Vi befinner oss på resande fot mot Uddevalla. Ska fira nyår med Henriks bror Robert och hans fru Sara och barnens underbara kusiner Alva och Astrid.

För att göra resan lite lättsammare serveras det drickyoghurt, banan och nötblandning. Nu är det endast tre mil kvar, sen är det mys som gäller!

Gott nytt år på er där ute!

Tredje tanden tappad, totalt fyra borta om man räknar med den som slogs ur. Nu kommer tandfen för andra gången den här julen!

Mosters lilla sötnöt Jill tre år har gjort sig en egen macka. Fantasin är det väl inget fel på. Men kanske jag hade en åsikt om kombinationen av pålägg.

Köttbullar, skinka och mandarin...

En hyllning till Henrik och Anna på deras bröllopsdag. Hoppas det blir många år som lyckliga, äkta makar.
 
All lycka önskar jag er!
 
 

Vi avslutar julafton med att Filippa tappar sin andra tand. Han vred ur den med full publik. Nu ligger den i ett glas med vatten och Filippa får vänta och se om tandfen kommer inatt.

 
Vaknade med barnen och gick ner för att kolla under granen. Där låg det paket, ett nytt Wii U med spel och tillbehör. Barnen var överlyckliga och spelade fram tills vi drog iväg till min syster för att förbereda mat och julstök. Vi väntade på tomten men först dök det upp en präst.
 
Det blev ett bröllop i juletid, mycket fint.
 
 
 
 
 
 
Sen efter prästen var det dags för tomten att komma. I år kom tomten tidigt och det är helt klart att föredra! Barnen spända och förväntansfulla. Och klapparna vällde över.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Från oss alla till er alla en riktigt God Jul!
 

Klapparna är inslagna och några ligger under granen inför morgondagen då morgonpigga barn kommer att jubla av glädje.

Filippa tänkte minsann inte gå och lägga sig ikväll. Hon skulle sitta uppe tills tomten kom och lade paket under granen. Men synd nog så somnade hon. Så gjorde även sonen.

Nu ska trötta föräldrar också sova!

Imorgon är det JULAFTON!

I dagarna två har det handlats julklappar till barnen. I år var vi INTE ute i tid!

Slagit in paketen på nätterna när barnen somnat. Inte lätt när de inte somnar för att det börjar närma sig jul. Spänningen stiger!

Men nu är klockan snart halv två på natten och nästan alla klapparn är packade i bilen. Resten imorgon. Väskorna packade, nessesären imorgon. Lämna nyckel till huset till djurvakten sen bär det av mot Dalarna. Hoppas vädret är med oss och alla medtrafikantet!

En del av alla paketen!

Ja då var det dags för årets sista ridning. Eftersom vi legat i magsjuka och missat en lektion rider vi nu igen. Dubbel lektion i kylan blir en bra avslutning!

Efter att Filippa spytt lördag kväll när kusinerna var här och jag insjuknade och spydde natten mellan söndag och måndag verkar vi nu vara på benen igen. Hela måndagen låg jag i hög feber, 39,5. För som vuxen tar man det inte lika lätt som ett barn. Jag var däckad!

Idag tisdag fick barnen gå till skolan och jag fick låta den sista febern lämna kroppen. Pratade med Henrik ikväll som är i Norge, dunderförkyld!

Nu är barnen och jag nyduschade och har krupit ner i sängen tillsammans. Imorgon väntat en ny dag och näst sista dagen innan julledigheten.

Så nu kör vi! Nya friska tag! Om så bara för två dagar. Sen ledig i två veckor!

Fick storbesök från Uddevalla. Vi åt gott och pratade mycket.

Synd att det är så sällan vi ses. Men nu åker vi ner och firar nyår tillsammans med dom. Så nu blir det tätt på given. Ska bli kul att komma ner och se deras nybyggda villa. Sett några få bilder och det verkar enormt fint.

Men jag fick snosa och gosa med "fasters" älsklingar Alva och "Astjid".

Busungarna!


AlvaOch "Astjid"
 av min egen dumhet.

Hade varit hos en vän på kaffe idag och skulle åka hem. Jag satte mig i bilen och till saken hör att jag har en sådan däringa lång go jacka som ska värma röven lite extra. Helt underbar när det är kallt ute. Lite sämre när man ska in i bilen. Först får man öppna dragkedjan "baklänges" så att man kan ta klivet in i bilen med ena benet kvar på utsidan.

När jag väl satt mig i bilen och sakta börjat rulla därifrån så kände jag att jackan liksom tryckte på axlarna, så jag lutar mig fram för att kasa upp jackan till en bekvämare position. Samtidigt som jag gör det skjuter jag ifrån med fötterna som jag har nere på golvet i bilen. Och på golvet i bilen finns pedaler. Slinter med foten på något vis och trampar till. Inte nuddar, utan riktigt trampar till. Vilket resulterar i en tvärnit. Eftersom jag satt framåtlutad så hade jag hela nyllet ungefär 5-10 centimeter från ratten.

