Måste ju bara som tandhygienist slå ett extra slag för tandborsten.

Ett universalverktyg ;-P

Förutom att den fixar fina, rena tänder så är den det perfekta städhjälpmedlet. Jag använder tandborsten jättemycket i kampen på att överta mitt hem från smutsen och skiten. Jag borstar runt spisknapparna, jag sticker även upp den i toaletten där vattnet kommer när man spolar (äckligt va!?!), jag gör rent golvbrunnar, vattenlås, duschkabinen, runt spolknappen ovanpå toaletten. Den kan användas till all städning. Fantasin är det enda som sätter stopp.

Kan väl även tillägga att jag inte har den tandborsten jag borstar tänderna med. Om någon nu skulle sitta och fundera på det. Jag har ej heller samma tandborste till köket som till toaletten. Så ni kan tryggt fortfarande fika/äta hos mig.

Idag var det diskmaskinen som fick smaka på tandborsten. Helt otroligt vad äcklig en diskmaskin blir fort. Men det är väl intorkade matrester och annat som spills som sätter sig så fint i springor och hålor.

Tjihoo!

Jag tog mig runt!

Dagen började med hotellfrukost. Därefter kruxet att ta sig ut till Lidingö. Köer, poliser, trafikstockning. Tänk att varje gång jag är i Stockholm så inser jag att jag inte är stadsmänniska.

Tiden blev knapp och när väl de andra kom med mitt startbevis så var det bara att springa igång benen. Fick springa till starten som låg 1,8 km bort. Bra uppvärmning, eller!? Det jobbig var bara att när vi väl var framme och sprang ut på gärdet då gick startskottet för vår grupp.

Jahapp! Då var det bara att fortsätta springa. Men det känns att man, de tre sista veckorna, varit förkyld med envis hosta.

Innan jag fick min förkylning var målet att försöka ta mig runt på under två timmar. Nu blev det inte riktigt så. Fick ta det lugnt i början för att öka sen. När känslan kom på att det här kommer jag att klara.

Tiden?!

2.13.40

På väg mot Stockholm i bil. Plötsligt hörs ett illtjut.

-Jihooo jag har tappat min tand. Det här är den bästa dagen i mitt liv!!! Det sa bara klick när tanden lossnade!! Jihooo!!!

Trodde till min förtjusning att nu blir det lugnt ett tag. Men jag tror halva Stockholm har fått höra att hon tappat sin tand....

Nu ligger tanden i ett glas vatten här på hotellet och spänningen är stor om det kan vara så att tandfen hittar oss här på hotellet i Stockholm.

Jag fick en oväntad pengavinst...

... av sonen! ;-P

Ett vinstbrev med två kronor, ett välkommet tillskott i hushållskassan...

Men den största vinsten är dock att han vill försöka skriva och är relativt duktig på det (med tanke på hur svårt han tycker det är). Han har såååå svårt i skolan med läsningen och skrivandet. Därför gör den här vinsten mig så glad, att han iallafall försöker!

Vår plutt!

...men tanden sitter där den ska. Till Filippas stora besvikelse.

- Uuuhhhh, det gör ont i tanden!!

- Åååhhhh jag kan inte äta frukt!!

- Men mamma, när ska jag tappa den???

Ja vad säger man. Blod, svett och tårar. Saliv och tandagnissel. Även jag längtar tills denna vita sak är utanför munnen...

Som jag skrev igår så plockade barnen lite bär åt mig, senare gick jag ut och plockade lite mer bär och idag efter jobbet så har jag haft storkok i köket. Aldrig i hela mitt liv tidigare har jag gjort marmelad eller gelé. Men idag har kastrullerna puttrat med härliga Aroniabär i timmar. Jag kokade en marmelad med kanel och stjärnanis. Den skall stå på burk en vecka innan man avnjuter den. Därefter kokade jag gelé.

Det luktade gott och såg gott ut. Men om det smakar gott återstår att känna. Ska nog baka färska scones till marmeladen nästa helg. Det vattnas i munnen redan nu. Blir det gott så gäller det att riva av lite mer bär innan de faller till marken.
Marmelad och gelé!
Bloggtorka i ett par dagar.

Har storstädat hela nedervåningen i huset, fixat det höstfint ute och städat undan så hösten och vintern kan komma. Utemöblerna står nu under pressenning och grillarna är under tak. Torkvindan är rengjord och intagen för den här säsongen.

Ute på framsidan är sommarblommorna ersatta med lite nyare höstdekorationer och ljuslyktor. Den här tiden, hösten, den älskar jag. Mår väldigt bra nu när höststädningen är gjord och det bara är att invänta mörkret och få tända massa härliga ljus i huset.

Idag har det varit stängningsdag på skola och fritids. Det innebär att hela gatans ungar samt mina har varit hemma idag. Från klockan tio hade vi fullt hus och jag ängnade mig åt att laga fetaost och soltorkade tomatbiffar av ett och ett halvt kilo färs. Perfekt att ha nedfryst, färdigt att ta upp när tiden inte räcker till.  Vid halv ett slängdes alla barn ut. Då hade jag en frys ute i garaget som skulle frostas av inför vintern (samt att någon ännu en gång glömt dörren på glänt. Massa is är resultatet).

När frysen stod på avfrostning drog jag till tippen med skräp och på Ica för att inhandla det som saknades till att göra lasange. Väl hemma igen lagade jag tre lasagner i folieform. Perfekt även det till att frysa in.

