img_5367 (MMS)

Är med Adam på en heldag på skolan. Adam på gymnastiklektion. Pojken sköter sig som alla andra 7/8-åringar!!

img_7187 (MMS)

Filippa på dagis. Jag har varit med hela dagen. Nu går vi in på lunch sen hämta Adam!

Nu är målning och renovering färdigt.

Jag har fixat till fåglarnas restaurang till hösten och vintern. Den var röd innan och det går ju inte för sig när vårt hus har en annan färg.

Den öppna planlösningen ändrades till tre rum. Ett för frön, ett för nötter och ett för talgbollar.Så nu skall den bara torka ordentligt, sen måste jag fråga maken om han kan vara snäll och fixa något att sätta det stora huset på. Sen skall det fyllas med massa härlig mat till alla små "pippisar".


Började måla utan att maskera, alltid lika korkat!


Sen åkta maskeringen på och huset blev grundat.


Första strykningen med husfärgen.


Det färdiga resultatet med lite kladd på undersidan av taket. Maskerade för sent ;-P


Nu skall fåglarna snart få mat!

Att ägna sig åt fåglarna och intressera sig för deras överlevnad. Är det ett tecken på mognad eller är det tantvarning!?!?!

:O

img_2631 (MMS)

Adams läxa. Så sött när de blandar stora och små bokstäver. För att inte tala om den söta rosen! Mammas plutt.


... och målar om.

Resultatet kommer att uppvisas senare!

img_7486 (MMS)

När maken är borta sover "lillen" i sängen... :-)

Igår när jag anlände från Stockholm stormades huset av fyra vilda, övertrötta barn. Mina två egna plus Elins två monster! De skulle sova över då skola, dagis och fritids var stängda igår.

Och Elin skulle jobba.

Och jag är arbetslös ;-P

Det stod inte på förän alla barnen sov som stockar och sov hela natten. Vilka fantastiska barn!


Till frukost fjäskade jag och serverade varm Oboy med mini-marshmallows och vispad grädde.


Alla samlade.


Olle och Adam.


Bea och Filippa.


Sen lektes det för fullt.

Såg ut som en tromb dragit genom huset!?! Men det var nog en sockerkick! :-D

Barnaskaran fylldes på med ett barn som ville leka med Filippa. Julia kom på besök.

Sen blev det lunch, fem barnmagar att mätta.

En mamma med en del energi och på bushumör serverade våfflor med sylt och rosa grädde. Till det fick man välja rosa eller grön mjölk/vatten.

Barnen hade det skoj.Fem monster!


Julia granskar Filippa när hon spritsar ett mönster på våfflan med sylt!


Det härligt rosa grädden!


Ser ut som saft men är vanligt "rosa" vatten.


Någon valde "glykolvatten" till sina våfflor!


Och någon hallonmjölk.

Fick ingen bild på grön mjölk men det blandades vilt till slut. Till slut såg drickat odrickbart ut. Såg ut som ett kemlabb på bordet :-(

Men vad gör väl det!

TJING!
JIHOO!

Nu har jag tagit mig igenom den lååånga, jobbiga milen på Lidingös tjejlopp.

Säger bara en sak. Att springa tjejmilen i Stockholm är betydligt enklare och lättare. Här på Lidingö var det terräng och två "mördar-backar".

Men med en begynnande bihåleinflammation, fem kilometer i benen och jobbig terräng är jag väldigt nöjd med mitt resultat och min prestation.

Fick endast ta till Bricanylen efter Aborrbacken.Nästa mål är att åka tjejvasan!

IGÅR!

Träffade jag en tandläkare i Forshaga för att presentera mig, lämna referenser och göra ett gott intryck ;-P

En timme var jag hos henne på hennes klinik och diskuterade mina för och nackdelar. Hur jag ser på framtiden och hur jag skulle se på att jobba hos henne.

Jag var sååååååå nervös innan jag kom dit, men under hela timmen där kändes allt TOPPEN! Jag kunde svara på alla frågor och det kändes verkligen som en trevlig tandläkare.

