Nu är den förlorade sonen äntligen hemma igen.

Dagen har varit lyckad. Han hade handlat tre "leksaker" och var såå stolt över att ha varit "själv" till Universeum i Göteborg.

Nu sover han tungt i sin säng och det ska även jag gå och göra.

Natti!

Eller studieresa som det nu så fint måste heta.

Imorse var vi uppe vid 5.30. Klädde oss, åt frukost, packade ryggsäcken med fika, PSP och kudde. Sen körde jag ner Adam till skolan, där två stora bussar stod och väntade.

Att se honom vinka och kliva på bussen känns stort. Han ska åka till Göteborg och gå på Universeum utan mamma och pappa. Då kommer tankarna!!!

Kommer han att hänga på klassen eller driver han iväg i tanken och folkmassan. Kan han hantera pengarna, hur ska han klara sig utan mamma?!??

Men han har de bästa tänkbara vuxna med sig. Men jag kommer inte bli riktigt avslappnad förän han är hemma vid 22.00 ikväll.

Mammas lilla, stora plutt!

Nu sitter vi, sessa och jag (periodvis Henrik) med en skål fredagsmix och vilar våra ögon på eurovision song contest 2012.

Har fått en dotter som är trollbunden av detta. Sång och dans är spännande. Nu väntar hon med spänning på "ufo-foria" med "lårin".

Grillat när det är som godast.

Allt går att grilla!

Mums!

Igår var det sommarfest på dagis, sista sommarfesten någonsin. Efter att ha firat sju sommarfester så känns det lite vemodigt att detta var den sista. Men ändå så känns det stort att våran minsta nu snart ska gå upp i skolmiljö.

Filippa är i alla fall förväntansfull. Hon ser verkligen fram emot detta. Vi har räknat hur många dagar det är kvar tills förskolan börjar, vi har räknat hur många dagar det är kvar på dagis och hur många dagar det är kvar till sommarlov/semester.

Det fanns en massa stationer med vattenteman. Måla med färgvatten, titta vad som flyter i vatten, fixa vattenvirvlar, spruta med brandslang och tipspromenad.

Sen var det picknick i det fria. Därefter bjöd alla barnen på sommarsånger, en del med vattentema. Sen blev det isglass och rosutdelning som traditionen bjuder till alla 6-åringar som efter sommaren går vidare till skolan.


Filippa målar med färgvatten på lakan.


Adam testar brandslangen.


Våran minsting, våran sessa, våran stolthet.


Vår bus, vår stolthet, vår prins.


Skönsång!


Filippa får den efterlängtade rosen!


Hej sommar, hejdå dagis, hej skolan!
Tiden bara rusar iväg. Hinner knappt ägna tid åt att blogga. Så här kommer en sammanfattning av vad som hänt den senaste tiden.

Jag har fått en cykel i tidig morsdagspresent av barnen (maken). Nu ska det väl gå lättare att ta sig runt de 10 milen som skall avverkas.
Har hunnit få några mil i benen i alla fall. Men fler ska det bli. Hoppas jag. Är lite öm i kroppen efter att ha ramlat med cykeln. Lugn, lugn. Den var stillastående. Men fötterna satt fast. ;-P Så handen, armbågen och höften fick sig en rejäl smäll.

Att sporta är uppenbarligen farligt!?!

Sen har poolen plockts fram och installerats. Efter tjat sedan i påskas. Och ja tänk att barnen badade. I 15 grader!


Men det var inte bara skönt!


Sen blev det bullbak till Filippas kalas som hon hade på stallet.

Det var i korta drag vad kristihimmelfärdshelgen har ägnats åt.

Idag var första dagen Filippa var med på fotboll. Ett stort tjejlag som spelar i Deje.

När vi kom hem var det en stolt tjej som absolut skulle fortsätta att spela fotboll.

Det här var bättre än att dansa tyckte våran "pojk-flicka".

För sex år sedan stod jag med värkar och såg på när Lordi vann Eurovision song contest. Därefter föddes vår underbara dotter. Tänk att tiden går så fort.

Vår minsting har fyllt sex år och skall börja förskolan till hösten.

Tjejen med spring i benen, många tankar och en sann djurvän!

Grattis till vår Lippa!


Filmen gjordes för några år sedan men Filippa bara älskar den så denna är till henne!

Finns inga gränser för vad vår dräng hittar på just nu. Han är så kreativ.

Igår kom glassbilen åkandes på vår gata, spelandes på sin truddelutt. Ett helt gäng med barn sprang efter när den åkte från vårt hus till nästa stopp.

Sen ringer grannen och säger att jag får hämta min son som ramlat av glassbilen.

Jamän!?!?

Hur kan man "ramla" av en glassbil!?!?