Ja resten kan man väl nästan räkna ut. Jag skallade ratten rätt rejält. Hela överkäkstandraden drämde jag högst upp på ratten!

Chockad!

Vad hände?

Sitter tänderna kvar?

Och där kom fläskläppen!

Vilken himla tur ändå att det inte var gasen jag råkade trampa på. Men nu är det gjort och min make var inte förvånad när jag kom hem. Och hade inget medlidande för mina skador! ;-P

Miljön pratas det vitt och brett om. Men hur tänkte leverantören här!?!??

Här är paketet!

Kan ni gissa dess innehåll? Paketet är cirka åtta gånger större än min hand.


Ganska stort ser ni!


Det som fanns inne i paketet får plats mellan...


mina fingrar.


Ett USB-minne!


Jag tycker att ett vadderat kuvert hade varit betydligt lättare att skicka, mer miljövänligt och säkerligen billigare. Och kommit direkt i min brevlåda!
och en vägrar.

Jag och Filippa har klippt oss. Vi har klippt lugg och jag har färgat håret mörkt. På skolan tyckte de att vi blev ännu mer lika när vi båda fick lugg.


Lippan poserar. Helst ska magen synas på alla kläder, vilket mamma bara tillåter inom husets fyra väggar.


Vackra ögon!

Och så han som INTE vill klippa sig!
Vi firar luciadagen i VAB:ets tecken. Filippa har legat med magkramper och gråtit fram till halv fyra imorse. Så det blev en dag hemma för oss. Men under dagen verkar hon må bättre. Vi firar med lite sång.


Adam spydde i fredags. En gång. Sen var det full fräs här hemma måndag och tisdag med två "friska" barn som lekte järnet när de väntade på att 48-timmars-regeln skulle löpa ut. Uttråkade barn till tusen, en mamma som var nära bristningsgränsen av alla frågor:

"Vad ska vi göra nu?"

"Får jag ringa en kompis?"

"Jag har tråkigt!"

"Får jag gå till en kompis?"

På tisdag blev det så tråkigt att jag skickade ut barnen att leka i pulkabacken en stund. Sedan beslutade vi att ta fram julgranen och klä den. Barnen fick trevligt i några timmar i alla fall.


Granen står så grön och grann i stugan.

Filippa låg sedan på golvet under granen och ritade länge efteråt. "Det är såå mysigt, men jag undrar hur julklapparna hamnar under granen!?!"

På tisdag kväll så var det julfest med skolan och båda barnen var tomtar. Filippa kom på igår att hon skulle vara stjärngosse, men mamma sa nej. För vi hade köpt tomteklänning, annars hade hon fått varit stjärngosse om hon velat, om nu skolan gått med på det!


Nissan!Nissen!

Jag jublade inombords när vi drog på julfest. Vi hade tagit oss över 48 timmars-regeln. Njöt i fulla drag av julsången. Sen hör jag: "Någon spydde på scenen!". Var helt säker på att det var Filippa men det var det som tur inte. Men lite lätt illamående blev jag allt. Nu tar det väl omtag tänkte jag.

Hem för att ta kvällen och mysa det sista med barnen innan nattning. Sen slocknade vi gott allihopa. 

Onsdagen kom och jag fick åka till jobbet. Bra mycket trevligare än att gå hemma med sjuka barn. Men jag hann jobba fram till lunch sen ringer de från skolan. Filippa har jätteont i magen och har klagat hela förmiddagen. Jahapp, bara att hämta hem båda barnen. Fyra barn till i Filippas klass hade åkt hem när jag kom. Så ja, magsjukan går i vår skola.

Men hela eftermiddagen och kvällen har Filippa ätit och lekt men till och från klagat över väldigt ont i magen. Nu ligger hon dock i sin säng och sover. Bara att avvakta och se hur natten/morgondagen ter sig.


 Jag är med och tävlar om en mössa eller ett pannband. Tävla du med!

 

Jag tävlar hos Min kamp i livet  om en valfri vuxen mössa eller pannband hos Spillevink!  

Han kom till slut min underbare vän. Jag har nästan undrat när vi skulle ses igen! Det är ju så med en gammal vän som varit borta ett tag. Men saknar honom. Man har hört om honom att han finns på orten och jag har även hunnit se något inlägg på Facebook om honom.

Han är en sådan vän som man inte träffar på väldigt lääääänge, men när man ses så känns det som igår. Vi återupptar kontakten där vi senast slutade. Det känns i hela maggropen att man saknat honom.

