Påsken inleddes och skolan avslutades med påskparad genom Forshaga för Filippa. För Adam var det pyjamaday. Klädd i myskläder eller pyjamas skulle man komma till skoldagen. 


Påskhelgen har tillbringats hela fredagen, lördagen och söndagen vid båten för att göra den klar. På kvällarna har vi ätit mat tillsammans med svärföräldrarna, spelat spel och slappat. 


En av efterrätterna. Ett fågelbo med ägg. 

Idag måndag bad barnen om att jag skulle stanna hemma. Sagt och gjort. Det fick bli barnens dag. Till frukost valde de amerikanska pannkakor. Sen blev det en långpromenad ner till slottet där det tränades i utegymmet innan vi gick vidare för en geocach. 

En mycket fiffig gömma i en fågelholk. 

Sen hem för att göra den beställda lunchen som var hamburgare med bröd.  Därefter bakades cupcakes som avnjöts i solväggen tillsammans med en cappuccino. 

Sitter nu och njuter, lyssnar på studsmattans knorrande och ser på barn som äntligen möter våren. 

Hoppas ni haft en underbar påsk! 💞
Tre dagar efter att sonen fyllt 12 så insjuknar han i feber. Inget mera VAB för honom. Efter nio dagars feber som kommit och gått med tilltagande halsont och magsmärtor så tog vi oss till vårdcentralen. 


Stackar'n hade halsfluss. Penicillin i tio dagar och avvakta magontet. Som nu också lagt sig. Nu vänder det. 

Peppar, peppar har vi klarat oss från lus denna vinter. Men med jämna mellanrum kammas håren igenom. Men dotterns hårsvall skulle ruinera oss om vi blev tvugna att köpa lusshampoo. Det räcker inte med en flaska. 😜

Hon sparar och sparar för att skänka bort det till perukmakare och hjälpa cancersjuka. Men är inte riktigt redo att klippa av det än. Men vi förbrukar balsam och spraybalsam i något större mängd än genomsnittet. 


Nykammat och fritt från tovor. En liten stund...

När Adam låg i feber och missade karatelägret var Filippa dit och tränade för Rika Usami och Mie Nakayama. 

Här tillsammans med Rika Usami. 

Så kom då äntligen beskedet som vi väntat på. 

Lääänge. 

Beskedet om hon, dottern, skulle få en plats på Internationella Engelska Skolan. Hon har syskonförtur så vi har varit ganska säkra, men man vet aldrig. 

Men in kom hon. 


Firat har vi gjort. Med Pommac och chokladtårta. Nu är det bara att invänta klasslistor och dagen i maj när de ska träffas. Hon har redan räknat ut hur länge det är kvar till skolstart i höst. Fritidsplatsen är uppsagd och alla papper för avslut lämnas till nuvarande skola på måndag då vi har sista utvecklingssamtalet på denna skola. Någonsin. 

Tror att det kommer bli blandade känslor mot sommaren när hon inser att hon ska sägs "hejdå" till klassen. Men hon har redan några kompisar som går på engelska skolan så hon är lite lugn. Och brorsan har hon också. 

Det här kommer att bli bra. 
Idag har denna bedårande kille fyllt 12 år. Han är godheten själv och jag är så stolt över denna genomsnälla pôjk!


Vi befann oss i Stockholm och han i Dalarna med sin lillasyster. Han har dock blivit firad av släkten i Malung. När jag pratade med honom på telefon fick han välja på att bli firad sent nu i kväll eller sjungas för på måndagsmorgonen. Han valde morgondagen och kröp trött och nöjd ner i sin säng. 

Båda barnen var supertrötta när de anlände med buss på Värmländsk mark 22.15 ikväll. De ville bara sova. Så nu säger vi godnatt med en nybliven 12-åring i huset. Onsdagskvällen ägnades, för båda barnen, åt att åka till badhuset och bada i timmar. Själv satt jag, totalt genomförkyld, med en deckare och njöt av värmen, fukten och åt glada barn. Sen när vi kom hem rena och trötta packades väskorna för att barnen skulle fira slutet på sportlovet uppe i Dalarna hemma hos morfar och mormor samt kusiner med familjer. Sen sade vi hejdå och godnatt. 

På torsdagen när jag och Henrik jobbade lagade barnen mat själva och packade det sista, satte på diskmaskinen, låste dörren och begav sig upp till bussen som skulle ta dom till Dalarna och morfar och mormor.  När de klivit på bussen så kom ett SMS att allt gått bra och en bild var bifogad. 


Bytet i Hagfors gick galant, de fick med sig alla fyra väskor och kom på nästa buss. Senare på kvällen kom ett nytt SMS från mormor och en bild. Ett bevis på att de nu var i trygga händer. Nu kunde man slappna av på riktigt och åka hem till ett tomt och tyst hus. Varje gång båda barnen är borta så undrar jag vad man gjorde av all tid innan man fick barn. Blir lite rastlös, min roll som mamma blir värdelös. Strosade runt lite och påbörjade packningen inför helgen. 

Imorse åt jag och Henrik vår frukost i ensamhet. Lite tomt och konstigt men mysigt. Sen packades bilen och vi hämtade upp Henriks föräldrar för att dra en helhelg till Stockholm och gå på båtmässa och bo på hotell. Kommer att bli mysigt och trevligt. 


På återseende! ⚓️🛥