Igår kväll när Filippa satt i badet och jag vek tvätt så hade hon djupa funderingar om livet.

- Jag vill gifta mig med Adam när jag blir stor för det är killen jag älskar mest, säger Filippa. (Undrar just hur länge hon kommer att känna så? Snart är de väl bittra fiender!?!?!)

Duktig som man då försöker att vara så börjar jag förklara att man inte får gifta sig med sin bror för att det är olagligt! (Redan här skulle jag ha lagt ner mina argument :O)

- Men om jag inte säger till någon utan gifter mig med Adam utan att tala om det!?

Får förklara att om man skall gifta sig så måste man skicka in papper till ett ställe och då ser dom att man är syskon och då säger dom "nej!"

-Men om jag skickar in Adam iställte för papper kanske dom säger "ja!"

Ännu en gång försöker jag förklara samma sak fast med andra ord. Jag förklarar att syskon inte får vara ihop för att om de vill ha barn kan det bli fel på det barnet för att man är för nära släkt.

-Men hur vet barnet att den ska göra så att det är fel på den!?!?!

GAHHHHHH! Att jag inte bara ger upp att förklara. Hur förklarar man för en femåring att hon inte får gifta sig med sin bror????

-Filippa, lyssna på mig nu! Det finns lagar och det finns regler som säger att det är FÖRBJUDET att gifta sig med sin bror. Och lagar och regler måste man följa!

Så, nu har jag förklarat tillräckligt, tror jag. Nöjd med mig själv studerar jag den fundersamma tjejen i badet som tillslut tittar sorgset på mig och säger:

-Men ibland måste man följa sitt hjärta!Mammas älskling. Jag blev full i skratt och kände tårarna bränna på samma gång.

Klart att man skall följa sitt hjärta!

En dag kommer hon själv att förstå.Trots färdigutbildad tandhygienist som jag är, så är jag inte perfekt.

Har i flera år haft en svart fissur!

En svart prick tyder på karies eller utläkt karies som det varit i mitt fall. En fissur är en av de djupa spåren på tandens tuggyta.

Och nu har den blivit mjuk vilket tyder på att den gått från läkt/stillastående till aktiv.

Så idag kostade det mig två bedövningssprutor och 1000 kronor fattigare. Istället fick jag en vitare tand och bäddade för att slippa värk längre fram i tiden. Tack och lov att det finns hjälp!

img_0412 (MMS)

Till Filippas stora glädje drog ridningen igång idag. Med den nya hästen Pedro gjordes denna lördag till en bra dag!

Har nu fullgjort mina TIO veckor på Vårdcentralen Forshaga. Det har varit enormt roliga OCH trevliga veckor. Men även en hel del stressade, tunga, mindre roliga.

De flesta i personalen har nog varit lätt stressade över att flytta till det nya. Men nu är det gjort och det har blivit enormt bra och snyggt. Men nu har jag gjort mitt för den här sommaren. Ska eventuellt in och göra några extra dagar i början av september. Och inget mig emot. Att jobba på denna fina arbetsplats är TOPPEN! :-D

Som tack för mina arbetsinsatser så fick jag en bukett blommor.

TACK UNDERBARA FORSHAGA VÅRDCENTRAL FÖR DENNA SOMMAR OCH DE FINA BLOMMORNA!img_1471 (MMS)

Nu har vi myskväll med undersköterskorna i Forshaga. Vi har badat bastu, badat i älven och nu ska vi äta mat i denna enkla boning!

Idag är det ingen mindre än min pappa som fyller år. För långt borta för en kram men vi åker ju strax upp och hälsar på.

En far
Av: Siv Andersson

När du var riktigt liten
och någon varit stygg,
så var hans stora famn
en plats där du blev trygg.

En far är nån som vet
att skydda sina kära.
Han vakar över dig
lång borta eller nära.

När lasset blir för tungt
och hotar att dig stjälpa,
så finns han där till hands
att stötta dig och hjälpa.

Som förebild han går
i livets långa trappa.
Och ingen är som han...
Han är din kära pappa!


Har nu laddat med en rejäl frukost. För nu drar det iväg till vårdcentralen för att flytta ALLA  saker till det nybyggda. Om man tycker att det är mycket att flytta ett bohag kan man nu tänka om. Att flytta en hel vårdcentral ett tiotal meter är ett projekt utan dess like.

Sen säger jag bara en sak:

DEN SOM SPAR HAN HAR!


Kom igen nu kör vi!
ÄNTLIGEN!

Nu kommer det sista beviset på att jag studerat den längre av utbildningarna till tandhygienist. Ännu en grej att bocka av. Nu är det bara "cermonin" och ett jobb som är kvar att fixa.

SEN är jag VUXEN! ;-P

Cermonin äger rum den 24 september på Karlstads universitet.

Jobben verkar inte växa på träd, inte än i alla fall. Men en ansökan är skickad till Torsby folktandvård. Känns aningen långt, vill egentligen inte ha det men man får ta vad som finns till en början. Kanske dyker upp något mer under hösten.

Den titeln låter allt så fint så.

Nu sova. Imorgon bär det av till Forshaga vårdcentral för flytt till det nya och fina!

TJING!

img_8871 (MMS)

Njuter av ett glas vitt i solen tillsammans med goa Elin!

img_1400 (MMS)

Slängde in Adam till frisören och sa: välj frisyr själv så hämtar jag Filippa och plånboken. Tur att mammas pojk har min goda smak. Kort är finast ;-)

img_9856 (MMS)

Maken renoverar, glömde täcka för garderoben när han sågade. Spån över alla kläder. Mitt lördagsnöje!

....har bara dåligt med tid till att sitta vid datorn. Trodde nog att jag var en riktigt datanörd som spenderade mellan sex och åtta timmar per dag framför datorn när jag pluggade.

Men nu när jag inte behöver så har jag bara känt en lättnad i att inte behöva sitta där. Sätter mig bara korta stunder.

Men jag fyller mina dagar med annat. Jobbar varje dag, tränar två dagar i veckan och renoverar övervåningen. Så jag är inte "göralös". Plus att det är sommar och fint ute. Blir väl mer tid till hösten.

Tog helgen redan på torsdag kl 15. Invigde helgen med att ha nattgäster i tält. Barnen ville sova ute.Sedan på fredag bar det av till Bäckmans stenhuggeri för att fixa i ordning norrhörnet vid framsidan där det knappt växer gräs. Gräva ur, fylla med sand och markduk. Sist fylla på med vita dekorationssten. Nu är snart hösten här men till våren blir det några krukor med någon växt placerad här.


Nu när hörnet blev iordning så måste väl guldfärgen målas över också :-)När hörnet var klart målade jag om koppar- "knapparna" som suttit i furutaket i badrummet. Dom fick bli svarta istället. Gör sig bättre till det vita taket tänkte jag. När de torkat så var det "bara" att spika upp alla! :-P


Tog ett antal timmar att få tillbaka dom och en del stelhet i nacken.Nu är det bara hålet efter fönstret som skall fixas iordning innan jag kan ge mig på väggarna. Sen borde förvandlingen kunna gå undan.

Nu blir dett natta. Imorgon jobb igen!
Köpte nya höstskor till Filippa. De reade ut dom på skoaffären här i Forshaga.

SUPERSÖTA!
 
Hon var så nöjd så trots värmen igår gick hon i strumpor och de nya skorna. Var ut och visade dom för sina kompisar och väntade in pappa så att även han skulle få se hur fina skorna var!

Det var knappt att hon ville ta av dom på kvällen.
TaaDaaaa! Som Filippa uttryckte sig ;-P