Idag vid tre så tog jag äntligen helg. Slängde mig på cykeln och cyklade till biblioteket och lämnade några böcker och lånade några nya. Sen vidare till skolan för att hämta de spöklika barnen som har haft Halloweendisco på fritids idag. Sminkade och ute i regnet och lekte. Ni kan ju bara gissa hur de såg ut.
 
Tyvärr blev det inga kort eftersom sminket åkte av direkt vi kom hem och löparskorna åkte på. Vi drog upp till Sisu för en träningsrunda. Jag har tyvärr hållit uppe alldeles för länge med löpträningen men hoppas nu på att komma igång igen. 
 
Barnen fick springa 1,1 kilometer och jag tog 2,5. De var riktigt duktiga. Ingen klagan var det. Så detta får vi göra fler gånger tillsammans.
 
 
 
Sen hem och lagade mat, skrev handlingslista och städade hela nedervåningen. Imorgon blir det lite handling sen blir det en lugn helg i nystädat hem med massa mys och pyssel. 
 
 
 
Nu kom maken hem med något nytt till mig! Något jag önskat mig lääänge. Under helgen ska ni få veta/se!
 
På återseende!
 
 
 
 
I helgen när jag var upp till Dalarna blev det en sväng till min underbart duktiga kusin. 

Hon syr, och hon syr, driver ett eget företag på "fritiden". Hon syr mössor och pannband och annat. 

Själv har jag en längre tid suktat efter ett pannband med dalahästar. Och nu är jag stolt ägare till ett. 

Samtidig fick barnen varsin mössa och jag sponsrade företaget en aning. Blir nog en mössa till vintern också!

Besök hennes blogg och kolla in tyger och kläder!

http://syspillevink.blogspot.se/p/om-spillevink.html?m=1


Spillevink på er alla!
I Dalarna tillbringas helgen tillsammans med alla underbara barn. Ikväll har vi tillsammans ätit en underbar middag. 

Åtta vuxna, sju barn och en hund. Jag kan lova att ljudnivån var inom skadliga gränser. Alla ville prata, alla ville höras. Men trevligt var det. 

Sju underbara kusiner under samma tak!


Det blev några skor i hallen. Men det roade barnen ett tag. 


Igår åkte vi hit i två bilar. Imorgon åker vi hem i en. En bil är såld. Sista färden med Passaten gjordes igår. Kommer att sakna en aning. Har gillat den. 

Nu har lugnet lagt sig i huset. Endast ett barn vaket. De vuxna är proppmätta och tysta och roar sig med tekniska under. Snart dax för sängen!


Natti!

Om exakt två månader är det julafton. Jag börjar redan längta. Jag älskar julen som ett litet barn och hoppas att jag alltid kommer att göra det.
 
Men vad ska man önska sig då?
 
Ja, jag vill ha 60 klubbor, 72 paket kola och 103 chokladcigaretter. Känner mig som Pippi Långstrump i godisaffären. Finns så mycket att önska sig, ändå saknar jag egentligen ingenting.
 
Men det är dags att luska ut vad barnen önskar sig. Båda barnen önskar sig "nya" rum. Nya tapeter och omgjorda rum. Det kan man väl ordna, men inte i julklapp.
 
Adam önskar sig mest pengar och Filippa önskar sig mest allt i hela världen. Får se om man får några bra tips när leksakskatalogerna kommer. Men de är väl snart för stora för dessa. I alla fall Adam börjar lämna leksaksträsket.
 
Planeringen fram till jul är halva nöjet!
 
Se så vackert!
 
 
Idag är det 10 år sedan vi flyttade in i vårt hus. 

Tänk vilken lycka. Gravid, på väg att bilda familj och nyblivna husägare. 

Oj vad åren har gått fort. Men jag trodde nog ärligt att hela huset skulle vara renoverat nu efter 10 år. 

Men icke. Vi har inte ens kommit halvvägs. Men jag planerar och skissar och ritar och suddar ut och gör om. Planeringen är ju halva nöjet. 

Vi har några halvfärdiga projekt som skall avslutas innan det börjas på något nytt. Men drömma kostar inget!Fem hela år har vi varit fru och man. Helt otroligt vad fort tiden går. Minns dagen i Shanghai som igår.
 
Den började med sminkning och håruppsättning hos någon kinesisk man/frisör/stylist. Inte vet jag. Men fick nästan börja min bröllopsdag i tårar. När "tada!" kom och han snurrade mig runt och jag fick se mig själv i spegeln.
 
Att jag inte dog. Ja, eller jag såg i alla fall död ut!
 
