Min lilla prinsessa gör allt för att lära sig att säga R. Visst är hon gullig!!!

Nya krafter, nya tag. NYA kräktag. Nu är det Filippas tur. Hon vaknade halv ett i natt och grät. Jag gick ner och lade mig hos henne. Hon låg och svalde mystiskt!?!?!? Till slut utbrister hon: -Jag är sååå bajsnödig! Inte normalt mitt i natten. Tog henne i famnen och rusade mot toaletten men hann inte längre än till hallen. Där kom det första upp sedan resten över toaletten, sipprandes genom fingrarna på Filippa. Varför har vissa barn en tendens till att hålla händerna för munnen när de ska spy? Blir ju värsta sprinklerseffekten. BLÄ och åter BLÄ! Torka, tvätta, sprita av armar och händer. Lägga tillbaka gumman i sängen och tillbaka till toaletten för att städa av med klorin. Vet ju aldrig om någon mer vill på toa mitt i natten.

Väl tillbaka i sängen spydde hon två gånger till, varav en spya hamnade delvis i sängen. Mera tvätt, JIPPI! Just nu känns det som jag agerar testgrupp åt tvättmaskiner. Kan lugnt säga att LG är bra tvättmaskiner. Den har hållit igång i sex år och genom säkert ett 30-tal magsjukor.(Jag lovar, jag ljuger och överdriver inte)

Imorse kom Filippa upp, lika pigg som vanligt, snattran går lika mycket som vanligt, hon leker precis som vanligt och hon vill äta som vanligt (fast där bromsar jag lite) Barn beter sig som super-hjältar när de är sjuka. Starka, pigga och helt oberörda.

På grund av detta missar jag idag det obligatoriska seminariet. Har skickat mail till lärarna för att se hur det går för mig nu. Vilken tur att jag ändå fick redovisa mitt arbete igår. Men har jag otur åker jag på detta. Har varit hemma och pluggat i huset i 10 veckor, kunde inte magsjukan ha inträffat under någon av dessa veckor istället. Men, men.......

 Filippa bakar lera innan hon insjuknar.

Henrik införskaffade en ny systemkamera för ca en vecka sedan. En Nikon D90. Sen åkte han på jobb med instruktionsboken med som kvällslektyr. Men skam den som ger sig. Nu har jag lärt mig lite utantill, fast Henrik tyckte att jag skulle vänta tills han kom hem! Så här kommer lite bilder som blivit tagna dessa dagar när jag testat.

 Familjens linslus.

 Adam första duschen efter magsjukan. Ser lite hängig ut.

 Vi gick ut i skogen för att plocka påskris, sedan bar det av upp till SISU-gården för lite lek innan vi gick hem.

 Adam vi SISU.

 Filippa

 Filippa bakar lera.
Ja då sitter man här igen. Med det lilla äcklet på besök. Var i hela friden hade han gömt sig. Inte på övervåningen i alla fall. För där städade jag med klorin så att det luktade badhus här hemma. Varenda vrå, varenda skrymsle fick sig en omgång med klorintrasan.

Aha, det måste ha varit på nedervåningen. Men hur som helst har han hoppat på Adam igen. Bara så där! Lämnade honom ifred i 55 timmar sen så var det dax igen.
Efter fredagsmyset hos Conny och Anita (förlåt, han hade ju varit spyfri i 48 timmar), kom vi hem och kröp ner gemensamt i dubbelsängen för att mysa. Alla sova tillsammans. Gött?? INTE!!!!!!! Mysigt? INTE direkt!!!

00.30 hostar Adam till, jag hinner precis vakna och resa mig på armbågarna..........men TJOOHOOOO vilken sprutspya han la av. Rakt i håret, rakt in i örat, det rann nerför kinden och droppade på hakan........Vad hände????? Jisses innan jag vaknade till liv i hjärnan. Hade jag inte hunnit resa mig upp hade jag legat helt dränkt under spyor.

Upp ur sängen, slet upp Adam, rusade ner, slog på duschen och duschade av mig och Adam. Slängde in Adam i sin säng, rusade upp nyduschad och naken. Slet upp Filippa ur sängen, hon hade enbart fått några stänk av spyan på ryggen. Drop av henne nattkläderna och bar ner nenne i sin säng. Upp igen och slet ur alla sängkläder som var indränkta i spyor, ner satte på en 60-tvätt.......OJ, Just det, jag var ju naken......springer upp och sätter på t-shirt och trosor. Ner för trapporna igen och fram med handspriten.

Så nu sitter jag här vid datorn, klockan är 01.15 just nu. Jag är nyduschad men känner mig inte ren. Har spritat örat, nacken, kinden och runt hela munnen och näsan. Båda händerna och båda armarna, långt ovanför armbågarna. Ände känner jag lukten av det lilla äcklet. Det biter sig in, sitter fast.....BLÄ!

Är detta det stora eldprovet!?!?! Drabbas inte jag av magsjuka nu, när någon bokstavligt talat placerade det i munnen på mig, kommer jag aldrig att drabbas. Då kan vi nog en gång för alla konstatera att jag förmodligen är immun! Men det återkommer jag om senare.
Satt här i godan ro för att plugga. Bockade av det som var färdigt och förberedde inför de nya kurserna som börjar till veckan.

