Åkte upp till Malung för sportlov med barnen samt att köra halvvasan. Men jag hann knappt mer än till Malung innan magsjukan slog till natten till dagen då halvvasan skulle köras. Spy fick jag allt göra, halvsova på soffan hela naten fick jag också göra, ligga i feberfrossa och pissa med röven (förlåt men så var det). Var i valet och kvalet hela morgonen. Växlade mellan att ligga på soffan och försöka tvinga i mig lite frukost. Lika lönlöst båda två.
 
Tjugo i nio på morgonen bestämdes det att jag åker till Oxberg och ser om jag mår bättre när jag väl kommer fram. Ville inte riskera att ligga på soffan klockan tolv när starten skulle gå och må toppen och inse att jag kunnat försöka starta. Mamma, pappa, Henrik och barnen fixade allt medan jag låg på soffan och pustade. Till slut satte jag på mig skidkläderna, svalde två Imodium och lade en tjock Tena Lady långt bak i trosorna. För vem visste? Jag kanske skulle skita ner mig halvvägs ut i skogen. Min far var nog mest bekymmrad över hur jag skulle transporteras hem med skit fulla byxorna! ;-P
 
Hela resan till Oxberg halvsov jag och försökte få i mig någon avskyvärd flytande fruktmix för att återfå någon slags energi. Framme i Oxberg frös jag och kände mig inte så motiverad till att starta. Men jag gav mig fan på att försöka åka den första rundan på 1,5 mil innan jag var tillbaka i Oxberg för första vätskekontrollen.
 
Jag var trött, magen var tom, Tenan låg till rätta och startskottet gick. Jäklar vad tungt det gick. De första 1,5 milen tog en timme och femtio minuter. Jag skulle gärna skrivit att jag gled in i Oxberg med massor av energi kvar, villig att fortsätta de resterande tre milen. Men sanningen ska fram. Tårarna brände bakom ögonlocken, svordommarna susade i huvúdet och jag bara letade efter de mina så jag kunde ta av mig dom här jävla skidorna, slita ut den där satans obekväma blöjan ur trosorna och åka hem och sova.
 
Men det hade mina anhöriga misstänkt och valt att inte vänta på mig i Oxberg. Jag insåg att ingen väntade på mig, att det inte fanns någon att slänga sig framför fötterna på och tjuta ur sig frustrationen om hur jävligt bakhalt och jobbigt allt var. Jag fick dricka min blåbärssoppa med darrande underläpp och bita i den fruktansvärt torra, äckliga vetebullen med kväljningar haglande från maggropen och blinka bort tårarna som skymde sikten.
 
Det var bara att snyta sig och fortsätta åka och hoppas att jag hittade dom längre fram och kunde avbryta loppet.
 
Men någonstans under den kommande milen dalade självömkan av, hornen i pannan växte ut och bullen och blåbärssoppan måste ha gjort susen.
 
Adam leker i spåret i väntan på att mamma ska hitta honom.
 
Filippa spejar från träden för att hejja fram sin mamma.
 
Det var först efter 2,5 mil jag hittade det jag sökte. Någon att gråta ut hos. I Hökberg stod de och väntade på mig. Men då hade jag åkt mer än hälften och kände att detta kan jag staka hem. Jag kanske kunde behålla möjligheten till en halvklassiker. Tankade med lite banan och kärlek. Peppning och stöttning. Sen vinkade jag adjö och drog vidare.
 
Här susar jag fram efter sista kontrollen i Eldris. Nu var det bara nio kilometer kvar.
 
Men här började ryggen ta ut sin rätt. Fick hänga på stavarna en stund.
 
Men otroligt lycklig susar/hasar jag in över mållinjen i Mora fem timmar och elva minuter efter den ångestfyllda starten i Oxberg.
 
Jag skålar för mig själv i varm saft. Vilken jäkla bra prestation jag gjorde!!!
 
Som jag dock aldrig kommer att göra om. Men jag har insett en sak. När man är helt slut har man mycket kvar att ge.
 
OTROLIGT GLAD!
 
Nu har jag avklarat tre fjärdedelar av halvklassikern och för det vill jag rikta ett stort tack till dessa utan inbördes ordning. Var och en hade inte tagit mig igenom loppet utan det var samarbetet av dessa som tog mig över mållinjen:
 
TACK TILL:
 
Henrik
Adam
Filippa
Pappa
Mamma
Imodium
Tena Lady
Blåbärssoppa

Idag har det varit en sådan där underbar vårvinterdag. Blå himmel, sol och takdropp.