Även tandläkaren var positiv och skulle nu resa bort men vara hemma igen den 3:e oktober och den veckan skulle jag få ett svar om jag får jobbet eller ej.

Ett plus för mig är att tjänsten ligger inte ute, hon söker alltså ingen tandhygienist aktivt, så jag är den enda som sökt platsen just nu, den finns i Forshaga och det blir ingen pendling.

Ett minus är att det är halvtid, men till en början tror jag inte att jag behöver mer. Tänk vad slut och trött man skall vara när man är ny och allt hänger på mig. Tidigare har jag alltid haft handledare att stödja mig mot. Behöver nog halvtid hemma för att smälta och bearbeta alla nya intryck.

Ja nu får man gå i "väntans" tider i lite över en vecka.

HOPPAS, HOPPAS, HOPPAS!!!!!

img_0809 (MMS)

Ligger i min säng alldeles ensam. Ensam en natt i huset för första gången någonsin, tror jag. Maken borta, barnen hos farfar och farmor. Ska upp tidigt, la mig redan vid 19 och ska snart sova. Bara läsa lite till i Kinesen! Natti.

Då har man fått sin officiella avtackning efter tre års studier. Tre års slit resulterade i ett äpple av glas. Ett glasäpple designat av värmländske Ragnar Klenell.


På lappen står det:

"Äpplet symboliserar kunskapens frukt och vi hoppas att du ska använda och utveckla din kunskap genom livet."

Jo man tackar!


Och nu till det svåraste. Vart skall jag göra av detta. Jag gillar inte prydnasgrejjer och porslinssaker och glasprylar. Hmmm!?!?!?

Jag får se vad äpplet får pryda!

Nu skall jag iväg på något annat pirrigt o0ch spännande. Får se om jag berättar mer sen!

TJING!
Tömde kameran och fick se några bilder som Henrik tagit på vår sessa.

Ville bara dela med mig.

Vår DRAMAQUEEN!
...jag försöker!

VERKLIGEN!

Jag försöker ha tålamod och tänka att det blir bättre sen, det kommer att bli MYCKET bättre sen!

Ja, du ska se det blir bra!

Eller!?!?!?!

Jag blir nedstämd och smått deprimerad men det finns ingen återvändo, bara att blicka framåt och förbi problemet.

Jag försöker städa mig förbi problemet, men det hänger fortfarande i luften! Blir bättre just efter att jag städat men faller så sakta på plats igen och STÖR mig!

Förbaskade SLIPDAMM!Maken bygger hemmabio på övervåningen. Och jag LÄNGTAR tills han blir kvar!


Den nya väggen innan vi började spackla och slipa!
Ja, det närmar sig med stormsteg. Då jag skall ta mig igenom den andra delen av klassikern för tjejer. Nämligen att springa en mil. Lidingös tjejlopp går av stapeln på söndag den 25/9.

Hmmmm!!!!!

Hur många mil har jag då i min träning tillryggalagt?

Jo, hela fem :O kilometer!!!!

Det har funnits sååååå många bortförklaringar. Regn, sol, värme, kyla, tråkigt, jag hinner sedan....... 

Men hade jag simmat endast en kilometer i badhuset innan Vansbros tjejsim så ska jag väl även klara detta. Runt tar jag mig alltid. Men det blir kanske sist ;-P

Mitt mål är att ta mig runt på under en timme och 30 minuter. Inför tjejmilen i Stockholm förra året hade jag tränat i sex månader med en obehandlad astma och tog mig runt på en timme och 13 minuter. Så det vore lite skoj om jag kunde ta den tiden med Bricanyl i kroppen och två löpträningar bakom mig.

Jag meddelar resultatet när det är gjort

Men det är inte bristen på träning som gör mig mest nervös. Det är att vistas i Stockholm och köra bil i Stockholm. Jag gillar inte Stockholm, jag är Anti-Stockholmare. Tur jag har min Lina med mig!Min starttid är 14.10 på söndag. Pirr i magen redan nu!

img_8339 (MMS)

Hälften rensat, hälften kvar.