Jomen vår son kan. Han hade hoppat upp och satt sig bak där man lägger glassen när man betalar. Sen hade glassbilen åkt iväg och han hade ramlat/hoppat av.

Som följd blev det en bula som fick plats i min kupade hand. Skrapsår på armbågen, lätt illamående, lite yr, ledsen och rädd. Han låg hemma i sängen under observation hela eftermiddagen och kvällen. Men allt gick bra.

På min fråga "Var det roligt tyckte du?" svarade han: -Ja då var det. Men inte sen!

Han kommer nog inte att göra om samma pojk-streck en gång till!

;-P

...fan vill ha fler och helvetet blir ALDRIG fullt!

Jag måste bara få avreagera mig. Har precis pratat med maken i telefonen och fick slänga ur mig lite aggressioner.
Jag har så svårt för egoism. Jag blir så förbannad när folk som skriker högst redan har handen full med "tillgångar".

Oftast tycker jag att de som kräver mest redan har en hel del serverat på silverfat. De har redan krävt att få ditten och datten serverat genom att bete sig obekvämt mot resten av omgivningen. Och när någon helt plötsligt sätter ner foten och ger dom ett "nej" så tar det hus i helvetet och de ska minsann visa hela världen att de SKA se till att få som de vill.

Helst pratar de vitt och brett om hur bra dom och deras familj är, att man skall vara medmänsklig och tänka på barn/människor i svåra situationer och fred och krig och samhällsinsatser, vattentillgångar och svält och ja allt som verkar så jäkla perfekt utåt, men så brister det så totalt inom hemmets fyra väggar.

Många verkar tro att "den som skriker högst får sin vilja igenom".

Men jag anser att "Den som skriker högst har mest att dölja!"

Efter diverse bus och pojkstreck så har Adam nu i nästan två veckor haft tv-förbud, dator-förbud och spel-förbud.

Detta har resulterat i en kreativitet vi inte trodde den pojken hade. Det senaste han gjorde (utan tillsägelse) var att plocka ihop på sitt rum, dammsuga OCH torka golven.

Nu ligger han i sitt nystädade rum och tittar på TV. TV-förbudet är nu borta. Få se när han får tillgång till dator och spel?!?

Mammas städ-dräng!

Idag har fritidsbarnen varit i Folkets Park på massa skoj och lekar hela eftermiddagen. De gick i parad från skolan. Såg dom från mitt jobb. Vilket undebart jobb all denna personal gör.

Det var en svettig, trött och nedstämnd kille jag hämtade. Svettig och trött efter allt lekande. Och nedstämnd för att barn sagt elaka saker för att han hade nagellack. Ett nagellack han köpt själv och var så stolt över. "varför kan inte killar ha nagellack? Det är ju så snyggt"? Det gör ont i ett mammahjärta då. :-(

Talade om för honom att alla tuffa hårdrockskillar har nagellack. Och dom som retas är bara avundsjuka och fega för att de inte törs eller får ha nagellack!

Han valde att ha kvar nagellacket!

Min "hemska" kille som fått ansiktsmålning under dagen!

Blev tvungen att åka in till Bergvik efter jobbet för att hämta nummerlappen till vårruset.

Passade på att köpa strumpor till Adam sen fick det bli mat på Bergvik för att spara tid.

Barnen fick välja och det blev Mc Donalds.

Mina underbara!

... lite bloggat.

Helt plötsligt kom våren på språng. 

Studsmattan ska fram √
Trädgården skall fixas √
Vintersaker skall in √
Sommarsaker skall ut √
Altanen skall skuras √
Utemöblerna skall fram √
Häcken skall rensas
Grannarna tinar fram √
Man skall grilla och umgås
Poolen skall monteras och fyllas

Utöver detta så har Filippa träffat sin nya klass och vi har varit på två föräldramöten. Klassmamma är jag för Adams klass och skolresan har planerats. Vårruset skall springas och i helgen var det dop i Malung.

Det är Grossbolsskolans dag och det skall bakas bröd. Filippa fyller 6 år och det skall ordnas med inbjudningar och barnkalas. Det är sommarfest på dagis och avtackning av alla 6-åringar som går vidare till skolan. Adam skall på klassresa till Göteborg på Universeum (Gud hjälpe mig att den pojken kommer hem igen).

Det skall tränas på cykelåkning då jag skall cykla tjejvättern i början av juni ;-P

Allt detta är bara i maj månad.En kaffe i min ensamhet i solen, det enda som hörs är fåglarnas kvitter. Resten av familjen sover, ja faktiskt resten av gatan verkar det som. Tänk att gatan kan vara så tyst?!?!

Dricker kaffe, filosoferar och inser att maj månad kunde inte ha börjat mer perfekt.

Sol från klarblå himmel, jag och en kaffekopp!