För tio år sedan:

*Vi var i Tyskland hos vänner.

*Vi hade världens tur när bilens däck ramlade av efter att vi lämnat autobahn.

*Vi tog in på hotell i Danmark där bilen inte tog oss längre. Bilen blev bärgad och körd till Sverige och vi fick leta hyrbil.

*Vi var på restaurang i Lökken och jag åt tills byxorna sprack :-P

*Vi fick rusa ner till stranden i Lökken 23.30 för att förlova oss på rätt dag, så som vi graverat in på ringarna.

Det var minnet av vår förlovningsdag som skedde för 10 år sedan. Vi hade sådan otur och samtidigt tur i det hela. Då var vi bara stressade och lite ledsna över allt krångel. Men idag är det ett minne för livet.

Vi hade nog änglavakt den dagen vi färdades på Autobahn. Det knäppte konstigt i bilen så vi stannade någongång för att kolla vad det kunde vara, men finner inga fel. Vi fortsätter vår tur vidare i sådana farter som Autobahn tillåter. Knäppandet fortsätter. När vi kommer till Danmark och svänger in på en parkering, vi åker kanske i 20 kilometer i timmen, då viker sig ena hjulet. Det är inte bara däcket som lossnar det är hela upphängningen som ger vika. Bilen står på tre hjul, fullpackad i alkohol ;-P

Det visade sig vara ett konstruktionsfel som bilen skulle ha blivit inkallad på och åtgärdat. Men det har missats på vår bil. Nu gick allt bra och volkswagen betalade både för hyrbil, hotell, bärgning till Sverige och fyra nya däck.

Men innan vi flyttat över all alkohol till hotellet (efter 10:e vändan med öl, sprit och vin började andra gäster på hotellet erbjuda sin bärhjälp), ringt bärgare, betalat bärgare, tagit tåget till närmsta Europcar, hämtat hyrbil, åkt till Volkswagen och pratat med dom, kört tillbaka, lastat i all alkohol, packat upp på hotellet, fått oss en bit mat (det var här jag åt tills byxorna sprack), fick springa tillbaka till hotellet för att byta byxor, då var klockan 23.30. Det var bara att rusa ner på stranden och försöka att göra det lite romantiskt och sätta ringarna på varandras fingrar innan klockan slog 00.00.

Efter detta störtade vi i säng!

Förlovade blev vi och förlovade är vi än idag. Det var någon där ovan som ändå ville oss väl!


Tyvärr är det något sååå tråkigt som en storhandling som handlades sist. Massa, massa maaaaat...

Den här fina koppan har sonen ritat till sin mamma. "pus mamma" står det. Härliga unge!

Längs vägen kan man nu börja skåda dessa gula fält. Typisk svensk sommarbild!

Efter vistelsen i sommarstugan så åkte vi upp till Lima till min syster och bodde där en natt. En bit längre norrut och en bit närmare nästa mål.

Väl däruppe blev det full fart på barnen. De lekte och härjade. Sedan blev det bubbelbad för alla då man bott ute i skogen lääänge.


Nellie äter mat.


Jill tokar sig gärna. Och moster fick ta några kort.


Ingen ville le fint...


...bara spexa sig!

När de större barnen badat klart och lugnat ner sig lite var det även Nellies tur att hoppa i. 


Hon fick ha betydligt mindre vatten...


...och gjorde inga konstiga miner. Nellie-skruttan!

Morgonen därpå styrdes kosan ännu längre norrut. Mot Särna och Fulufjället för att vandra till Njupeskär för att se på Sveriges högsta vattenfall. Det tillhör väl ändå lite allmänbildning att veta att vi har ett och gärna sett det.


Glada i hågen i början på vandringen. Bara 2 kilometer att gå. Enkel väg.


Mina fina tre!


Fin natur, riktig trollskog.


Filippa och Adam.
Vätskepaus och fin utsikt över...


...fallet som närmar sig.


Nu börjar klättringen nedför, mot fallet.


Så vackert!
Ljudet av mäktigt vatten som forsar är underbart!


Snart framme!


Visst är det fint!?


Det nya fina familjefotot!