Idag var jag till tandläkaren med min låsta käke. Förmodligen inflammation i senor, led och muskler. Alla tillsammans eller någon för sig. Har förmodligen orsakats av att jag gapade stort vid lagningen av hålet. Men även en biverkan på att jag pressar mina käkar hårt.

Så som rehabilitering skall jag stretcha käken ca tio gånger per dag. Detta genom att slappna av i käken, stoppa in fingrarna i munnen och dra käken nedåt utan att det skall göra ont, men det ska kännas.

Sånt här kan ta tid. Är det inte bra om två månader så hör jag av mig i mitten på november. Jag skall alltså sitta med fingrarna i munnen i två månader!?!?!

:O

Jaja, vad gör man inte för att kunna äta och tugga normalt igen.
Är det något jag tröttnar fort på så är det sköljmedel. Några av mina absoluta favoriter har avvecklats och nya kommer, men ingen som hittills kunnat mäta sig med dom.

Men detta är min nya favorit. Lukatr lite lätt herrparfym. Lite kul för maken att det inte bara luktar vanilj, äpple, orkidée, och tjejigt!

;-PMUMMA!
Allt sedan jag var och lagade ett hål i en tuggtand och fick en bedövning i underkäken har jag haft svårt att öppna munnen.

Trodde först att jag fått ett hematom, blodutgjutning, som gjorde att det inte gick att gapa fullt. Tänkte att det går väl över. Men nu har det gått över två veckor och det har blivit något värre.

Jag grisar när jag äter eftersom jag inte får in gaffeln i munnen om det är mycket mat på den. En banan måste lirkas in eller delas på längden. En hamburgare är ett helt företag att försöka få i sig. För att kunna borsta tänderna längst in måste jag ta i och tvinga upp munnen och då gör det ont.

Käken på höger sida har helt enkelt låst sig och jag kan inte gapa mer än två centimeter. Men det värsta är väl den molande värken som tilltagit de sista dagaren och sprider sig upp i tinningen.


Har tid hos tandläkaren imorgon få se vad han säger om detta.
Adams första läsläxa följde med hem i fredags. I kväll var det dax att ta itu med den. Han fick sitta på sitt rum och fundera och försöka och ropa om han behövde hjälp. Men ledsen och frustrerad blev pojken.

Han säger att han bara lärt sig de "STORA" bokstäverna i skolan och läsläxan var med "små" bokstäver. Rösten bar nästan inte. Gråten var nära. Men en hel del löste han innan han körde fast på bilden med trädet och klockan.Han hittade inte orden. Orden "träd" och "klocka" fanns inte hur han än försökte att tyda. Vilken sjuåring vet att det finns ett träd som heter Ek (när jag var sju visste jag inte ens skillnaden på gran och tall) och att klocka heter ur. 

Han blev ensam i rummet en sväng då vi inte kunde hjälpa honom. Då tog hans frustration överhanden, på skrivbordet låg en sax och resultatet....?!?!?!?!...när vi kom in var det hår fulla skrivbordet, en sax bredvid läxboken och en pojke med tårar i ögonen och en skamsen min!

img_6769 (MMS)

Nu börjar andra dagen på kärring-dagis!

img_3382 (MMS)

Här ska vi sova inatt! På Lia Hof.

img_0392 (MMS)

På väg mot Ullared. Den yngste shoppingtjejen är vaken och pigg. Lilla Nellie sköter sig exemplariskt!

Nu ska jag och mina systrar ut på tur. Plus att lilla Nellie ska med. Så imorgon kväll kommer de tre från Malung, sover över en natt hos oss och sedan drar vi iväg söderut.....

...TILL ULLARED!Jag har snart varit där tre gånger på mindre än ett år! Börjar bli stammis ;-P

Däremot har mina systrar aldrig varit där. Dom skulle bara veta......vi är på väg till paradiset :-O ....den STORA dagen är här!

