Idag styrde vi kosan till Jönköping för att komma en bit på väg mot ALV. Vi bokade ett rum på Quality hotell Eurostop. Därefter drog vi till Rosenlundsbadet för lek och bus i badhuset eftersom regnet öste ner. Vi hoppas på bättre väder imorgon och på lördag när vi ska vara utomhus hela dagarna bland Pippi, Ronja, Mio och riddar Kato.

När vi lekt oss trötta i vågmaskiner, jetströmmar och rutchkanor drog vi iväg till Jensen´s Böfhus där vi bokat bord. En dansk matkedja med helt underbart goda kötträtter. Det var tur att vi bokat bord, för det var fullsatt när vi kom.

"Vi älskar barn" stod det innanför dörren till restaurangen. När vi fick vårt bord fick Adam och Filippa varsin pysselbok och kritor. Egen barnmeny fanns det i pysselboken och efterrätten för barnen var mjukglass i glas med alla tillbehör du kan tänka dig. Efterrätten var fria påfyllningar och barnen fick själva köra glassmaskinen. Hur coolt som helst!

Nu har vi tagit kvällen och laddar inför morgondagen. Passar på att kolla nätet och uppdatera bloggen.


Kan barnen bråka så gör dom det. Båda skulle sova i överslafen.


Filippa myser.


Trött Adam.

Det hela slutade med att Filippa och Henrik sover i dubbelsängen. Adam i överslafen och jag i nederslafen.
GODNATT!
När jag var uppe i Dalarna förra veckan så var det Dansbandsveckan i Malung. Alltid vecka 29, slår rekord år efter år! Så himla roligt att gå ut på. Alla som bor borta kommer "hem" till Malung denna vecka. Man träffar på personer man inte sett på över 10 år.

På måndagen gick jag ut med mina underbara föräldrar och systrar. Det tror jag aldrig har hänt att vi fem lyckats komma ut tillsammans och vara barnfria och bara vara vuxna. Det var otroligt roligt.


Syster Ida, jag och mamma i öltältet.


Mamma och pappa och min systers fingrar!


Syster Anna.


Ida och Jag. Det var ingen som betedde sig normalt ;-P


Efter ett tag slog en cool kille sig ner hos oss. Thomas Haga Olsson. Han roade oss totalt!


Kusin Emma och tremänningen Lola slog sig ner!

SEN VAR DET LUNGT FRAM TILL PÅ FREDAG DÅ JAG GICK UT MED ANNIKA OCH JALLA!


Förfest i ladan ute på Lars "Jalla" gård.


Folk i vimlet!


Jag och bästaste Annika

Några trevliga minnen blev det allt att leva på ett tag framöver. Och många människor att minnas. Nu gäller det att ladda för nästa år igen i MALUNG på Dansbandsveckan, vecka 29!
Under min vistelse i stugan så diskuterade jag och mamma detta. Jag känner ibland att andra tycker att jag släpper mina barn för mycket. Andra har i vissa sammanhang sprungit runt och passat när jag anser att mina barn bör/kan/får röra sig. Mina barn får leka vid eldar och de får tälja med knivar och de får spika och springa fritt. Men under uppsyn. Visst, alla är vi olika. Man tycker olika.

Men jag går inte fram till någon som går i hasorna på sina barn och ifrågasätter varför.

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article7521704.ab
Nu är man tillbaka efter 9 dagar i "Dalen". Har tillbringat dessa dagar långt ut i skogen utan rinnande vatten, utan elektricitet och utan riktig toa.  Tur att man har haft värmeljus, korsord och vin, det har man klarat sig långt på!


Dasset och stugan i Björvalldalen.


Barnens kusin Julia sov över en natt. Hon och Filippa leker.


Adam, Julia och Filippa. Spännande att sova tillsammans!


Efter en del åtsägningar, täcke av, täcke på, flytta hit och flytta dit, "Ha inte dina ben mot mina".......osv, så somnade alla barnen så sött. Tre änglar!


Barnen var badsugna så vi drog iväg till Nissången. Adam trodde att alla "nissar" bodde runt sjön!


Långgrunt och härligt. Och det bästa av allt. Nästan öde!


Filippa sitter och värmer sig efter doppet.


