Aldrig förr har doften av varm hundskit fyllt mina lungor till känslan av glädje, förhoppningar och längtan. Brukar inte gilla våren, men nu...

Tog en promenad på lunchen och fyllde kroppen med glädje och ögonen med solsken. Skulle helst vilja gå hem och ta en kaffe vid solväggen. Än finns snö kvar i små snöhögar och där skuggan ligger kall. 

Gräsmattor och krokus syns. 

Fåglarnas kvitter hörs. 

Doften av hundskit fyller lungorna. 

Välkommen vår!!!

Chefen är på kurs och kollegan gick ut i ett ärende och min tilltänkta patient uteblev. 

Slog mig ner i en go fåtölj i väntrummet med hela bunten Sköna Hem. Njöt av stillheten och tystnaden och levande ljus. Bra nedvarvning inför helgen. 

Drömde mig bort i soffor, tapeter och kök. Mattor, blommor och färger. 

Nu gäller det att ta itu med den sista patienten sen tar jag helg. Fredagen ägnades åt offertkollekt. Samlade in de flesta offerter. Saknar nu endast en så får vi se hur planeringen tar sig. Helgen gick i en rasande fart. Vi invigde helgen med årets första grillkväll. Eller snarare rökkväll. Röken tändes på fredagskvällen och fläskytterfilé lades i. God mat och vin. 

På lördagen blev det sovmorgon och långfrukost sen bar det av till stallet där första passet reds kl 12.00. Sen vidare till Henriks mormor för påhälsning och gratulationer av Henriks morbror. Därefter tillbaka till stallet för dagens andra ridpass. Anlände hemma kl 17.00 och förrätten med vännerna i granngårdarna serverades kl 17.00. Hann tvätta av mig hästdoften och hoppa i mysbyxorna för att rusa över tomten med vinpavan i högsta hugg. Förrätten smakade toppen efter all stress. Sen hem och byta om till badkläder då det skulle bubblas under bar himmel. Nästa gång jag rusade över tomten var jag klädd i bikini, morgonrock och vinterkängor. Tur att mörkret höll på att falla. Varmrätten intogs i morgonrock. Här snackar vi riktig finmiddag. 


Senare på kvällen när ett par bättre utvalda kläder satt på kroppen drog vi vidare till stan för "efterrätt". Massa goa drinkar...

Först hamnade vi på ett lugnt ställe där man kunde prata med varandra. Sen drog vi vidare till lite mer dunka-dunka. Men inte är det så värst häftigt att gå ut. Jag insåg snart att jag är en medelålders kvinna med hörselskador som gärna inte dansar och älskar lugn och ro. Insåg också att ett glas vin hemma är betydligt trevligare och att morgondagen skulle förstöras av min tilltagande tinnitus. 

Vi åt en kebabrulle och for hem! Trots detta var det längesedan jag hade så trevligt!

Tre hotta brudar!

Söndagen gick däremot i ultrarapid. Huvudvärk, trötthet och med sällskap av en sågklinga i öronen hasade jag runt i en dvala och halvsuckade. Ska inte gå ut på flera månader...

Citerar Ferdinand "Jag trivs bättre här där jag kan ha det lugnt och skönt"

Vaknade innan klockan ringde imorse av att Filippa skrek till Adam. Jisses tänkte jag, vad är det som pågår??

Dock var det inget allvarligt. De hade bara ställt alarmet på 05.00 för att hinna spela på sina telefoner innan skolan. Så imorse var vi var färdiga med alla morgonbestyr 06.30. En hel timme innan vi skulle ge oss iväg. Rätt harmoniskt faktiskt. Full fart framåt. 


Vi fick även godkänt av kommunen att det var ok att byta fönstren som vi ville. Bygglov behövdes inte. Full fart framåt. Check✔️

Har idag sammanställt det mesta av kommande renoveringar. Listan är lång men kan göras längre...