Känna på kläder, titta på kläder och handla skrot. JIHAAA!

Och för att få ut det mesta av denna resa så ska vi även sova över....hehe! Dock inte på deras camping eftersom den var fullbokad till mars. Kan ni fatta!?!?!?!....ända tills i mars! Ullared är fullt med idioter och på fredag åker tre idioter till ner för att trängas!

Vi har däremot bokat ett trippelrum på vandrarhemmet Lia Hof. Tänk vad mycket fnitter det ska bli på kvällen. Ska bli trevligt att umgås bara vi systrar. Och lilla Nellie, men hon stör inte direkt! Bara man gosar och bär så ska hon nog gilla Ullared!
Efter alla olika sporter Adam testat och bara velat sluta på verkar det som om han har hittat rätt. Nu är det Judo som gäller och "konstigt" nog så verkar det som om han stormtrivs där.

Även om han var trött när vi hämtade honom på skolan jublade han när jag sa att det var Judo. På andra sporter har han hittat på den ena ursäkten sämre än den andra för att slippa.

Så idag hängde kameran med för att få lite bildbevis på vår duktiga kille.


Först lite uppvärmning så att man inte skadar sig.


Sen ska man stå still, vara tyst och lyssna på tränaren. Det svåraste av allt!


Sen fick man instruktioner, sen var det bara att öva.


Många härliga skratt blev det innan.......


....Adam lyckades få till ett riktigt fint kast. Stolt han blev.


Men sen kom en tjej och då var han fast......

Nu har han gått och lagt sig, nöjd med dagen! Träning på torsdag igen.
I helgen var vi upp på Nellies dop. Yngsta dottern till min syster Ida och hennes Kenneth. De hade dubbeldop tillsammans med Kenneths bror och hans tjej som döpte sin dotter Wilma. Otroligt söta barn och ett otroligt fint dop.


Här kommer Kenneth med Nellie och Ida med Jill.


Hela familjen Haltorp/Limberg samlad.
 
Föräldrarna sjöng en sång till sina barn. "Två små underverk". Inte många ögon var torra. Texten lyder: 

Två små underverk till oss har blivit sänt
Att få två små barn, nå´t underbart har hänt
Mamma ska vara nära er
Er starka pappa ska leda ert steg.

Genom livet, vi finns där för er två
Ja, för alltid så ska det vara så
Följas på vägen idag och alla år
Våra älskade barnDet är fler verser men inget jag filmade. Helt underbart när skönsjungande familjer bjuder på musik.Men under tiden mammor och pappor sjön ägnade två av barnen sig åt annat! Hade gärna varit en liten fluga för att höra deras konversation. Kanske hittade de ett kryp inne i Guds hus eller så har de bara en väldigt intressant diskussion om hur mattan är vävd!


Sen tappar de intressset för mattan/krypet. Jill lägger sig ner och vilar medan Ella tar en titt på sina fina skor.


Prästen döper Nellie. Kusin Klara kollar så att allt går rätt till!


Sen var det färdigt och tuppkammen är fixad.


Alla samlade.


Med mycketr spring i benen bjöd de minsta oss på dans till musik. Men först måste alla hålla händerna rätt. Eller så visar Ella sitt fina nagellack eller manikyr!?!


Men ibland stod de stilla och man kunde fånga samtliga på samma bild. Klara, Ella och Jill.


Prästen, Ida, Kenneth, Nellie och Jill.

När dopet var avklarat fortsatte vi hem till Ida och Kenneth för att fira Jill som hade tvåårskalas.


Mosters sötnöt!

img_6040 (MMS)

När jag kom hem efter en helg i Malung hade min underbare make monterat fina dörrar i hallen. Tre år tog det att få hallen komplett! 

Idag säger vi grattis till lilla solstrålen Jill som blir 2 år.

Grattis från oss i Forshaga!