Sista kvällen i stugan och lördag. Godis i massor och massa mys.
Nu är bilen packad. Drar till sommarstugan i Dalarna för lite välbehövlig semester. Uppdaterar kanske om jag får tag på internet någongång. Ha det gott allesammans.

Adam och Olle sitter och spelar Wii. Plötsligt säger Adam till Olle:

-Vänta lite, tryck på paus, jag måste gå och bajsa!

Olle trycker på paus och Adam går och sätter sig på toa. Adam är en "långskitare". Det går inte så fort för honom. Till slut tröttnar Olle och ropar tillbaka:

-Skynda dig annars spelar jag utan dig!
-Näää, jag är svårbajsad idag. Kom in hit och håll mig sällskap, säger Adam.

Men det har Olle ingen lust med utan ropar tillbaka:

-Jag går till ditt rum och tittar på TV en stund men sen spelar jag utan dig!

Vid det här laget hör man att det är någon på toa som verkligen tar i för kung och fosterland. Sen skriker Adam:

-OLLE! Nu lossnade bajset. Nu kan jag snart spela, det hade bara fassnat i rumpan, tror jag!

SLUTET GOTT ALLTING GOTT!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så spydde Filippa senast torsdag morgon kl 8. Men det drog igång igen på fredag morgon, mellan 5 och 8 höll hon på. Sen var det lungt fram till 21 på fredag kväll. Allt däremellan så leker hon som vanligt och klagar ingenting över magen. Det känns inte som den klassiska magsjukan. Adam höll på mellan söndag och onsdag och Filippa mellan onsdag och fredag. Om hon nu är klar vill säga...... 

Så nu har det gått 36 timmar sedan hon spydde sist. 12 timmar kvar innan det är överblåst. Jag håller tummarna. För då kan vi åka till Malung på måndag. Ska vara i sommarstugan hos mamma och pappa en hel vecka. Jag LÄNGTAR sååå otroligt mycket. Det är balsam för själen att sitta mitt ute i skogen.

Idag drog Henrik iväg till Gävle för att köpa sig en soffa som han gått och trånat efter och pipit för. Han har velat haft den i många år men eftersom priset varit för dyrt för vår plånbok så har det aldrig blivit av. Ordinarie pris för soffan och fotpallen/bordet är 75.000 kronor. Alldeles för dyrt!!!!

Men är det någon som kan leta reda på bra klipp så är det Henrik. Nu var det så att en möbelaffär i Gävle skulle lägga ner så det var total utförsäljning. Sagt och gjort Henrik drog dit och köpte en sådan soffa och fick ner priset till 29.000 kronor.

Fatta 29.000 kronor för en stressless soffa och fotpall. Det är en bra rabatt!


Ekornes stressless.
Adam spydde söndag kväll, natten mellan måndag och tisdag samt onsdag morgon. Han spydde ner hela sin säng som jag skrev om tidigare. Nästa natt spydda han ner hela våran säng och på onsdagsmorgonen spydde han ner hallen och hallbyrån, där en låda stod öppen, full i raggsockor.

Onsdag kväll kom turen till Filippa, som spydder ner altan. Sen på kvällen och natten spydde hon ner sin säng. Nu har ingen spytt sedan 8 imorse så jag hopppas att det fortsätter så. Tvättmaskinen har gått non-stop sedan söndag kväll. Den borde vara lite lätt överhettad. Vilken otroligt, ovärderlig sak en tvättmaskin är, tänk att ha fått sprungit till bäcken för att banka allt detta rent. Jag är glad att jag lever nu, i en värld full av moderniteter.

Nä, nu har jag en tvätt att hänga och två barn att skrubba rena och några ytor att desinficera. Sen ska jag ta mig en välförtjänt kopp kaffe på altan.

Henrik är till Gävle och fyndar stora saker idag. Vad, får ni veta senare!


Hon är så pass pigg att hon orkar sitta och måla med fingerfärg. Vår "spyfia".

Jag kan lätt säga att min son är vältränad i att ha magsjuka. Jag är helt övertygad om att han har haft "magsjuka" ca 25 gånger, och då överdriver jag faktiskt INTE!