Det sista som skedde innan vi tog kväll var att jag bedrev lite barnarbete. Satte en hink i händerna på sorebror och hans kompis O som blev utskickade i häcken för att plocka bär. Vi har en häck av sorten Aronia och tydligen skall dennes bär vara goda som gelé, marmelad, sylt och saft. Och fulla med antioxidanter. Har bara haft häcken så där en fyra, fem år och aldrig tagit mig för att göra något av alla bär. Har inte heller smakat dom, någonsin.

Storebror var så förvånad att vi hade ätbara bär i trädgården. Han trodde de var giftiga och tyckte jag var tokig som skulle äta dom. Men idag har jag smakat dom tillsammans med grannen och vi kom fram till att det fört smakar blåbär för att sedan, desto mer man tuggar, övergå till en smak av rönnbär. Eftersmaken är lingon. Det låter ju spännande att göra lite av bären. Vi får se. Men eftersom det skall göras gelé så skulle de frysas ett dygn först. Så imorgon drar koket igång. Är det gott får jag plocka av mer av bären.


De små barnarbetarna...


Aroniabär.

Henrik bokstavligen sparkade ut mig på en löprunda ikväll. Har helt fallit ur löpträningen samt varit rejält förkyld.

Sur blev jag när han "tvingade" ut mig men insåg även att det är endast två veckor kvar till lidingöloppet 15 kilometer!

Frågan var dock, när löparkläder och löparskor satt på kroppen, var i hela friden ska jag springa?! Ner mot centrum där folk kan se mig? Nähä, ALDRIG! Ja då får det bli löpspåret, i mörker. Nja, helst inte. Som att välja mellan pest eller kolera. Jag har nämligen på äldre dar gått och blivit djur- och skogsrädd. Tänk på alla björnar och vargar som man inte ser. När man springer på ett elljusspår i mörker är mörkret som en vägg cirka två meter från spåret. Du ser inte ett skit av vad som försiggår.

Det kanske står en vargflock där i mörkret och väntar på en fin middag i ett par löparskor. Eller en stor björnhanne som vill boxas lite.

Men hur som helst blev det elljusspåret och trots en nyligen besegrad förkylning så fick benen fart, vilken fart sen. Hade inget med vilja, kondition eller stönighet. Det som gav benen energi från oanat håll var adrenalin. Adrenalin producerat av SKRÄCK!

Nu har kvällen kommit och jag får äntligen krypa ner hos mina små troll.

När pappa är borta så sover dom inne hos mig ibland. Filippa i sängen och Adam på en madrass på golvet. Vi sover alla väldigt bra. Båda har sovit oroligt en tid. Men här i mitt rum sover de hela natten.

Natti!

Den hemliga resan startade imorse efter frukost. I bilen spelades det spel och tjattrades glatt. När vi kom in i Norge så tog vi ut lite pengar som barnen fick kolla in. Filippa tyckte att deras pengar luktar precis som våra. Adam höll upp sedeln mot fönstret och utbrast. Dom (norrmännen) har också kommit på vattenstämpeln!!?!

Vidare vi for och till sist passerade vi Tusenfryd längs vägen. Nöjesfält i Norge. Barnen bönade och bad att vi kunde väl stanna till där på vägen. -Vi har inte åkt karuseller på över två år, utbrister Adam. Men vi sa NEJ, vi ska till skogen och plocka svamp. Sura miner under parkering och första biten som gicks till fots.

Men sen när vi stod framför entrén så sken de upp. Vi har vandrat runt, åkt karusell efter karusell. Varit glada hela dagen och sams. Till slut mådde föräldrarna illa och barnen blev trötta. Efter åtta timmar klev vi ut från nöjesfältet igen. Satte oss i bilen och drog iväg till Gardermoen för att ta in på hotell. Barnen tvärslocknade i bilen. Imorgon bär det av hemåt!

Väskorna är packade, maten är gjort, barnen nattade och alla spel på laddning.

Imorgon bär det iväg på en liten tripp, en hemlig resa. Hemlig för barnen, inte för oss. Till barnen har vi sagt att vi ska åka lååångt och fixa några saker som måste göras. Glädjen är inte jättestor hos storebror och lillasyster.

Vart vi ska avslöjar jag inte nu. Men två bilder kommer så länge.

Nu ska vi sova så vi orkar med morgondagens bravader ;-P

Det första OS som överhuvudtaget intresserat mig. Och barnens första OS. PÅ skolan har det idag varit OS för hela slanten. Med tillhörande bevis på deltagande. Mammas fina älsklingar!!

Mina tre nya favoriter i sköljmedelsjungeln...

Såg denna på FB och kunde bara inte låta bli att tänka på Henriks kommentar när jag studerade och han kom hem.

Till bilden var det denna text.

Pappa kommer hem och frågar "Vad i hela friden har hänt här?!?!" Hon säger "Du vet när du kommer hem varje dag och säger "Vad har du gjort hela dagen?""

Få se, idag har jag inte DET!


KLOCKRENT!

Jag testade att göra en annorlunda fläta på dottern. Hon har tvärvägrat fläta i flera månader. Men nu fick jag klartecken att göra en. Både mor och dotterblev nöjda!

....ett papper värt sin vikt i guld ;-P

Det blir inte mycket guld det inte. Men det här papperet är beviset för hårt slit och en vilja av stål som tagit mig igenom dessa fyra grenar. Nu har jag beviset och diplomet för en prestation som jag trodde låg bortom alla framtid.

(En liten avstickare. Jessica eller någon annan, heter det papperet eller pappret!?!?!)JAG ÄR STOLT ÖVER MIG SJÄLV!