En vecka full av måsten. Hela veckan har jag varit ensam på jobbet med allt ansvar. På måndag hade Filippa studiedag och då kom även båten från Uppsala. Den kvällen kom vi hem från stan 22.00. Tisdag, onsdag och torsdag pendlade Filippa i feber mellan 36,5 till 39,4. Jag fick åka mellan jobb och sjukt barn. 

På jobbet har inte systemet och uppkopplingen till försäkringskassan fungerat på två dagar. Vilket resulterade i efterarbete. Några avbitna tänder där jag bara lagt i provisorisk fyllning för att skydda mot skav. Får inte göra mer. Andra har jag skickat till jourhavande tandläkare. Tidboken är sprängfylld med tider och patienter i kö. En dag på jobbet var vi utan varmvatten. Inget flöt på smärtfritt. 

Fredag var Filippa feberfri och fick vara hemma då Adam hade studiedag och gjorde henne sällskap. 

Lördag åkte vi in till Sörmon för ridning kl 12. Sadlade hästen och såg till att Filippa fick sitta upp. Sedan drog vi till stan för att uppdatera Adams garderob. Tillbaka för att hämta upp Filippa. In till stan för att handla mer. Sen åkte vi på bio med barnen. Mycket uppskattat efter en stressig period. Vi såg på "Pojken med guldbyxorna". Den var riktigt bra. På kvällen blev det middag med goa vänner. 

Idag, söndag morgon, ringde klockan 07.00. Samling på Ängevi 08.00 för att gemensamt ta oss till säsongens sista cup. Det spelades fotboll från 9.00-14.00. Tyvärr bara förluster. Sen delades medaljer ut. Alla lyckliga. 

Vi fick avvika illa kvickt för Filippa hade bestämt sig för att hon minsann skulle pröva på innebandy. Så vi lämnar Ilanda 14.20. Hemma 14.35. Byter om och fyller på vatten samt hämtar klubba och glasögon. 14.45 lagom till innebandyn drar igång kliver vi in genom dörrarna. 

VI HANN!

Så nu är hon en ridande, fotbollspelande och innebandyspelande tjej som ska testa handboll imorgon. Tänk om man kunde få en gnutta av den energin. Hon får göra som hon vill så länge hon vill. Hon kommer att sålla bort så småningom. 

Väl hemma för kvällen såg jag fram emot en lugn söndagskväll där jag skulle äta upp min beställda thaimat. Sitta i mysbyxor med tända ljus och ta en kopp av mitt körsbärste. Maten luktade och smakade gott. Det skulle bara behövas en knäckebrödskiva till. 

PANG!

Där var matlusten borta och jag blev väldans mätt. På ett litet kick. Upp ur min tänkta macka kikade tre skalbaggar. Blä. Slängde den och började kolla vidare. I allt öppnat knäckebröd fanns dom. I havregrynen, müslin, glasstrutar, kryddlådan, ja i stora delar av skafferiet. Undrar hur många man ätit upp!?

Nu är skafferiet renare än det varit på många år och så tomt, så tomt. Jag har dammsugit varenda liten skarv och skurat med såpa och klorin. Diskat varenda bunke. Så himla äckligt. 

Ingen mat, ingen macka, inget te, inget mys. Störtar nu i säng med tom mätt mage...Våran nya ögonsten anlände idag till Karlstad. Efter veckor av planering och förberedelser. 

Jag kan svära på att jag blivit några hår gråare, magkatarren har gjort sig påmind och tröttheten har legat som en gloria runt huvudet. Maken har jobbat 15-timmars dagar, sju dagar i veckan. När hans riktiga jobb slutade för dagen började båtkärrebygget. Själv fick jag dra det stora lasset hemma med barn, läxor, skola och aktiviteter. Tur jag har haft svärmor vid min sida. 

Men idag kryper jag ner mellan lakanen något lugnare och mycket lyckligare. Nu börjar ett annat huvudbry. Men ett kärt sådant. Nu ska här städas, servas och inredas. Sen skall förarintyg införskaffas och till våren skall hon sjösättas. 
Här är hon! Dock är targabågen fälld för att hon skall kunna köras in i porten till vinterförvaringen. 

Fler bilder kommer senare!

Skepp å hoj!


Jag har börjat städa bort sommaren och snart skall hösten fram. Men jag kan inte med att slänga bort mina pelargoner. De är superfina fortfarande. 

Och nej! Jag kan inte vinterförvara dom. Jag har försökt. Jag tar bara död på dom!I år är det valår. Smutskastningen har varit hög bland partierna och de flesta partier har tappat mitt intresse. Ju mer skit de pratar om andra partier desto mindre tycker jag om dom. Läser man på så har alla, jag menar ALLA partier något vettigt att säga. Och ALLA har den andra foten i det blå skåpet där var och en av dom har skitit en egen hög!

Jag gillar den flintskallige bättre än den lilla gubben med fotpall som inte ens kan ta emot ett papper!

Hoppas alla gjort sin röst hörd idag. Och till alla mina nära och kära där ute. Ni är mina vänner idag och imorgon. Oavsett vilket parti ni röstat på!

Fridens!


Igår var det poolspel med ÖDIK. Så otroligt fina flickor som kämpade så starkt i motvind. Ingen vinst men glada tjejer ändå. Solen sken från klarblå himmel. 
 
Filippa spelade fotboll för ca två år sedan men valde att sluta. Nu i år ville hon pröva på igen och hon har hängt i hårt. Ridning och fotboll. Igår var det hennes första match då dessa, tyvärr, alltid krockar med ridningen. Men så otroligt duktig hon var. Några småmissar men hon har utvecklat otroligt denna sommar. Så kul att se. Hon kanske går i sin mosters fotspår när det gäller fotboll.
 
 
 
 
 
 
Igår när vi lämnade matchen så somnade hon nästan i bilen. Igår kväll var hon så trött att hon bara grät. Denna dagen tog hårt på krafterna. Idag tar vi nya tag!
 
 
 
 
 
 
Idag var det skoljogg på Grossbolsskolan. För varje varv de springer får de ett band att knyta runt handleden. Sju armband fick vår lilla skrutta ihop. Totalt runt 7,7 kilometer. Inte illa. Så kom då äntligen sonens skolfoton. Det här är höstens höjdpunkt. Att få barnens foton. Tur man gläds åt det lilla. 

Våran fina prins. 


Här är två av fem. Nu gäller det bara att välja ut ett. Ett sant nöje!

I veckan fick vi årets skolfoto på sessan.  Våran fina, lilla tjej som håller på att bli stor. 


I torsdags var det strålande väder och vi var som vanligt på Filippas fotbollsträning. Nu laddar vi för slutspurt och poolspel den 13/9. 


Idag var det ridning på schemat. Hästar är livet, sen fotboll. 
Lyckan blev total när vi efter ridningen svängde in och köpte lördagsgodis. Jag var "världens bästa mamma!" För en stund. Lättköpt kärlek...

Idag firar vi fluortantens dag!


Du har väl Fluxat idag!?

Va?
Nu har Adam klarat av en vecka med bussåkande och blir bara bättre och bättre. Säkrare och säkrare. Telefon och busskort borta ena dagen, trasigt busskort en annan dag, borttappad ryggsäck som återfanns i fredags. Nu tar vi nya tag och kör fullt framåt. En läxa varje dag har han. Full koll har jag tack vare deras sida på datorn. Så enkelt, så tydligt, så utförligt. 


För mig själv firar jag en månad på jobbet efter semestern, en månad på heltid, en månad i ny regi, en månad med en superbra chef. Älskar mitt jobb!