Möte om projekt och Tanzania

0kommentarer

Har idag varit in till KAU (KArlstads Universitet) för att träffa vår handledare Anders Hugoson och examinator Margot Rolandsson. Vi samtalade en hel del om Nkinga, vacciner, kryp, mat, kläder, mediciner, hygienrutiner, seder och bruk. Kyrklig skall man vara varje söndag. Man bör inte gå i linne och man går med täckta ben om man går ner till byn. Bra skor då all växtlighet i stort sett har taggar.

Skorpioner, spindlar, ödlor, ormar och allt annat kryp som man inte är van kommer man att stöta på. All tvätt tvättas av personal och skall vara av bomull då det kommer att tvättas varmt och strykas. Speciellt underkläder eftersom det annars lätt kan finnas "larver" i kläderna.

Undrar vad jag gett mig in på. Tur att jag inte är speciellt rädd för kryp. Men Lina min reskamrat gillar inte spindlar. Det här blir terapi för oss båda. Tänk vad man kommer att uppskatta Sverige. Inga farliga djur och relativt svalt. Det kommer att vara runt 30 grader att jobba i på dagarna. Svettig kommer man att vara och dusch finns men inte alltid vatten.

De rekommenderade att ta med pålägg från Sverige. Det som serveras är te och smörgås med smör. Inget annat till frukost. Av erfarenhet så berättade dom att man blir väldigt sugen på Kalles kaviar eller mjukost när man inte haft pålägg på några veckor. Ett till tips: TA MED CHOKLAD!

Det är nu tänkt att vi åker den 4:e mars om resebyrån nu har resor då och att det stämmer med bilskjutsar i Afrika. Förbindelserna är inte som här hemma. Det här kommer att bli en resa för livet. Jag kan knappt vänta.

Två lärare från KAU och en från Jönköping följer med ner. Men lämnar oss i sticket efter ca två veckor.


Kommentera

Publiceras ej