Längd, slalom och ridning

0kommentarer

Sovmorgon och morgonkaffe i lugn och ro. Sen lång mysfrukost innan längdåkning var det tänkt. Då ville en kompis låna Filippa för sällskap i slalombacken i Dömle. Det blev till att plocka fram utrustning och klä henne i all hast. 

Därefter bytte vi andra tre om och drog upp till SISU för längdåkning. Det blev fem kilometer. Spåren var lite mjuka, sladdriga och sönderåkta bitvis. Men man får se det som extra träning. Runt kom vi, rosiga om kinderna. 


Sen hem och slänga mig i bilen medan Henrik som skulle på pokerkväll hoppade in i duschen. Åkte till slalombacken för att hämta hem Filippa. På tippen med skräp. Hem och drog på mig varma kläder och bytte till ridskor på Filippa. Adam gick till en kompis, vi andra drog till stan för att släppa av Henrik. 

Sen brassade vi vidare till ridhuset för en timmes hoppning. Ingen höjdare att gå från skidåkning med svettiga kläder i tjockare kläder ut i ett kallt ridhus. Frös som en hund. Tur man hade bra sällskap på läktaren. 

Inte för att vara skrytig men Filippa är en av de duktigaste i gruppen. De är tre stycken som är aningen bättre. Det är Filippa och två tioåriga tjejer som är snarlika. Det är väl bra jobbat när man snart är åtta. Men så har Filippa ridit i snart fem år. Tuffast är hon i alla fall!


Efter ridningen åkte vi om på Ica för att köpa varsin läsk och det utlovade lördagsgodiset. 

Väl hemma saknade jag ett badkar. Hade gärna krupit ner en timme i skållhett vatten. Men fick nöja mig med en varm dusch. Sen var det mysbyxor, fleecetröja och raggisar som gällde resten av kvällen. 

Natti!

Kommentera

Publiceras ej