Resten av julaftonen spenderades hemma hos Conny och Anita med god mat, tv, spel och mys. 

Jag och Filippa med ännu ett litet paket. 

Jag och Adam gör oss redo för maten. 

När maten var intagen så åkte sällskapsspelet fram. Det rånades några banker, någon flydde och resten åkte fast. 


Conny och Anita fick en tavla på barnbarnen i julklapp. Nu har de alla fem skatter att hänga upp på väggen. 


Vi åkte hem men barnen ville inte sova så vi plockade fram ett lånat pussel och drog igång. Henrik gick upp direkt och sov, Filippa lämnade när ramen var byggd och Adam kastade in handduken strax efter midnatt. Alla lämnade de mig, en efter en. Men nu fick även jag ge mig. Vi tar nya tag när vi sovit ut. 


Ännu en gång, god jul!

Vi började julledigheten med att gå på avslutning på karaten där båda barnen graderade upp till bälte i orange. (Hade tänkt skriva oranget bälte med det såg så fel ut. Om färgen är blå får du ett blått bälte, om färgen är orange heter det då oranget bälte...?!?!)


Sen blev det julledigt från karaten. 

Sista dagen i skolan kom Adam hem med en utmärkelse för att han är positiv, punktlig, förberedd, aktiv och samarbetsvillig i sitt skolarbete. Stolt son, stolta föräldrar. Sen äntligen blev det julaftons morgon och paketen väntade under granen. Först blev det grötfrukost med Conny och Anita innan julklappsutdelningen. Nöjda barn som nu håller på med sina julklappar. Om en stund går vi ner till Conny och Anita för Kalle Anka, mat och ris a la malta. 

God jul alla därute! 🎄🎅🏽🎁

På fredag efter jobbet så fick barnen bli avlämnade hos farfar och farmor och jag tog bussen in till stan för att möta upp Henrik. Vi tog in på hotell och gick ut på restaurang. 


Vi fick tillaga vår egen mat på varm lavasten. Mysigt men osigt. Sen avslutade vi med Carolas julshow på CCC. Lördagen ägnades åt sovmorgon, hotellfrukost, fönstershopping och lunch på stan. Sen styrde vi kosan mot Färjestad och Löfbergs arena för julshow nummer två. Den här gången i sällskap med mina arbetskollegor. 
En julgala späckad med kända artister så som Måns Zelmerlöw, Lena PH, Hasse Andersson, Darin, Jill Jonsson, Petter med flera. 

Den natten störtade vi ner i våra egna sängar för att få några timmars sömn innan klockan ringde och jag och Filippa skulle befinna oss på Sörmons ridklubb kl 9.00 imorse för att bygga hoppbana inför hopptävlingen. 

Eftersom vi var sena med anmälan fanns det bara shettisar kvar. Det gick allt så bra det också. Hästen var vrång och det var Filippa också. Hon hoppade höjderna 20 och 30 cm. 

Filippa och Dixon. 

Två rosetter rikare åkte vi hem och slappade resten av dagen och kvällen. Avslutade kvällen med att
Filippa dängde mig i schack. 


Natti!
Samma procedur som förra året. Vi klär granen till lucia. Julen är kort som den är och då gäller det att suga ut så mycket som möjligt ur den. Även om det i år, för att vara jag, är sparsamt framplockat med pynt. Jag dras med en riktig praktförkylning de lux. Tror nästan att jag drabbats av en mans förkylningssymptom. Det piper i mig och självömkan är på topp. 

Allt ligger liksom och ruvar under ytan. En kroppstemp på 37.7 och alla tecken på förkylning infinner sig mest på vänster sida. Huvudet dunkar, tårarna rinner, bihålorna spränger, tänderna ömmar och däsan ä täppt. Det är liksom inget driv i mig. Igår kväll var vi på julbord med Henriks jobb, AMAB. Vi var på kvarnen i Borgvik. Helt ok men på grund av min förkylning tyckte jag maten smakade så där. Det godaste var ris a la malta. Trots att jag körde var vi inte hemma förrän halv två på natten. 

Så nu blir det sängen för att se om man kan sova bort lite snuva. 

Sakta men säkert börjar en viss julstämning infinna sig. En ljusslinga har fått pryda framsidan av huset. Vi fick lite snö men nu är den borta. 

Vi har pysslat lite och bakat lite. En stor pepparkaksdeg gjordes och fyra små hus designades samt några plåtar pepparkakor. 


Vi har druckit glögg, ätit pepparkakor och spelat spel. 


För första året sedan jag flyttade hemifrån har jag ingen adventsljusstake.  Vi har köpt ett stort ljus med markeringar för varje dag istället. 


Igår bakades det saffransskorpor med vit choklad och tranbär. I väntan på att skorporna skulle torkas i ugnen så tittade jag på serien Blacklist. Blev riktigt mysigt på köksgolvet i skenet och värmen från ugnen i all min ensamhet när resten av familjen lagt sig. Ikväll ska det bakas saffranstryffel med smak av vit choklad och apelsin. Ha det gott där ute!