PLING PLONG!

- Nämen tjenare, det var länge sedan, det måste var år sedan vi sågs senast!?! Jag har väntat på dig, stig in och känn dig som hemma. Absolut! Gör det du kom för, härja fritt som du vill. För vad jag än säger, tänker du väl inte lyssna? Nähä! Ja, det var väl det jag befarade. Men lägg benen på ryggen och dra så fort du är färdig. Och kom inte tillbaka på väldigt länge! Jag har faktiskt inte tid med sådant här TRAMS!

Satans kräksjuka!

Dagis ringde, fick åka och hämta barnen. Adam hade spytt. Nu ligger han nerbäddad på övervåningen och har "nedervåningsförbud"! Det var något nytt, va? Och Filippa har "övervåningsförbud". Elementen är avslagna på övervåningen och jag vädrar lite då och då. Få se om denne satans gäst kan tänka sig att lägga benen på ryggen utan att involvera någon mer i detta. Har inte tid, har seminarium på måndag och tisdag med obligatorisk närvaro.

De värsta gästerena vet alltid när det passar som sämst att dyka upp!

 Adam spyr, tittar på film, dricker cola, spyr, tittar på film, spyr, dricker vatten........
Igår anlände glassbilen med sin fina melodi "Vi lurar små barn" Barnen tjöt av lycka för jag godkände handlig av den satans, förädiska bilen denna måndag. Barnen rusade ut i iver, pratade i munnen på varandra och tjattrade. Adam ville prata med den som körde glassbilen och pickade honom på armen flera gånger om.
- Du, du, du Glass-mannen jag har bestämt mig!
- Jag heter glass-gubben!

Men vad spelar det för roll!?!? Glass-mannen var väl ett mycket coolare namn. Värsta mannen!

För mer än sex år sedan föddes Adam. Det betyder att det är mer än sex år sedan man blev mamma och fick känna av vad verklig lycka är. Här kommer bilder av Adam över dessa sex åren.

 Adam är bara någon dag gammal.

 Adam fyller 1 år.

 Adam 2 år. Se på dom söta lockarna. Dom har rätat ut sig för varje år. Numer är Adam lite vågig i håret.

 Adam 3 år.

 Adam 4 år.

 Adam 5 år.

 En nyvaken Adam på sin 6-årsdag!

Sonen har blivit stor kille, som börjar förskolan till hösten.
Snön har fallit under natten. Regnet faller nu under dagen, "äter" förhoppningsvis upp all snö. Ser fram emot att denna vintern är ett minne blott. Svinkallt, superdyra elräkningar och dålig snöröjning. Det enda som varit bra är att det varit rejält med snö som det ska en vinter.

Lägger in en bild som är från den 13 mars 2007.

 Man ser en stor skillnad jämfört med bilden jag "knäppte" idag den 23 mars 2010.

 Men snart, mycket snart, är vintern ett minne blott!
Imorse kramade jag om Adam och sa: -Jag älskar dig, min lilla plutt! Som svar fick jag: -Jag älskar dig med, fast du är stor!


Hmmm! En tolkningsfråga....är jag stor (fet) eller är jag stor (vuxen)? Oavsett så värmde det mitt hjärta!

 Sommarbild "Björvalldalen 2009"
Jag och Filippa var på Ica för att handla. När vi drog oss mot kassakön så satt där en person i rullstol, förmodligen utvecklingsstörd. Huvudet hängde mot bröstet, ögonen var slutna och munnen öppen. Filippa ställer sig på huk framför denne med händerna på knäet och säger: -Hej!

Tyvärr kommer inget svar. Hon lägger huvudet på sne och frågar vårdgivarna som var med: Vad är det för fel på han? Är han död? Ja, vad säger man. Det var väldigt många i kön som fick sig ett litet skratt.

Barn säger verkligen vad de tänker utan att tänka sig för!

 Filippa på Ängbråtsgatan
Jag skulle på biblioteket en dag och lämna tillbaka böcker. Helt plötsligt dyker något ludet upp under näsan på mig! Vad heter du? Bor du här i Forshaga? Kan jag få ställa några frågor? Har du varit i kontakt med konsumentrådgivningen? Vad var det du behövde hjälp med? Hur gick det? Tyckte du att du fick någon hjälp? HJÄLP! Den där ludna saken ville inte ge sig. Så jag svarade på alla frågor, helt paralyserad.

Lämnade in böckerna och gick där ifrån.

Vad var det dom sagt?!?!?!? Var de från Radio Värmland?!?! Men gud vad svarade jag!?!?! Känner att jag får lite andnöd nu! Lugna ner dig, andas. Det begriper du väl att de inte tar med dig! Ta det lugnt!

Nä men hej! Var du med på radio i morse? En arbetskamrat som jag sprang på på badhuset.

Nä men det kan inte vara sant. Typiskt min tur. Tänk om man kunde vara tyst. Men jag får stå för det jag gjort och jag bjuder på mig själv:

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=2251709&BroadcastDate=&IsBlock=

Ca 1 minut in i inlägget.

