Filippa pratade och tjatade på kvällen. -Adam hör du mig, Adam svara mig, men Adam vet du. Till slut tröttnade Adam och svarade:
-Jag hör inte vad du säger för jag har ätit höronproppar, jag höööör bara vad mamma säger!

Gulligt, men nog tror jag att dessa höronproppar även filtrerar bort det jag säger........ 
Idag var det Bergsgårdens dag. En hästgård som hade ponnyridning, häst och vagn, korv och dricka. Jag tog med mig båda barnen för att de skulle få rida för första gången. Filippa var i extas, Adam var butter.  Vad skulle han rida för??????
Så det blev Filippa som klev upp på hästryggen. Men först efter att hon talat om att hon ville ha en STOR häst! Rak i ryggen, näsan i vädret och svarade knappt på tilltal drog hon iväg på en tur, på ca 30 minuter, genom skogen. Jag och Adam fick vackert gå med.
När vi gått i ca 10 minuter frågade Adam:
-Vad skulle jag med hit för..........du kunde väl ha lämnat mig i bilen i stället!!!!!!!!

Det var väl tillräckligt tydligt ..........han ville inte vara med!
Jag försöker och försöker att få till en bra bild på Harry men det är nog lönlöst! Så här kommer några av de som jag har fått!Idag har Filippa varit utan nappar i 10 dagar! Har gått så mycket bättre än jag hade hoppats! Skönt då slipper man en till kostnad. Inga blöjor, inga nappar!!!

Men ett annat problem är nog att hon nu har tagit steget in i en trotsålder. Har pratat med Henrik i telefon om detta under veckan. Igår jobbade jag heldag och han var hemma själv med barnen..........gissa om han också håller med!
Just nu är Filippa kärringen mot strömmen, lilla fröken tvärtemot!

Harry har varit lite skygg sedan han kom hit. Mest suttit under duschkabinen eller under soffan. Men nu håller han på att bli tuff. I solen i fönstret har han nu funnit sin plats.

 

Han är svår att fånga på bild i vaket tillstånd. Ska lägga ut en bättre bild så fort jag lyckas få någon!

Nu har vi fått tillökning. I fredags var vi och hämtade hem Harry. Dagen innan jag skulle åka så tog jag fram transportburen och gjorde iordning allt. När jag kom tillbaka så satt det någon i buren............gissa vem!?!?!?

Filippa är hunden Hugo!!!!

Bilder på Harry kommer senare under dagen.

Idag gick det inte längre, ansåg nog barnen. De drog ut i spöregnet för att leka. De hade roligt trots allt. Filippa satte själv på sig kläder.Rosa jacka och stövlar, röda regnbyxor, rosa-lila halsduk, brun mössa och vantar!

Inatt skall båda barnen sova hos farfar och farmor.
Barnen är hemma igen efter 5 dagar i Malung hos morfar och mormor. Man undrar vad man gjorde innan man fick barn.

Igår gjorde Adam och Filippa första dagen på sommar-dagis. Där körde de en massa historier om familjen. De hade frågat vad mamma och pappa jobbade med?? Båda var överens och hängde samman i historierna. - Mamma jobbar på soptippen och pappa jobbar alldeles brevid!

Efter det så berättade de en historia om hur min kusin hade dött. Han hade dött så fort att han inte ens hann blunda. Nu hör det till saken att jag inte har någon kusin som dött. Ingen alls, i släkten, har dött!!!

Idag när jag kom hem från jobbet stod Henrik och grillade. Fläskfilé och korv! När jag sa till Adam att det var allt gott med korv, så svarade han:
 
-De hetel inte kolv de hetel kôlv!

Det är allt lite värmlänning i den pojken........