När jag sen vänder mig om och får se Henriks min, att jag inte dog igen, eller blev ännu blekare. Jag kunde ha fått blivit ogift!
 
Nej, nej och åter nej! Gör om, gör rätt!
 
På bilden nedan har han gjort om, men inte rätt. Jag har gjort om men inte lyckats riktigt. Jag ser inte sååå blek ut i det ljuset. Men jag kan försäkra att min foundation var så vit att jag knappt kunde dölja den med allt puder i världen. Men tiden var knapp och så här fick det bli!
 
Visst ser jag lycklig ut på min bröllopsdag! :-)
 
 
Vid "tada!" så var jag sminkad som bilden nedan. HolyMoly! Min mun som är liten normalt var nu 1/3-del av sitt forna jag. Och den var röd. RÖD! Jag skulle ALDRIG ta på mig rött läppstift!
 
NeverEver!
 
Nopp!
 
Kommer inte på fråga!
 
Det är väl häftigt med geishor. Jag skulle kunna vara en på en maskerad. Men inte på mitt eget bröllop!
 
Det som inte höll på att bli något bröllop!
 
När väl allt dög så pass att jag vågade lämna hotellrummet och hoppa in i taxin så började resan mot sommarpalatset där foton skulle tas. Vi ville ju ha några bilder på oss tillsammans så vi hyrde taxichauffören som fotograf. Han hade nog aldrig hållit i en kamera innan så bilderna blev väl sisådär. 
 
Men att se tillbaka på den dagen gör det så mycket häftigare. Vi har verkligen inte gift oss som många andra.
 
 
Vi hade en stor skara kineser runt oss vid varje fototillfälle. Det kändes inte så bekvämt.
 
Inte så avslappnat!
 
Ibland blev det bra och man kunde låtsas som om man inte såg dom och deras kameror. Våra bröllopsbilder finns nog i ett gäng kinesiska fotoalbum.
 
 
 
Lite stjärnstatus när de vill ha egna foton på oss och dom med sina kameror. Till sist var det bara att släppa alla spärrar och vara som dom. Segertecken och leendet på!
 
Tjohej!
 
 
RINGEN PÅ!
 
 
Fru och man, make och maka. Det håller än. Idag firar vi träbröllop tillsammans.
 
Jag älskar dig, Henrik!
 
 
 
Igår jobbade jag extra som personlig assistent mellan 8.00-21.30. Kallt, skrapa rutor, fullmåne och helt underbart. 
Idag var det invigning för Filippa på scouterna. Nu är även vår lilla tjej "Alltid redo". 


Eftermiddagen ägnades åt att städa undan det allra sista för vintern. Gräsklippare, torkvinda, studsmatta och röken skulle in eller under tak. Under tiden vi städade började stora snöflingor dala ner från himlen. Fick lust att gå in och sätta på julmusik. Men inte än...

Båda bilarna städades och tvättades. De fick vintertassar på och plastmattor i. Motorvärmarna monterades och kablarna plockades fram. Snön avtog. 

Städade, dammsög och sorterade förådet. 

En liten vända till tippen är vad som kvarstår

Nu är vi redo för vintern. 


har gått i 120-blås...

...nästan!

Upp med tuppen, skicka barnen till skolan och inta frukost. Sen tänkte jag för mig själv:

"Idag ska du bara slappa!"

Yes, det ska jag banne mig göra! Kröp ner i sängen med bok och telefon. Läste lite, surfade lite, spelade lite!

Gött en stund!

Sen kom den! Den negativa stressen. Kan inte ligga här och slappa, måste göra något vettigt. 

Sagt och gjort. All tvätt är tvättad, huset nästintill städat, handlat både på Ica och systemet, middag med tända ljus och vin är fixad.  

Nu väntar vi hem barnen från discot sen blir det fredagsmys och film med barnen. 

Underbart!Idag är det två år sedan jag klev in på mitt jobb och började som tandhygienist. Trivs fortfarande enormt bra. Kan vara lite tomt med endast två arbetskollegor men jag strir desto mer med patienterna. De får stå ut med mitt prat och alla frågor jag ställer som dom ändå inte kan svara på när munnen är full med instrument. Jag hoppas på några år till innan det blir någon förändring. Skönt att jobba på hemmaplan när barnen är små. Sen spelar det ingen roll om jag behöver jobba i stan. 

Glöm inte mellanrummen när ni gör rent munnen!

Puss till er!Blev bjuden på mat tillsammans med mina arbetskollegor på mitt nya jobb. Mitt extraknäck. 

Ett trevligt gäng med flickor och kvinnor. Helt klart en perfekt blandning. 