Jag bryr mig inte vad han gjort sedan vi sist sågs, vart han har rest och vems vägar han korsat. Det varken hjälper mig eller gläder mig. Jag vill helst träffa honom på tu man hand. Jag vill inte att han träffar mina barn, men ikväll så träffade han sonen.

Det behövs ingen närmare presentation:

Herr magsjuka har gjort entré!!

Adam klagade på magont i morse men sedan har han lekt ute hela dagen och ätit mat. Vi var på scoutavslutning och där fick de varsin godispåse med hem. Den rörde han inte. Det var första varningstecknet. Sen kom tårarna och han klagade på att det kändes som om en bomb sprängts i magen. Han gick och la sig i sängen och hann i stort sett bara somna innan han vräkte ur sig. I hinken, över golvet i rummet och till sist även i toan. Nu är första tvättmaskinen i gång, toa och handfat är tvättat med klorin och händerna dränkta i sprit. Nu ska jag gå och sova få se hur natten blir!

I love it! ;-P
Har inte haft tid att uppdatera bloggen. Har haft fullt upp med att planera julfesten för Adam och Filippas skola då jag är klassmamma. Två möten på tre veckor och ihopsamling av lottvinster.

Jag har haft kurs med jobbet.
 
Middag med Privattandläkarna.

Middag med jobbet.

Dansavslutning med Filippa.

Mamma och pappa på besök.

Hälsoundersökning med Filippa.

Utvecklingssamtal med Adam.

Allt detta på två veckor.

I eftermiddag är det luciatåg med Adams scouter i missionskyrkan och på tisdag går julfesten för skolan av stapeln. Till råga på allt så är Henrik inte hemma på veckorna så jag har inte speciellt mycket avlastning. Känns som om veckan skulle ha några dagar till fast man fortfarande bara jobbade fyra.

Jag brukar tycka om att ha en del att göra, jag älskar att planera saker, skriva listor och organisera så jag lider inte. Men jag har inte tid med så mycket annat. Men på tisdag är allt avbockat och färdigt. Då ska bara julen inväntas.

Idag har vi tänt det andra ljuset och det är bara två veckor kvar till jul. Det går så fort!
Kände ett behov av att ha en bra bok att krypa upp i soffan med under julledigheten. Ställde mig i kö på en deckare. Plats 43!!!

Men idag kom den. Mycket mord och blod ska det vara. Perfekt i vintermörkret. Boken skall vara tillbaka 7/1, samma dag som jag börjar jobba igen. Så nu har jag en bok och två veckors ledigt att se fram emot!

I love the julledighet!

Glömde arbetsskorna hemma efter extrajobb innan helgen. Detta resulterade i att jag spatserat runt i bara strumporna idag. En del patienter har uppmärksammat det.

Men jag har känt mig obekväm och oprofessionell.

På med fleecekläder, vinterkläder, reflexvästar och ryggsäckar. Sen blev det morgonpromenad i femton minusgrader. Friskt var det och pigga blev vi!

När vi var på utvecklingssamtal i fredags för Adam så fick vi se en dikt som han skrivit.

Mamma blir varm i hjärtat!


Några ord kan göra en så glad!
I fredags så jobbade jag till 12.30 i Molkom, åkte hem och hämtade Henrik och åkte på utvecklingssamtal för Adam på skolan. Därefter åkte vi till Kalstad för att uträtta ärenden och möta upp mina föräldrar.

Sen hem och åt go mat och invigde julhelgerna med första glöggen. Underbart. Lördag morgon ägnades åt att fixa vatten och klara sig med minimalt med vatten då en stor vattenläcka tömt hela Forshaga på vatten. Mor och far åkte hem.

I helgen har det även ritats mallar till pepparkakshus, bakats pepparkakor, bakats pepparkakshus, pyntat pepparkakshus, haft dansavslutning för Filippas dans och gått på julskyltning.

 

Årsglöggen från Blossa var OK men inte toppen.


Byggsektioner gjorda inför husbygget.


Adam i full färd med att pynta.


Fint blir det.


Lilla Lippan fixar också till julpyntet på sin lilla villa.


Fint ska det bli!


Sen blev det pepparkaksbak.


Lippan tar i för att få ut degen.


Adams färdiga hus.


Lippans lilla hus.


Min kak-villa.


Min sessa på dansuppvisning.


Hon har tyckt att det varit så där att dansa. 


Men att uppträda gick väl ganska bra.


Men ibland gjorde hon INTE som alla andra.


Men söt är hon ändå!

Nu blir det natta och en ny arbetsvecka drar igång till veckan. Skillnaden nu blir att jag från och med december går upp på 75% så jag kommer även att jobba torsdagar i fortsättningen. Så för mig blir nu arbetsveckan längre än helgen! ;-P Precis som för de flesta.

TJING!