Imorgon ska jag ägna dagen åt att samla in offerter från alla möjliga håll. Har ett helt anteckningsblock (nästan) med grejjer som ska med på offerter och olika butiker och firmor som skall besökas. Full fart framåt. 
 
Nu gäller det att sova och ladda batterierna samt börja morgondagen med en stadig frukost. Natti!
Nu när vi inte fick drömhuset så får vi ta itu med det vi har. Så nu har vi börjat lite smått med planering. Först och främst så är ritningarna skissade till fönsterbyte så imorgon lämnas det in till kommunen för bygglovsansökan. Något mindre fönster på några ställen, några med helt andra mått och ett ska bort. Och fjällpanelen ska bort. 

Därefter tänkte vi ta itu med köket. Golvet har vi ju redan och har haft i ungefär 8 år.... :-/

Men kruxet med köket är nu att ett asbestprov måste skickas in på de två lagren plastmatta som redan ligger i köket. Därefter får vi ta ställning till planeringen av köket. Men våren och sommaren går nog mest åt till fönsterbyte. Om vi får igenom bygglovet. 

En början i alla fall!

Utan slut känns det som. 
Funderingarna och drömmarna fick ett hastigt slut. Det var husdrömmar med tillhörande flytt. 

Drömhuset dök upp på Hemnet. Huset vi suktat över i tio år. Det huset vi tänkte köpa innan vi köpte det vi bor i nu. Tredje gången nu det kom ut på nätet till försäljning till det ringa priset av 2.350.000. 

Ville ha!

Pratade med banken och fick klartecken och lånelöfte. Jihoo ett steg närmare drömmen. Två dagar kvar till visning. Några moment kvar sedan kanske, kanske. 

Men sen kom dödsstöten. 

Huset hade köpts innan visning. Vi hann inte ens med att gå på visning. Ett par från Forshaga hade köpt det för 2.600.000. Bara så där. Men det är lätt det finaste huset i Forshaga. 

Så nu ska vi bo kvar på 22:an. Så nu blir det till att renovera det färdigt istället och göra det bästa av det. Tur man hann drömma en liten stund i alla fall!

Män ja ä inte bittär...Idag har svärfar nått den aktningsvärda ålder 60 år. Inte illa pinkat. Men betydligt yngre i sinnet är han. Han smet från allt vad firande heter och lapar sol och drinkar på varmare breddgrader. En tillflykt vi verkligen unnar honom och hans Anita.
 
 
Ett stort GRATTIS önskar vi honom på hans dag och fira honom får vi göra när han kommer hem.
 
En man i sina bästa år!
 
 
Eller är det bara mossa när man kommer över!

Många funderingar rör sig i mitt huvud. Har svårt att sova, vill så mycket, har så mycket idéer. Men hur blir det?! Man vet vad man har men inte vad man får. Jag vänder mig ut och in med att överväga ett beslut. 

Ska man våga chansa?

Behöver tid att tänka. 

Drömmar om silver, drömmar om gull...

Varje år när våren kommer så köps det massvis med blommor. Dyrt som tusan blir det. Så i år tänkte jag försöka mig på att driva upp lite eget. 

Får se om det lyckas. 

Det har hänt flera gånger att jag lägger ner pengar och energi till att köpa miniväxthus och krukor och jord och frön. Sen blir det som historien om Mäster Skräddare. "Vad bidde det? Det bidde ingenting!"

Men nu visade de i NWT för någon vecka sedan hur man enkelt gör små krukor att så frön i. Så enkelt!


Man viker en tidningssida, sprayar vatten på den, rullar den runt något (i mitt fall en ölflaska), viker in botten och lägger den i press en liten stund. Jag tryckte ner ölflaskan i en innerkruka. Sen var det bara att fylla med såjord och trycka ner frön. 

Nu är det bara att vänta och se om något tar sig. När jag ändå höll på så tog jag sticklingar av murgrönan och hjärtan på tråd. Helt plötsligt kände jag mig både ekologisk, ekonomisk och huslig. Fortsättning följer. 

Förutsatt att det inte går som för Mäster skräddare!