Systeryster och hennes familj var på besök under helgen. Kul att få ses och prata lite skit. 

Lördagen blev det en tur upp till SISU-gården. Sen ridning,stan och hem för att vräka i oss rotmos och fläsklägg. 

Efter maten så förvälldes fem kilo kantareller och frystes in. 


Idag började dagen på Leklandet i Karlstad. Sedan hem och stekte lite pannkakor till lunch innan Malungsfolket drog vidare. 

När dom åkt ställde barnen sig på sparkcyklarna och vi gick ner till den nya skateparken som byggts i forshaga. 
Där tillbringade vi två timmar innan vi styrde kosan upp till svärföräldrarna för en fika och en tjatterstund. Som vanligt blev vi bortskämda och fick massa hemgjord äppelmos och nybakta bullar med oss hem. 

Nu är helgen till ända och det vankas jobb imorgon. Nu är det ingen mer ledighet förrän till jul.
FULL FART FRAMÅT!


Minusgrader och frost nu på morgonen. Inför cykelturen på morgonen åkte vinterjackan fram och vantarna på. Nu är aroniamarmeladen kokt, upphälld på burk och ställd i kylskåp. Nu ska den bara vila en vecka innan den kan avnjutas. 

Gött att hamstra lite inför vintern!Trädgården är redo. 

Huset är redo. 

Folket i huset är redo. 

Redo att gå hösten till mötes. Allt är klippt, kantskuret och rensat. Alla sommarblommor borta, höstblommorna planterade och ljuslyktor är utplacerade och lyser upp mörkret. 

Nu är det bara lite mer kyla som fattas. Sen är det fulländat. Mörker, kyla, lyktor och massor av ljus. Det är min melodi. Aroniahäcken levererar. 

Massor med bär. Gick ut för att plocka tre liter bär att göra marmelad på. Tog mig tio minuter att fylla tre liter. Häcken är tung av mogna, stora, blåsvarta bär. 

Nu ligger de i frysen, för att mildra strävheten, över natten för att tas upp och kokas under morgondagen. Därefter ska marmeladen vila i en vecka innan den skall ätas. 

Så nästa söndag vankas det nybakta scones med hemkokt aroniamarmelad. 

Mmmmmumma!Hösten klampar in i våra liv med stormsteg. Rått, kallt och fuktigt. Ett säkert hösttecken är när värmepumpen får slås på. 

Två och en halv grad varmt var det i morse när barnen cyklade till skolan. Själv drog jag på mig raggisarna, kröp upp i soffan och lyssnade på Kristian Gidlunds sommarprat med tårarna rinnande nedför kinderna och en stigande klarsynthet om att livet är alltför kort. Måste lära mig att leva mer i nuet!

Därför ska jag nu förbereda en perfekt fredagsfika för mina barn som snart kommer hem från skolan, sätta oss i solväggen på altan i de alltmer avsvalnande solstrålarna och prata om precis vad som helst utan några krav. När vi kikade ut genom fönstret imorse hade vi fyra frukostgäster på besök. 

De rensade min aroniahäck på bär. Smaskigt värre. 

För dom!

Själv insåg jag att jag måste ge mig ut i helgen och plocka lite om jag ska få min goda aroniamarmelad. Som tur är når dom inte högst upp på häcken. Har en superglad sjuåring som sjungande sitter och gör fördjupningsdelen i matteläxan. 

Hel frivilligt!

Utan hjälp!

Klockan åtta på kvällen!

Hoppas detta håller i sig. Inte något jag är bortskämd med. Kan man med glädje sitta och göra läxan så blir nog skoltiden inte lika tung!
Helgens projekt har bestått av operation rensning stenläggning. Vilket skit-göra men vad fint det blir när det är klart. 

Nu ska bara sommarblommorna bort och ljungen fram så är framsidan redo att möta hösten och vintern. 

Till helgen plockas altan och baksidan ihop. Sen är det vara att mysa ihop sig inomhus och vänat på kylan!I veckan var det skoljogg för hela skolan. Barnen sprang varvet på 1,1 
kilometer. För varje varv de sprang fick de ett band på sin handled. 

Tyvärr hade Adam tappat två band. Men han hade sprungit 6,6 kilometer. Väldigt duktigt gjort av honom. 

Sen har vi vår aktiva dotter som inte är stilla speciellt mycket. Hon sprang 9,9 kilometer! Nästan ett mil. Superbra!


"Det" har suttit där i över ett år och gjort ont, blött och varit irriterat. Har fastnat i jobbhandskar, byxfickor och jackärmar. Har gjort det svårt att bära förlovnings- och vigselringar. 

Jag har trott att "det" varit en vårta som jag försökt behandla med kyla i både 20 och 40 sekunder. Vilket endast resulterade i köldskador på fingret. Detta fick dock läka ut innan jag uppsökte läkare. 

"Detet" var ett fibrom som skars bort och ersattes med ett stygn som suttit där i tio dagar. 

Äntligen får jag på mig ringarna utan att behöva lirka dom över "detet". Först körde vi in Filippa till Nöjesfabriken för 2,5 timmes kalas. Därefter drog jag och Adam in till Bergvik på jakt efter en longboard. När den var inhandlad blev det mysfika.

Inte illa med lite kvalitetstid med sonen. Han kommer lätt i skymundan av sin kacklande lillasyster.

Nu sitter vi utanför Nöjesfabriken, i skuggan under träden. Jag bloggar och Adam övar på sin longboard. Snart är kalaset slut och Adam åker hem med grannkillen. Jag och Filippa drar vidare på ridning.

När vi kommer hem ska barnen sova hos farfar och farmor för ikväll ska vi ha gäster.

En fullspäckad lördag med andra ord!

TJING!

Idag skickar vi många grattiskramar till Limas bästa 4-åring.

Grattis Jill, mosters sötnöt.

Många kramar från kusiner och "morbror".