Sen vände vi om och vandrade tillbaka till bilen och styrde bilfärden hem mot Värmland. Trötta och nöjda barn som längtade hem till sina sängar, sina rum och till sina leksaker.
Adam har länge sett fram emot att åka upp till sommarstugan och fiska med morfar och mormor. Så i torsdags förra veckan bar det iväg, hela familjen. I den sommarstugan har jag växt upp på somrarna och där finns något speciellt som inte finns någon annan stans. För mig är det rena rekreationen att åka dit. Släng dig i väggen kusten, fästingar, hav, maneter, tång och allt annat. För mig är skogen livet. Myrtallar, täta granskogar och vidsträckta myrar.


Det lilla huset ner i Dalen!


Filippa beställde pannkakor av morfar. Det gjordes ute på grillen.


Mormor, Jill och Filippa i solen.


Filippa fick pröva på att fiska nedanför stugan...


...och lyckades få två fiskar.


Sover man över i mormor och morfars sommarstuga få man äta macka i sängen!


En av aktiviteterna var blåbärs-letande med mormor.


Jill visar stolt upp ett av sina fynd.


Syster Ida och lilla Nellie var också med.


Sen var det dax för Adam att få följa med på en längre fisketur. Eftersom man är störst fick man åka iväg där man kan kasta med kastspö. Och fångsten blev bra! I alla fall för Adam.


Sen fick man vassa kniven och sen var det bara att rensa det man fångat. Lite äckligt tyckte Adam.


Kusinerna Jill och Filippa.


Mormor bär det tunga lasset med Jill och fiskespöet. Om ni tittar riktigt noga, jag menar riktigt noga....så kan ni se att morfar bär.....ja inget mindre än den lilla, lilla fisken ;-P


Även fiskelyckan hängde i för Jill som också fick en fisk!


Sen byttes den ena kusinen ut mot en annan. Då tändes en brasa i grillen och barnen lekte med elden....


...till mörkret föll och vi fick tvinga in dom i säng.

Vistelsen i sommarstugan var lika lyckad som alltid. Själen är full av energi, batterierna laddade och jag var relativt redo att börja resan från sommarstugan till nästa äventyr.

Hejdå Dalen!

En sällsynt syn den här sommaren. Solen alltså. Den har "lyst" med sin frånvaro!! ;-P

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1220608/images/2012/pic_50119f8ce087c351b600000a.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1220608/images/2012/pic_50119f8ce087c351b600000a.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1220608/images/2012/pic_50119f8ce087c351b600000a.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1220608/images/2012/pic_50119f8ce087c351b600000a.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1220608/images/2012/pic_5011a19f9606ee07dc000048.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1220608/images/2012/pic_5011a19f9606ee07dc000048.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1220608/images/2012/pic_5011a1af9606ee09f200004c.jpg" class="image">

En främling kan ibland visa sig i vår dotter här hemma. Som ena dagen är blid och god och söt. För att nästa sekund förvandlas till en trotsig motsträvig argbigga!

Befinner mig på resande fot, från Dalarna mot Värmland, då får man hålla till godo med en av de speglar som finns.

Upp och ner. Pappi håller Flippan upp och ner.

Tillbringat några dagar i sommarstugan där det fiskats friskt. Hade många ögon att välja på...

Sådana här har vi fullt vid sommarstugan.

Haha då blev det ett kort på en tallrik :-/

Ett glas rosé till sommaren är ett måste.

En skylt skulle fotograferas och jag har jobbat hela dagen på vårdcentralen så det fick bli en skylt från akutrummet!

Ta kort på fingrar var inte så inspirerande. Fick bli vad det blev på jobbet idag.

Det fick bli en fågelrestaurang som pryder detta inlägg. Men det är inte fy skam det heller!

Inte lätt att hitta något bra att ta en bild på som symboliserar "open/öppen".

Fick bli en fin bild från toadörren på jobbet ;-P

En vävd stolssits från jobbet fick det bli. ;-P

Ett litet kärleksbrev från dotter till mamma. Det värmer så i ett mamma-hjärta!