Dagen igår har löst sig till det bättre. I korta drag såg min dag ut så här: Jag pluggade under dagen, hämtade barnen på dagis och körde Adam till simskola. Efter det bytte jag och Filippa om för att bada en stund innan vi skulle dra oss hemåt. När vi bytte om mötte vi grannarna som var på väg in. När jag väl skulle betala var plånboken borta, den fanns ingenstans, så grannen fick lösa ut oss från badet. hur kul känns det..... Badpersonalen tyckte ändå att jag skulle kolla en sista gång i omklädningsrummet. Efter ett tag fick jag syn på plånboken på golvet, under skåpen. Puh! Vilken tur att det inte fanns tjuvar i Deje när vimsmajja är ute!

Stoppar barnen i bilen och drar hemåt. När jag svängde in på gatan så skadas bilen och väl inne så upptäcks att badkläderna är kvarglömda på badhuset. Allt flöt på så gött igår. Jag riktigt myste på kvällen. Vilken tur att jag hade ett frisörbesök att se fram emot. Få bli fin i håret när allt annat gått åt skogen. Men säg den lilla, lilla lycka som varar. Frisören ringde och sa att det inte blir något eftersom blekmedlet blivit förstört, det fick skjutas upp tills på tisdag istället.

Jaja! Bitter var jag igår och även på morgonen. Ringde försäkringsbolaget som sa att självrisken skulle gå på 6250 kronor........VA!.......e dom inte kloka, vad F-n det är ju bara en plastbit!?!?! Nja jag betalar nog själv. Det har försäkringsgrisarna räknat ut. Få in pengar i jämn ström via folkets försäkringar, sätt höga självrisker så betalar idioterna sina egna skador och vi tjänar storkovan.

Men efter lunch fick Henrik till slut tag på gubbarna på kommunen som är ansvariga för snöröjningen och vägarna. Utan krux och utan att behöva bli sur gick de med på att betala skadan!?!?! Dom var upp och tittade på bilen och korsningen. Korsningen är snöröjd och fin. Bilen skall in till verkstad på måndag! Trots allt, Forshaga kommun är OK, men röja snö kan de fortfarande inte få beröm för.

Då har man en gång för alla fått det konstaterat att Forshaga kommun inte kan handskas med snö. Så fort det kommer snö så ska den saltas bort. Och knappt har det plogats på vår gata. Flera grannar körde fast under vintern för att kommunen anser att vi som bor på gatan ska packa ner snön med våra egna bilar. Och nu när det börjar tina så är det ca 2-3 dm packad snö som luckras upp ojämt och med en massa is under.

Så ikväll när jag svängde in på gatan....PANG....så slog underredet i snö/isen när jag gled ner i ett spår som är ca 2 dm djupt. Slet loss en plastbit under bilen på 20 x 30 cm. Kul. Gubben borta, kommunen är idioter och bilen parkerad nu tills jag bestämt vad jag skall göra. Tur att Henrik lämnat den andra bilen hemma.

Så det blir till att ringa försäkringsbolaget och kommunen imorgon. Få se hur allt ter sig och hur det går. Det blir väl säkert så att jag som fattig student får betala detta, bara för att kommunen inte tar undan snön. Snöröjningspengarna går väl till semester till någon fet kommungubbe. Nu har jag spytt galla färdigt!!!!!
I söndags var det barnkalas här hemma. 10 barn bjudna, 10 barn komna + två egna och alla var vilda! Det lektes och busades, åts tårta och busades, lektes, någon grät vid två tillfällen, det fiskades fiskdamm och det åts godis! 12 barn, 12 godispåsar, 12 viljor och HJÄLP vad det gick undan. Men lyckat var det och Adam var helnöjd nar jag 2,5 timme senare öppnade dörren och skickade ut alla 12 barnen. Det tog oss, mig och Henrik, 1,5 timme att städa undan alla spår av kalaset.

Här kommer Adams födelsedag och kalas i bilder:
 Lördagen den 6/3 på självaste födelsedagen blev han väckt med , sång, bakelse och paket.

 Blåsa ljus............

..............och öppna paket!

 En radiostyrd bil fanns i paketet.

Söndagen ägnades åt barnkalas:

 Adams Scooby Doo- tårta och alla kompisar.

 Alla barnen.

 Det fiskades godis i fiskdamm.

Det lektes........

..........och lektes.

Nu laddar man krafterna tills nästa kalas går av stapeln i maj.
I lördags var det 80-årskalas för Henriks mormor Ingrid. En trevlig och mysig dag!

 På parkeringen innan vi går in på kalaset.

Ingrid med kortet och bidrag till en klocka som hon vill köpa.

Nästan alla samlade i väntan på maten.

Andrej och Anita plockar undan maten. (Förlåt Anita. Men ibland måste man vara med på kort)

Ingrid och barnen skrapar lotter som Ingrid fågtt i present.

Och så till sist! Innan kalaset var slut trillade Filippa ur soffan, skallade bordet och klöv läppen. KLART SLUT!