High Chaparral

0kommentarer

I söndags när vi lämnade Astrid Lindgrens Värld så drog vi till High Chaparral över dagen. Det var uppskattat av barnen och betydligt trevligare än ALV. Inte lika mycket folk och mycket mer spännande. Filippa tjatade om ridning så det var det första vi gjorde.


Turridning 10 kronor per gång. Filippa red 9 gånger.

Under tiden Filippa red fick Adam syn på en ministad där man kunder leka indian och cowboy mot varandra. Massa gömställen och små hus att leta efter varandra i. Nu ville han gå och köpa en "panga" och dit och leka med barnen.

Så det blev till att dra iväg till närmaste affär för köp av pangor, hattar, hölster och "skôtt"


Så där! Nu är det laddat och bara att dra vidare....mot ministaden och pangpang. Men det tar ett tag att gå runt allt detta. Haigh Chaparral är enormt stort.


Här tar vi en liten paus. Vi valde att inte hyra någon skrinda. På ALV blev den stulen, var jobbig att hålla koll på och dra. Men Adam stal tillbaka en annan när han tröttnat på att gå. Men här på High Chaparral klagade de inte en enda gång på att de fick gå.


Adam är såååå stolt över sin nya "panga". Naturligtvis valde han en som bara tillverkats i 2000 exemplar och hade ett nummer och kunde få ett samlarvärde. Så de i affären talade om för oss att spara kartongen.
-Visst! säger Henrik. Dom skulle bara veta att imorgon ligger den på gräsmattan i regnet.

Men den hann aldrig ens hem från HC, för precis på en bro laddade Adam om och vi vet inte riktigt hur det gick till men något hårt slog mot järn sedan sa det plums......sedan hördes en gråtande Adam. Han hade tappat "pangan" som studsat ner i vattnet.


Filippa blev väldigt förtvivlad över att Adam förlorat sin "panga" så hon övervägde att ge honom 50-lappen hon skulle rida för, så att Adam kunde köpa en ny panga. Men efter att ha tänkt över ett tag konstaterade hon att om hon gav bort sina pengar, ja då skulle ju hon bli ledsen och det var ju inte bra. Så allt hon sa till slut var:
-Stackars Adam. Klappade honom på kinden och stoppade tillbaka pengarna i fickan.

Så vi bestämde oss för att köpa en ny panga åt gubben. Men först åt vi mat, gick på show, åkte ånglok och blev rånade i Mexico, åt glass och gick tillbaka till affären. Sen styrde vi kosan mot ministaden än en gång. Och den här gången kom vi fram med pangor och allt kvar.

   

   


En "kompis", Adam och Filippa. Dom har koll över ministaden från taket. 

                                                                              

Våra älskade barn "Luke och Joe"

Kommentera

Publiceras ej