Egentligen är jag inte ett sådant stor fan av våren. För mig är det den sänsta årstiden. Den för med sig sååå mycket dynga och skit. Alla bakslag när man trodde att våren var på väg. Allt slask. Allt ser så smutsigt ut. Och all j-vlä hundskit. Det som göms i snö....

Mars månad är ok. Precis när det börjat smälta. April brukat var den värsta månaden på året. Men sen när maj kommer och det börjar torka upp. Då, då finns det hopp om livet!

Igår packade vi i lite "gott" i ryggsäcken, drog på oss skidorna och åkte ut på 5 kilometers-rundan. Helt underbart.

2,5 timmar ute i den friska luften gjorde susen. Sen hem för en bit mat och melodifestivslen. Alla somnade gott på kvällen.

Idag är stora förberedelsedagen. Allt ska packas och fixas inför morgondagens resa upp till Dalarna. På tisdag åker jag halvvasan. Sen ska vi upp till Sälen och åka slalom. Och umgås med nära och kära!

Ikväll tog vi med barnen på 3D-bio på filmen Röjar Ralf.

Först köpte vi biljetter sen gick vi in på McDonalds och åt varsin glass i väntan på att filmen skulle börja.

En mysig kväll tillsammans och en bra start på sportlovet.

Idag är det internationella dagen för modersmål. Vad passar då bättre än att bjuda på några ord på Malungsmål.

å`gô-lö's = bekymmersfri
(ô uttalas som ö:et i röra)

o`-li`kan = illamående
(a uttalas som a sägs i pelikan)

Att svära är fult jag vet det!

Men jag kan inte göra annat nu när magsjukan kom tillbaka på Filippa efter 28 timmar. Hur är det ens möjligt?

Nytvättad, nybäddad och väldoftande säng blev ett minne blott. VAB-dag för Henrik imorgon igen. Jag hoppas jag klarar mig och kan jobba veckan ut. Pust och stön. Blir skralt i kassan...

Idag fyller världens bästa farmor år.

Ett stort grattis till dig!

Så länge jag kan minnas
Har du alltid funnits där
Du har passat, pussat, skojat
Och sett mig som jag är

Under alla dessa år
Är det mycket som jag fått
Och din kärleksfulla värme
Har gjort mig väldigt gott

Det är så skönt att känna
Att du bryr dig så om mig
Och jag vill att du ska veta
Att jag också älskar dig

Av:Siv Andersson

I nästan nio timmar höll spyingen i sig på lillsessa. Hon fick inte behålla något. Så fort hon druckit kom det upp. Det slet i henne. Hade inget att spy.

Idag visade sig påfrestningarna på henne. Hon har blodutgjutelser på kinderna. Då har man tagit i rejält när man spytt.

Än så länge har dagen gått i spyfritt tecken. Imorgon får Henrik vara hemma och VABBA. Så håller vi tummarna för att ingen mer drabbas.

Idag har tvättmaskinen gått varm utan uppehåll och nu är allt till Filippas säng nytvättat.

Klockan har blivit 23.30. Har ägnat två dagar till att skura varenda detalj i badrummet och precis startat ett rengöringsprogram på tvättmaskinen. Skurat hela duschkabinen invändigt och precis duschat. Tvättkorgen är tom och en härlig känsla infinner sig. Kryper upp i datastolen för att surfa runt lite.
 
MAMMA!
 
Då händer det! Magsjukan anländer. Filippa har spytt ner hela sängen. Nu ligger all spytvätt i min föredetta rena duschkabin och det är 2,5 timme kvar på rengöringsprogrammet. Handfat, toastol och golv är tvättat med klorin och jag är spritad upp till armbågarna. Nu inväntar jag rengöringsprogrammet och att Filippa ska spy färdigt och somna. Då kan jag slänga in spytvätten i min skinande väldoftande tvättmaskin. Vad i h-vete ska man städa för?
 
Nu är allt ogjort!
 
Nu är det bara att hoppas att jag klarar mig då det är ungefär en vecka kvar till halvvasan.
 
Men det här är finare än whisky och dyrbarare än guld dagar som denna. Klorin och handsprit!

Då sitter man framför melodifestivalen för andra gången på sex år. Det lär bli fler gånger de kommande åren. Har fått en dotter galen i detta. Hon tittar, resonerar, bekräftat eller dementerar. Talar om vilka hon kanske ska rösta på fast hon vill lyssna färdigt först.

Hon är som trollbunden!

