öppnas.

Då hörs det: klonk, klonk, klirrelirr, klirrelirr.

-FAAAAN!

Och ner faller nyckeln. Först på golvet, sen ner i hissschaktet. Slutar gäspa...

Man tror inte det är sant!!

Och reservnycklarna? Jo, dom ligger fortfarande i lägenheten. Hissbolaget vill ha 3000 för att komma och plocka upp nycklarna. Jourvaktmästaren vill ha 1500 för att låsa upp med huvudnyckel. Nyckeln plockas upp gratis vid nästa servictillfälle på hissen. Bara att vänta.

Häs har vi mysigt. Nästan som picknick...

Annars så tar allt tid. Allt ska hitta en ny plats, försöker få till en ny ordning. Men ett nytt hem börjar växa fram. Snart så.

Här kommer lite bilder till att börja med.

Nu dyker jag ner i en sista flyttlåda innan jag tar kvällen...