Nu har jag äntligen kommit till tapetsering. Det är ju hur kul som helst. Allt slit och skitgöra betalar sig nu. 

Och jag är kär! 

I min nya tapet. Valde något som jag var osäker på men nu när den börjar komma upp känns den så rätt!

Kommer ett inlägg när jag är färdig. Men först en tjuvtitt...Igår gick vi en tung dag till mötes. Ett sista avsked skulle tas.
 
Mina underbara systrar sjöng två fina låtar. Här kommer en av dom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vila i frid, Sven!
 
Resan fortsätter men inte här...
 
 
Lördag morgon klockan 10.00 var det dags för själva sjösättningen. Riggad och klart för att lyfta från släpet. 

Sakta men säkert närmade vi oss vattnet. Allt gick galant. Det var bara vädret som var emot oss. Kallt som tusan och blåsigt. 


Se där, ingen fast mark under fötterna. Flöt gjorde hon också. Men tyvärr insåg vi att hon tog in vatten i två genomföringar så nu gällde det att jobba. Medans kranföraren väntade en stund ifall vi skulle bli tvugna att lyfta ur henne drog Henrik iväg och handlade lite verktyg. Det blev ett par timmar med lite magknip, sura miner och spänd stämning. Men till slut verkade det som vi fick stopp på vattenflödet in. Vi gav oss iväg. 

Tråkigt nog när vi kom ut på Vänern så låg dimman ganska tjock. Vi som tänkt åka ut och grilla. Vi tog turen till KSS för att fylla tankarna som nästan var halvfulla. 

Här var det jag som fick lägga till och det mina vänner var inte det lättaste. Men till slut låg vi där och kunde fylla på bränslet. 

En liten nätt summa. Huvva!

När vi tankade så lättade dimman och solen tittade fram till och från. Ibland blå himmel, ibland lätt dis. 

Vi drog ut mot Sättersholmarna där vi skulle öva på att lägga till. 

Sista udden innan öppet vatten. Bortanför där är vida Vänern. 

Här fick Henrik lägga till. Gick också problemfritt även om vi tar lite tid på oss. Här gick vi iland och grillade hamburgare och skålade i bubbel för sjösättning och framtida äventyr. Naturligtvis alkoholfri!

På vägen tillbaka till Heden och båtplatsen fick barnen testa på att köra båten. Adam och pappa testar hur fort båten kan gå. 

Sen var det Filippas tur att hjälpa pappa att ta båten mot Heden. 

Väl framme lade vi till och såg till att förtöja båten och byta till nya tampar efter förra ägaren. 

Natten till söndag sov vi över i båten och småfixade lite. En hel del skall fyllas och inhandlas. Får handla lite eftersom vi känner vad vi behöver. Här är vi riktiga gröngölingar. 

Söndagsmorgonen bjöd på strålande sol och stormvindar. Stannade kvar på båtplatsen och skruvade och städade lite innan vi fick åka hem och ta hand om huset lite. 


Igår så var det dags. Pirret grodde i magen och hjärtat slog nog några extraslag per minut. Dagen hade kommit som vi väntat på och arbetat mot hela vintern.

Det var dags att transportera ut skönheten i vårsolen och inta sommarförfaring i böljande vågor och vidsträckta vatten. 

Eftersom allt var förberett så var det bara att koppla ihop och packa med det sista. 


Ut genom portarna gick finfint. Nu skulle vi ge oss ut i trafiken och ligga i vägen. Vi fixade en ganska lång svans med bilar efter oss. Det blir lätt det i 8km/h. Som tur var var det bara ca 300 meter på en mer trafikerad väg. De andra vägarna var småvägar. 

Under en bro var inga problem. 

Kurvor gick bra och vi fick ta gent på fel sida refug på något ställe. 


Till slut nådde vi grindarna som leder till sommaren.

Men där var det stopp. Trots att Henrik ringt och frågat om bredden på grinden och de svarat att det var hur lungt som helst så sket det sig. Båtens bredd är 3,77 och grindens bredd är 3,80. Kan säga att det var inte hur lugnt som helst att försöka köra in detta monster och lyckas pricka in att få 1,5 cm på varje sida, det var omöjligt rent ut sagt. Den andra halvan av grinden är låst, några få som har nyckel och ingen som ville komma. Även om Henrik erbjöd sig att komma och hämta så var det stopp. Men två argsinta Henrikar löste problemet själva. 

Tre timmar från start så var hon parkerad under kranen, targabågen var monterad och kapellet uppsatt. När vi lämnade henne var solen på väg ner och man kan inte annat säga än att hon är vacker. 


I onsdags åkte vi till båten för att kolla till den en sista gång och göra det allra sista på badbryggan som var kvar. 

Nu hör till saken att eftersom båten är transportklar så är targabågen och ställningen till kapellet fällda bakåt. För att komma in i båten så måste man kliva över och krypa under. 

Ja, det är nästan som att vara på Boda Borg för att ta sig in i båten. Speciellt när man är så graciös och smäcker som jag. Under och över var det. 

Åhhh hej, åhhh upp och så ska benet svingas över kapellställningen. Finner balansen på ett ben, fäller överkroppen fram och det andra benet bakåt, börjar svinga det i en vid halvbåge ut från kroppen. Så som man gör när man skall kliva över något. Sa jag att jag inte är så smidig av mig. 

Sen blev det svart för ögonen och spyan låg och svajade i halsen. Vem tusan klöv foten på mig. Hade laddat av en spark rakt in i kapellröret (det heter säkert inte så på båtspråk) där tre tår valde att hamna på höger sida av röret och de andra två tog vänstersvängen. 

Synen återkom sakta och spyan svaldes ner och ersattes med blanka ögon. Aj som fan får man säga. Måste ha gett ifrån mig ett stenåldersvrål för barnen stod blickstilla med uppspärrade ögon och frågade: Vad hände mamma! TYST! Var allt de fick till svar. Att det gör ont att sparka i tårna vet jag! Men nu gjorde det riktigt ont!

När vi skulle lämna båten gick knappt foten in i skon och att ens sätta ner tårna mot golvet var otänkbart. Fick gå på hälen ut. 


Nu är det blå och värker. Förmodligen bruten. Det känns som sist jag bröt tårna. Bara att vänta ut tiden. 

Börjar få en vana i att bryta tår! 

Vi börjar Adams påsklov med utvecklingssamtal på IES sist på onsdagen. Blir så stolt! En duktig och glad kille som verkligen kämpar och gör sitt bästa i skolan. Godkänd i alla ämnen och även på väg in i C-nivån på många. Bådar gott till den dag betygen skall sättas. 

Lite lek på skolgården innan vi åkte hem. 

Filippas påsklov började efter påskparad genom Forshaga centrum under skärtorsdagen. Så många fina påskkärringar och påskgubbar. 


Hela påskhelgen har vi och kommer vi att spendera vid båten. Barnen vill inte vara med utan har valt att vara hemma själva. Idag fick de även laga sin egen mat, korv ch spagetti. De är så duktiga. 


Vi har plastat igen ett hål i båten och idag har vi börjat limma dit flexiteaken. Det finns gott om jobb när man skaffat båt! :-)

Allt tar längre tid än man tänkt. För att få båten klar för sjösättning så får renoveringen här hemma ligga nere ett tag. 

Måste bara skryta lite. Förra helgen fick jag prova på att svetsa. Inte helt enkelt. Men jag är rätt nöjd med min första svetsskarv. Och förmodligen enda!


Nu blir det mys med barnen sen sova och återvända till båten.