Inblåsta i Ekenäs

0kommentarer

På fredagsmorgonen packade vi ihop och lämnade Laxhall efter frukost och styrde mot Ekenäs. 
Mäktigt att vara ute på öppet vatten och solen gassar på ryggen. 

Vi gjorde ett lunchstopp på Djurö där en tonfisksallad lagades till. Förtöjning med fören mot brygga och ankare i aktern. 

På bryggan står Filippa och fiskar. 

När vi närmade oss Ekenäs åkte vi genom en riktigt trång farled. 


Väl framme så mönstrad tre av besättningen av. Adam, Conny och Anita, gillar inte avsked. Nu blev det tomt och båten kändes otroligt stor. På kvällen grillade vi hamburgare och kröp sen in i båten med böcker och iPads. 

Natten mellan fredag och lördag sov jag lite dåligt. Ett oväder med regn och åska drog förbi och vinden tilltog. Det blåste friskt hela dagen. För att fördriva tiden hyrde vi två cyklar och tog två geocachar med Filippa bak på pakethållaren. På slutet hade vi sådan motvind att vi nästan stod stilla om man inte trampade. 
En cykeltur på småstigar livade upp dagen och Filippa. 


Ute på Ekenäs sydspets. 

När cyklarna lämnades tillbaks handlades det lördagsgodis och tidning för att sedan krypa in i båten för att slippa blåsten. 

Filippa har pratat in sig hos "grannarna" och får rasta deras hund, Saga. Vilken tur att det finns snälla båtfolk som lånar ut sina hundar annars hade jag fått skavsår i öronen. På kvällen är det vindbyar upp till 17m/s. Vassen utanför båten ligger nästan ner på vattenytan. Då unnar man sig kaffe och choklad i båten med värmaren på. 


Idag, söndag, börjar Filippa tröttna ur rejält. Hon tjatar, vi spelar spel. Hon frågar, vi svarar. Hon gnäller, vi läser bok. Hon klättrar på väggarna, hon och Henrik leker hund. Den synen skulle ni sett. Filippa i hundhalsband och koppel, springandes på alla fyra och Henrik hållandes i andra änden. Så gick hund och husse på promenad bland båtar och folk! HAHAHA! 

Här finns inga kompisar och inget att göra. Hon spenderar varje stund hon kan och får med hunden Saga. Idag har det blåst vindbyar upp till 17m/s men mojnat av nu mot kvällningen. 

Vi fyllde vatten, packade ihop och ställde klockan på 05.30 för hemfärd mot Sättersholmarna eller Nabben. Enligt väderprognoser ska vinden tillta vid 10 imorgon och blåsa en hel vecka. 

Nu har vi tröttnat på blåsten och vill hålla oss inomskärs för enkelhetens och säkerhetens skull. 



Kommentera

Publiceras ej