Bilen är packad, kläderna i väskor, maten till nyår är med. Barnen och Harry är placerade i bilen. Malung, nu kommer vi!!!


Filippa sjunger: Aldrig ska jag sluta älska dig.
Nu är det firat och klart. Hemma och tar det lungt. Barnen leker med sina nya leksaker, vi har spelat sällskapsspel och TV-spel! Alla nöjda och glada. Kommer lite bilder på barnen och julfirandet.

 Mina jul-änglar

 Sötnosar som är julfina.

Och naturligtvis så följde vår 5:e familjemedlem med på julfirandet. Men bara för att man är katt så kommer man inte undan att vara lite julfin.

 Harry med julrosett

 Adam får paket.

 Filippa med tomten.

Filippas kommentar: Varför har du mask på dig? Du är inte tomten, du är farfar.............

GOD JUL ALLA!

Henrik tog en tur till frisören med båda barnen. Lite nyklippta och fina med färg i håret kom dom inrusande och mamma ville ta kort på en gång! Jobbig mamma!

 Lillkillen med färg i sitt hår.

 Lilltjejen med färg i håret.
Barnen var ute och lekte! Jag var på övervåningen och hängde tvätt. Det skrek ganska mycket ute så jag bestämde mig för att öppna fönstret och tittade ut!. Harry sträckte på sig i soffan och kom gående längs blomhyllan, satte sig ner bredvid mig och började tvätta tassen (skenmanöver). Plötsligt ställer han sig upp, skjuter i från med bakbenen och flyger ut........genom luften........ut mot friheten. Det var väldigt nära att jag också slängde mig ut! Oj, oj, oj vad många tankar som for genom huvudet. Såg ut som en stor vit fladdermus som seglade ner mot marken, i mörkret.

Stängde fönstret och sprang ner, på med skorna och ut. Där är kattskrället lugnt strosande på gräsmattan på baksidan. Tur att han är lättfångad. Bär in honom igen och sätter ner honom på hallgolvet! Svisch! så rusar han upp, jag efter. När jag kommer upp sitter han i fönstret han hoppat från, ser på mig besviket och jamar. Han tänkte flyga igen.......tur att jag stängt fönstret.

Jag återgick till min tvätt, Harry har gått och jamat vid dörren hela kvällen. Stackar, han vill vara ute, så mycket att han gärna hoppar från andra våningen.

Hemkommen efter att hämtat barnen på dagis så stod jag och låste upp dörren, öppnade och sa till barnen:
-Då går vi in!
Adam som stod närmast dörren backade några steg, skakade på huvudet och sa:
-Damerna först!
Vilken gentleman! Blir nog ordning på pôjken!


Adam åker skylift med pappa!
Ligger i hallen på mattan med golvvärme under! Mysigt!
Ett årligt besök till tandhygienisten för trollena......ja inte tandtrollen utan mina troll! Adam och Filippa tyckte att det var kul och spännande att gå till "tandläkaren" (dom kan inte lära sig tandhygienist. Jag utbildar mig till något som mina barn inta fattar att finns)

Väl hos "tandläkaren" (tandhygienisten) var det tusen frågor, trycka på alla knappar, spola vatten, köra behandlingsstolen, spotta, kräla på golvet och prata, prata, prata!!!!! Stackars tandhygienist, fick inte en syl i vädret, för "svar" väntade Adam och Filippa inte på. Frågorna bara haglade.......

Fina tänder var svaret, syns igen om ett år.......undrar just om hon hann se tänderna som munnarna glappade på trollen.

Kan tänka mig att tandhygienisten lade sig själv i stolen, fällde den bakåt och bara blundade en liten stund efter att vi lämnat rummet........det hade JAG gjort!

Trollet Filippa i stolen!

Trollet Adam i stolen!
Idag när vi var i stan så sprang Adam ut bakom en bil. Rädd och upprörd skällde jag på honom, ledsen blev han, pojken. Väl i bilen så förklarade jag att jag blev rädd för att jag inte vill att mina barn ska dö. Jag älskar dom och vill att dom ska stanna hos mig och inte åka upp till himlen. Därför måste man vara försiktig när man är runt/vid bilar. Det var tyst ett tag i bilen sen sa Adam:
-Men kan du inte köpa nya barn då?
Nä, sa jag. Det kan man inte. Barn går inte att köpa. Men man kan få nya barn men det vill jag inte. Jag vill ha min Adam och Filippa!!!!
-Jaha säger Adam. Jag vill inte till himlen, men om du vill ha nya barn så måste du sluta att äta dina vita godisar (p-piller) som du har i badrummet.............
Tänk vad de snappar upp. Jag har sagt det en enda gång för evigheter sedan. Att jag äter dessa för att inte få fler barn. Men det satt!!!!!!

Min goa dräng!

Igår fick de varsina två kalendrar att fördriva tiden med tills tomten kommer. En av kalendrarna innehåller choklad. Så fick de varsin leksakskalender. Adams innehåller små lego-byggsatser och Filippas innehåller en docka som varje dag får ett tillbehör eller ett klädesplagg.
Båda är alldeles nyvakna!