Är så tråkig att jag måste säga svart. Försöker mig på att köpa någon färg ibland. Men de blir liggande i garderoben. Om det inte är rosa eller vit. För det kan jag använda. Men mest blir det svart!!!

Det var svårt att komma på något stort att ta kort på. Men järnvägen är väl enorm även om man inte alltid ser allt.

Då vädret idag var fint och tillät en tur till skogen så packade vi i saft och bullar i ryggsäcken och begav oss iväg. Vi skulle ut på svampjakt. På ungefär 20 minuter fick vi ihop en liter svamp sen bröt "helvetet" ut.

Uuuäääähhhhhhh, snyft, aj, aj, aj,! Lillasyster sprang genom skogen mot pappa, storebror efter, pappa möter upp och jag långt upp i backen bland trän och slyn. Ser inte vad som hänt, men hör att det är panik i rösten på lilltösen. Pappa ropar att jag måste komma. Min första tanke var att hon blivit stucken av en geting, eller något. Men när jag närmar mig ser jag blodet.

Bloder droppar verkligen från handen och lillasyster skriker i panik. Ännu mer när hon ser blodet. Hon berättar mellan tårar och snyftningar att hon tagit i en ormbunke och skurit sig på den. Blodet vill inte sluta rinna och vi gräver igenom hela ryggsäcken utan att hitta något som kan stoppa blodet och vi kan få en uppfattning av hur mycket som är skadat, om det skall sys.

Till slut inser vi att vi får skära sönder min tröja för att dra en remsa av den och knyta runt fingret och stoppa blodet. Sagt och gjort. Den lilla remsan stoppar både blodflödet och tårflödet. Lillasyster blir lite bättre till mods, men nu vill hon hem, bara hem.

Hulkandes och snyftandes tillbaka mot bilen kommer många ordramsor ur munnen.

-Uuuähhh, snyft, ormbunkar låter så läskigt. Uuuhhh!
- Jag trodde jag blivit biten av en orm!
- Uuuähhh och det är min bästa hand, min rithand. Nu kan jag inte hålla i en penna. Jag ska aldrig mer plocka ormbunkar.
- Varför har kungen bestämt att ormbunkar ska vara så vassa!?!?!

UUUUÄÄÄHHHHHH!


Många små skärsår på ringfingret och lillfingret men två riktigt djupa på lillfingret. Har tvättat och tejpat med Steristrip. Det kommer att bli bra bara lillasyster kunde vara still och lugn. För som det är nu åker bara förbandet av och det börjar blöda direkt. Badförbud någon dag blev det!

TJING ;-P

Detta inlägg handlar om lunch och idag har maken lagat till detta. Det blev en god pyttipanna av rester och annat smått och gott!!

En bild på den gröna mattan får det bli då jag inte har gröna fingrar och inga rabatter finns. Jag gillar att ha blommor i krukor som man kan flytta eller slänga om de dör.

Bild för dag sex kommer här. En stol.

På golvet. Altangolvet i all ära. Torrt, gammalt, sprucket. Men fyller sin funktion!

Något roligt skall presenteras. Det vi gjorde idag var frisbee-golf. Riktigt skoj! Första gången jag prövade. Får bli fler gånger!

Den bästa stunden på dagen är väl ändå morgonkoppen med cappuccino. Den smakar bäst av alla koppar under dagen, den fixar till humöret och sättet igång knoppen! LOVE IT!

Jag är allt annat än busy (upptagen) nu när jag har semester. Så jag slappar med en härlig ljudbok så fort solen och tillfället ges.

Nu kommer det att bli lite tätare inlägg då man helst skulle vara rätt i datum på denna fotoutmaning. Så jag kämpar på i rasande fart för att hamna rätt med datumen. Så stå ut, nu kommer ni att bombaderas med foton av allehanda slag!

TJING ;-P

Den här utmaningens första bild! Att ta kort på sig själv är mindre kul men nu är det gjort!

Det finns en app till iPhone där man kan ta bilder och dela med andra som också har instagram. Men nu har inte alla iPhone så jag delar även med mig på bloggen för mina anhöriga som vill läsa och även andra läsare.