Mycket god mat och många skratt. Jag kämpade mig igenom en trerätters middag. Jag kan lugnt säga att jag var mer mätt idag än jag varit på något julbord jag varit på. 

Nu är jag hemma och har stupat i säng. En dag till sen tar jag helg. Eller delvis helg. Ska jobba på lördag mellan 8.00-21.30. Men fredag och söndag är ledigt. 

Tjing!Kreativiteten är det ingen hejd på. Tillsammans med det lite kvacksalveri och en skopa knas. Vad tillverkar man då?

Jo, en rullande tandborste i gummi med mintsmak att rulla runt i munnen två minuter. 

Har testat!

Och bojkottar. Vet inte riktigt när denna skall användas eller ersätta den "riktiga" tandborsten. Den är inte direkt lätt att använda heller. Speciellt inte utsidan av tänderna. 


Nej håll er till den traditionella borsten!
I fredags så var det föreläsning hela dagen med privattandläkarna i Värmland. De inbjudna föreläsarna var Mikael Andersson och Tina Thörner. Herre gud vilka underbara människor som sprider glädje och livsanda runt sig. Man får lite distans till livet. Det är inte så allvarligt samtidigt som det är så viktigt att göra det bästa av det.  


När föreläsningarna var över styrde jag kosan hemöver för att varva ner (trodde jag) och byta om. Men i Forshaga fanns mamma på besök vilket jag visste om att hon skulle komma men inte så tidigt. Sonen drog ner till skateparken, jag och mor tog ett glas vin och började prata. Då ringer telefonen. 

En hysterisk son som säger att han ingenting ser för att han fått någonting i ögat. Sen tar kompisarna över och säger att vi måste hämta fort. Det visar sig att han snott med sig världens starkaste chili och lyckats kleta den i båda ögonen. Det var nog inte skönt. Det blir dusch och sen ligger han med slutna ögon i sängen och lyssnar på TV. 

Jag åker på middag med jobbet och är tillbaka halv elva. Då är allt lungt!

På lördag blev det shopping i Karlstad. Bara jag och mamma. Mysig fika, skratt och prat. Tack för den dagen mamma! Synd var bara att morfar och mormor som var tänkt att komma på besök inte dök upp. Men det får bli en annan gång. Puss på er!


På söndag började jag ett nytt jobb (som personlig assistent) som jag ska ha som extraknäck. Pengar kan man aldrig få för mycket av. Jobbade mellan 8.00-21.30. Kom hem, duschade, stöp i säng och idag började en ny arbetsvecka som tandhygienist. Underbart när livet rusar på i en raksträcka utan kurvor och stopp. 

Nu en till kväll när sägen lockar!

Natti!


Henrik fick med hem från en arbetskamrat som odlar dessa hemma. Trinidad Moruga Scorpion, världens starkaste chili. 


Jag kan bara säga att det är STARKT! Hettan i mun bara ökade, det blev svårt att andas och hostattackerna kom. Fy tusan säger jag bara. Kändes som huvudet vreds om mer än på Linda Blair i Exorcisten. 

Snoret rann, tårarna rann, saliven rann. Läpparna kändes som om de var fyllda med botox. Tre glas mjölk gick det åt varav flera klunkar hölls kvar i munnen under längre tid. Efteråt kändes munnen brännskadad, stod bara med avslappnad haka och läppar, hängandes med huvudet framåt och andades stötvis. Tur att det bara höll i sig i 15 minuter!

Styrkan på olika chili mäts i scoville. Här har ni styrkan på de olika som finns:


Den chilin vi åt har uppmätts till ca TVÅ MILJONER scoville. Det ni, att äta Piri piri är som att knapra sockerärtor efter detta!

Jag kommer ALDRIG mer att pröva denna chili!!!


Helgen har varit lugn. Slappat och vilat upp mig. Idag blev det en tur till Ikea för lite ögonshopping, drömmar och lite riktig shopping. 

Har nu gjort tre lasagner och en stor gryta. När hösten kommer är det gött att göra storkok och frysa in. Nu sova och ladda. 

Till veckan är det ett fullspäckat schema!

Till dig min älskade morfar!
När mammas far blir morfar
han byter generation
Nu blir han så central
för ännu en person. 

Hans stora hand känns trygg 
på småbarnspromenad
Och om man blivit ledsen
kan morfar få en glad. 

Han minns sin barndoms lek
som om det var igår
Att barn vill göra hyss
är sånt som han förstår. 

Så gott det känns att han
vill hålla lite koll
-att morfar står så nära
fast han finns på håll.