Orm och middag

1kommentarer

Igår var vi bjudna på middag hos sömmerskan Anna och hennes man Nashen. På vägen dit gick vi förbi en man som hade en bäbis-boaorm som han visade mot betalning. Den var säkert över två meter lång och bäbis. Lite läskigt. Han hade hittat den på området när han jobbade med grödorna.








När vi tittat färdigt på ormen så gick vi vidare mot middagen. Vi blev bjudna på vanligt ris, kryddat ris, kyckling, majskolv, potatisklyftor, bönor, banan, vattenmelon och läsk. Ställer man fram läsk här så anses det vara jättefint. Så det var finmiddag vi blev bjudna på. Middagen serverades i vardagsrummet i det nybyggda, icke färdiga huset.

Innan middagen började tvättades händerna och sedan bordsbön. Här får man äta med händerna men helst bara högern då vänstern används vid toabesök :O



Efter maten bjöd familjen på skönsång. De sjöng O store Gud på Swahili. Jag spelade in men tyvärr så är uppkopplingen för seg för att ladda upp filmklipp. Bjuder på alla filmklipp när jag kommer till Dar bes Salaam om det fungerar eller när jag kommit hem. Här går man hem när mörkret faller, det tillhör artigheten att göra så! Tur att vi hade ficklampor/pannlampor med oss.


Här sjunger en del av familjen för oss.


På de här två symaskinerna syr hon det vi beställer.

 
Här ute lagar de mat.

1 kommentarer

Terese

14 Mar 2011 23:56

Vad intressant att få se dessa bilder och även få ta del av all information. Man får lära sig mycket nytt :-D Hur går det förresten med magproblemen? Har det stabiliserat sig nu? Måste ju vara lite annorlunda mat där än vad man är van vid hemma.



Ha det så gott!



Kram

Kommentera

Publiceras ej