Upplägget ser ut som sådant att man tar ett kort om dagen. Vi får se hur det går det där med att ta ett om dagen då jag till veckan drar till sommarstugan med minimal täckning. Men finns täckning så kommer ett foto om dagen att levereras. Kanske fler!Och för er som har iPhone/instagram så kan ni även följa mig där. och då är "protlah" namnet ni får söka på!...se vad jag kan! Ta kort på mig!
 
Jag minns när vi var små. Då klättrade vi också så i alla dörröppningar som passade. Hur kul som helst och säkert till föräldrars mindre belåtenhet.

Nu gör även vår lilla klätterapa det här hemma. Kan man något nytt så måste det förevigas på kort. Då gör mamma och pappa det gärna ;-P

Idag har skurarna löst av varandra. Men solen har visat sig däremellan. Imorse flöt det vatten i vår häck och efter dagens nederbörd så ser det inte bättre ut. Nu flyter det även på gräsmattan. Det är lika blött som på våren när "smältsnön" ligger tjock. Ikväll blev det till att tända massa ljus för att bli av med den råa känslan och få lite värme inombords. Jag VÄGRAR att slå på värmepumpen i mitten av juli. Det är en principsal...

Inleder semesterns första dag med att bli avsläppt på Claratappen i Karlstad för att lämna blod. Henrik tar barnen och åker in till stan för att uträtta ärenden. När jag lämnat blod traskade jag ut i parken och satte mig på en bänk i solen till jag skulle bli upphämtad. Sitter nu och lyssnar på stadstrafikens avlägsna sus, fåglarnas kvitter. Ja och en och annan fiskmås! Människor som pratar avlägset. Solen visar sig från en blå himmel och det blåser lätt. Det här är balsam för själen!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1220608/images/2012/pic_4ffaaf55e087c321e00009b6.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1220608/images/2012/pic_4ffaaf83e087c35038000022.jpg" class="image">


Strax innan start så var vi glada och nervösa.
Tillsammans med kumpanerna Anders och Jennie skall jag försöka mig på att klara av en halvklassiker.


Nu börjar leendet att försvinna då stegen styrs ner mot älvkanten...


Här kommer hela klungan i vår startgrupp, starten har gått.


Vink, vink. Här kommer jag!


Jag ser glad ut utanpå men livrädd inuti. Jag är sååå otroligt rädd för mörka vatten, sjögräs, sjöodjur, iglar, gäddor.


Men stolt över mig själv att jag återigen har simmat i älven, öppet vatten, mörkt vatten.

Förra året så startade jag med Vansbro tjejsim inför en tjejklassiker. När jag kom i mål då 2011 så var jag trött och sliten efter 1000 meter. I år när jag simmat 1500 meter var jag inte alls lika matt och trött. Det måste komma sig av ett helt års träning i tre av olika grenar. Träning ger helt enkelt resultat. Tog mig i mål på 42.40.


Hejdå! Simmar vidare mot resten av halvklassikern!

I helgen var vi bjudna på maskerad till Sköllersta hos en gammal klasskompis till mig från tandhygienistutbildningen. Hon och hennes man fyllde båda 30 år. Så det var kalas. Vi kände bara värdparet, inga andra. 

Men det gick över förväntan, tack vare att alla var utklädda.


Maken var utklädd som Elvis.


Skorna som maken bar på, eller var det skorna som bar på maken.... ;-P

Jag i egen hög person.


Och ja, jag ÄR tandhygienist...


Värdinnan med sin vän Stålmannen. Han kom privatklädd och rusade in på toa och bytte om, ungefär som Stålmannen, fast det fanns ingen telefonkiosk...


En man från Österrike eller Schweiz och värden för kvällen.


Det fanns även en kirurg på plats. Kändes tryggt.


En ängel och en hårdrockare.


En katt och en gudinna.


De två P:na. Punkare och Pirat.

Hade enormt roligt hela kvällen. Men jag var så fruktansvärt trött. Lyckades hålla mig vaken och hängde i ända till halv tre på natten. Sen blev det taxi hem till hotellet och jag störtade i säng. Sov som en stock.

Sen var det pris till bäste utklädnad.

Och den vann "The Grudge"