Alltså dessa två!

Som varenda mamma är man väl stolt över sina barn. Men dessa två ihop är något speciellt. Tar hand om och värnar om varandra. 

Jo, dom kan vara osams också...ibland. 

Men så som igår. Filippa ville pröva på gymnastik. Som finns i Karlstad. Som börjar innan jag slutat jobbet. Som börjar 30 minuter efter att Henrik slutat jobbet och hinner inte tur och retur Forshaga på den tiden (även om han har tung högerfot!). 

Då kommer sonen hem från skolan i Karlstad och hämtar Filippa, ger henne sitt busskort och traskar upp tillbaka till busshållsplatsen. Ser till att hon kommer på bussen, kliver ombord och visar hur man drar busskortet och säger till busschauffören att detta är första gången hon åker buss själv och det vore bra om han ser till att hon kliver av på busstationen. Sen kliver han av och vinkar av henne. 

Världens bästa kille. 

När hon kliver av i Karlstad ringer hon mig och frågar vilken sida på vägen som stadsbussen till pappas jobb går. Svarar att den går från andra sidan gatan och har nummer fyra. Sen säger vi hejdå. Nästa gång jag hör något är från Henrik som bekräftar att hon klivit av på jobbet och att de dragit vidare till Filippas första gymnastikträning. Nästa måndag ska hon åka buss igen men kliva av stadsbussen vid träningen istället. 

Värdens bästa tjej. 

När det krisar och vi inte räcker till som föräldrar tar dessa hand om varandra på ett underbart sätt. Jag är stolt mamma till dessa två. 




Vardagen susar på i en otrolig fart. Veckan består inte av annat än fredagar och måndagar. Jag finner ingen ro att blogga och känner inte att jag har ett dugg att dela med mig av. Vem vill veta av min vardag, så känns det. Men jag vet att ni är några som vill och jag ska försöka att skärpa till mig. 

Vi letar lägenheter för fulla muggar. Vi har bestämt oss för att dra oss mot stan, när det sker vet vi inte. Det får tiden utvisa. Huset måste nu färdigställas för en eventuell försäljning. Barnen sportar och går i skolan. Därtill kommer läxor, föräldramöten och planeringar.  

Själv är jag i någon sorts vårdepression. Ständigt trött och svårt att sova. Vaknar på nätterna och ligger vaken någon timme och funderar och blir stressad för att jag inte somnar om. Behöver träningsmotivation för att komma igång. Behöver boka upp mig på några lopp för att tvinga ut mig i löparskorna. Jag måste ha lite press för att prestera. Annars hasar jag bara vidare i godan ro. 

Här rider vi, spelar tennis, åker skridskor och tränar karate. Vi fikar och umgås, lagar mat och träffar vänner. Barnen sover borta, kompisar sover över. Däremellan har vi jobb att sköta. 








Det finns ju ett ordspråk som lyder: "Livet är inte de dagar som passerar, utan dagar man minns". 

Måste nog snarare säga att livet är de dagar som passerar när man har annat för sig...

Nu låter jag bitter men det är jag inte. Jag vill inte ha det för lugnt heller. Då blir jag stressad på ett annat sätt, en mer negativ stress. Jag vill ha en balans och jag skall finna den!


Filippa gjorde sin prova-på-dag på engelska skolan under veckan. Nervös innan hon gick in. Bestämd när hon kom ut: "Här ska jag gå!"

Nu är det bara att invänta antagningsbeskedet. Som tur är har hon syskonförtur. 

Nu börjar en ny vecka!