Det svämmar över av alster och kärleksförklaringar på små lappar här hemma. Det är brev och teckningar i små, små paket.

Idag togs det helgen. Maken skall följa med Filippa i skolan imorgon. Och jag ska ge mig ut i skidspåret efter frukost.

Idag blev det en mil i spåret. En timme tog det. Jag har haft som mål att ta mig runt halvvasan på under fem timmar!

Fyra och en halv mil = fyra och en halv timme. Plus lite stopp och vätskekontroller. Borde klara det på under fem timmar. Men man kan ju inte hålla samma tempo hur länge som helst heller. Men mer än sex timmar vägrar jag att hålla på!!!

Hoppas bara kropp och förkylning håller sig som de ska!

Idag var det Adams tur att få nya skidor. Han ville inte ha röda som de som fanns där de köpte Filippas. Så Henrik åkte vackert runt med honom på flera affärer. Till slut fick de tag på ett par Fischer och sonen blev nöjd. Hem kom de inte förrän halv åtta på kvällen och då skulle de absolut ut och pröva skidorna. Bara att klä sig och dra iväg till SISU.

Det blev två kilometer idag innan vi begav oss hem för läxor. Jisses vad bra de är på att åka skidor. Här verkar vi ha hittat något som passar dom båda. Hoppas de håller liv i skidåkningen i flera år.

Kanske nya Kalla och Elofsson?!?!!!!!

Filippa fick nya längdskidor igår och Adam lånade grannpojkens. Sen drog vi upp till SISU för att teståka. Det slutade med tre kilometer och att det var jag som fick säga stopp till att åka mer. Klockan närmade sig åtta på kvällen och skola nästa dag.

Filippa hade dåligtfäste och Adam inget glid. Så idag åker Henrik in och köper nya längdskidortill Adam också. Vill dom åka ska dom ha riktiga saker att åka på.

Få se vad Adam får idag med Filippas är rosa och fina!

Då har vi startat upp en ny vecka och veckans skörd med patienter hänger på led för att bli avverkade.

Välkommen måndag!

Idag är det min underbara mammas födelsedag.

Mamma dig kommer vi att fira när vi åker upp till Dalarna på sportlovet. Fram tills dess får du en hälsning från oss.

Älskar dig!

Ha en underbar dag!

Är hos goda vänner på middag. Och de har en så superduper underbar liten killing. Barnen har fått mata henne. Man blir kär direkt!!

Visst är det härligt med helgn?

Då får man göra det man inte hann under veckan...

...STRYKA!

Jippi!

Varit på Svenska rallyt på Färjestads travbana. Stått ute i kylan från 16.30-20.30. Barnen tröttnade ur några gånger men det var värt allt för att se Daniel Bodin på sin skoter.

Han gjorde två backflip. Men det första höll på att gå illa. Han flög så långt att han landade platt. Men inget verkar hindra den "token".

Barnen fick se honom, prata med honom, få en autograf och få ett foto taget.

Adam går fram och säger: -Hörde att du är från Malung!? Ja, svarar Daniel, är du också det? -Nej men min mamma e!

Damm är bra till mycket. Man kan öva sig på att skriva och vara kreativ.

Och jag har insett att det är dags att städa...

Det blev en tur på skidor idag med. Endast 4,4 kilometer men man får börja lugnt när man varit sjuk länge.

Fyra minus och lätt snöfall gjorde kvällen helt underbar i skidspåret.

Mer av snö och lagom kyla hela februari och sportlovet. Sen tar vi vår!

Efter en vecka med hårt pluggande för sonen så avslutar vi och firar med att baka tillsammans, jag och barnen.

Kladdkakemuffins fick det bli!

Nu är barnen klara för kvällen, fikat är intaget och väskorna packade inför morgondagen. Nu blir det Mia på Grötö. Underbart program!

Natti!

Snötyngda trän, dämpade ljud, lätt dunkel, tända lyktor och massa ungar på väg till skolan.

En underbar vinterdag!

För långt bort för att firas och få en kram. Men en hälsning skickar vi dig. Ha en underbar dag i värmen och njut!

Många grattiskramar!

En sån tur att du är min svärfar
Som har en så underbar son till mig
Dig vill vi väldigt länge ha kvar
Här är en hälsning från oss till dig!

Helgen har rullat på i ett tempo som jag inte hunnit med. Tjejfest, barnkalas, mat, storhandla, städat akvarium, umgåtts med familjen, skolläxor....

Nu är det dags för ny arbetsvecka.

Natti!