Första gången han hade magsjuka var han bara tre veckor och lyckades smitta en hel släkt. Alla som petade på honom blev liggandes. Min mormor hamnade till och med i Falun på infektion. När han var fyllda ett så hade vi redan haft magsjuka åtta gånger.

Och nu är vi där igen. Igår kväll/natt så hörde jag att han gick runt på nedervåningen, sen ropade han att han spytt. Han är väldigt duktig annars. Brukar ta sig till toaletten alldeles själv, men nu skulle ni ha sett hur det såg ut här hemma. Han hade förmodligen spytt där han låg i sängen med huvudet vridet ut mot golvet. Det var spyor på blomhyllan, gardinen, sängen, på leksakerna på golvet, på gosedjuren och på elementet. Sen har han förmodligen gått runt och letat efter oss i alla rum. Så jag hade spyor på golvet i datarummet, köket, lekrummet, hallen och badrummet.

Mitt i allt detta sprang katten runt och slickade i sig detta. BLÄ och FY! Nu är klockan 22.20 och jag har precis hängt det sista som tvättats. Tvättmaskinen och torktumlaren har gått varm.

Men idag har han varit nästan som vanligt. Han har ätit mat, fast väldigt små portioner, druckit mycket och varit lugn. Men man undrar ju om inte han har blivit dålig av värmen eller om han ätit något olämpligt. Han har ingen feber och spydde inge mer efter att han gjort ifrån sig i alla rum inatt.

Hemma imorgon också för att det ska gå 48 timmar innan de får komma tillbaka på dagis. Sen blir det jobb onsdag, torsdag och fredag. Sen SEMESTER!


Vår lilla mini-bus när han fortfarande hade tänder. Nu mer tandgnisslar han så att det finns nästan inget kvar!

I helgen var vi upp till Malung för att gå på mitt kusinbarn Elias dop. En kanonfin dag med sol, god mat, kaffe och naturligtvis släkten.

Här är låten som sjöngs på dopet för Elias. Den är så otroligt vacker!
(Min syster och hennes sambo sjöng den för sin dotter Jill på hennes dop. Då fällde moster en tår.)
Söta Jill med programmet i högsta hugg. Sitter truggt i pappas knä.


Familjen H/N med fina barn. I väntan på att dopet skall börja. Alla barnen skötte sig perfekt. Lite myror i brallan bara!


Min kusin Maria, hennes sambo Dan och deras son Elias.


Lite vatten på huvudet.......


....sen visas upp för församlingen.


Familjen.


Fyra kusiner.


För att se de små bilderna, klicka på dom!
   

   Vår sommarpojke.


Vår sommartjej.

Nu har vi kämpat på rejält med att få till en plats där poolen kan stå någorlunda rakt. Och äntligen har vi fått till det. Barnen har saknat egen pool.


Här har Henrik grävt ur.


Här bygger vi upp med kantsten då det lutar hela 25 cm från hörn till hörn.


Skitgöra.


Sen ska markduken på......


....sen gruset i!


Idag har vi lagt plattor och nu står poolen för fyllning.

ÄNTLIGEN!

I söndags dök de upp, familjen Klingstam, på sitt årliga besök. Något de kombinerat med att morbror Göran gjorde en operation på ögonen. Han bytte ut sina linser och fick nya hos Memira . En framtid fri från glasögon. Allt gick bra och redan några timmar efter operationen såg han bättre. För att läsa mer gå in på Memiras hemsida: http://www.memira.se/web/rle.aspx

Idag har vi grillat gott och umgåtts. Imorgon åker de hem. Blir nog lite tomt faktiskt. Det är en helt "galen" familj att ha innanför väggarna. Man får skratta sig trött. Underbara "Klingstammare"


Den nyopererade. Lite känslig för ljus.


Camilla och Filippa.


Maten framdukad. Nu hugger vi in!


Härliga sommar när man kan äta ute.
I denna värme så blir det inte mycket mer än lata dar i solen. Allt som behövs för att tina en frusen själ. Härligt värre. Dåligt med uppdateringar här istället.Imorgon anländer familjen Klingstam för sitt årliga besök. Längtar.......
Alltid skoj när släkten visar sig i de värmländska skogarna, utanför 70-skyltarna i Malung. Återkommer när vädret driver mig in i huset. Antingen in till AC om det är för varmt eller tak över huvudet vid regn!