Vår fina prinsessa har ett stort hjärta.

De senaste åren har hon sparat ut håret till en längd som till slut inte var hanterbar. Vi blev mest osams när vi skulle reda ut tovor. Slutade ibland i tårar. Men syftet har varit gott hela tiden.

Hon har med bestämdhet sagt att det skall sparas tills det är rillräckligt långt att skänka bort men ändå få lite kvar själv. Nu kom den dagen, då hon kände sig redo.

Perukmakaren kontaktades, tid bokades hos frisörskan och snoddar inhandlades.

Nu är det avklarat och vi har en nöjd och mycket stolt dotter här ikväll. Med all rätt!

I torsdags styrde vi kosan upp till Dalarnas land. Dels för att fira midsommar och dels för att fira min kusin som fyllde 30 år.

 

Direkt vid ankomst så hoppade vi in i tältbygget som de andra påbörjat. Sedan handlades maten och tillbehören. Midsommar blev en mycket lyckad dag. Solen sken, regnet höll sig undan, alla var glada och nöjda. Midsommarstången kläddes och hela dagen avslutades med dans och sång.

 
 

Underbart att umgås under somriga former och prata och skratta. Om ni tittar noga på bilderna så är det inte barnen som har mobiltelefonen i högsta hugg, ej heller ungdommarna. Utan det är min farmor som har sin iPhone i högsta beredskap!

På lördagen blev det dags för 30-årsfest i Yttermalung. Mycket folk, god mat och dryck.

 

På söndagen styrde vi färden hemåt för att börja förberede för två jobbveckor innan semester, kommande båtsemester och kommande flytt och allt därtill.

Idag blev det kontraktsskrivning på lägenheten samt flyttanmälan. Den första augusti skall vi möta upp i lägenheten och få nycklarna. Nu drar det ihop sig...

 

Snart bor vi vid vatten, båtar, bryggor och höghus.

Nu till hösten när båda barnen kommer att gå i Engelska skolan samt att Henrik jobbar i stan så tyckte vi att det var dags att röra på oss. Vi har över ett års tid kollat på och letat lägenheter i Karlstad. Till slut dök det upp en hyreslägenhet. Det bästa av allt är att den ligger i den stadsdelen vi vill bo. Perfekt att prova på. Vi vet faktiskt inte om vi vill bo i Karlstad eller om vi kommer trivas i lägenhet. Då är det synd att köpa något.   

Så nu blev nästa steg att sälja huset då lägenheten är ledig från första augusti. Och det snabbt. 

Nu har vi kämpat, rensat, städat och plockat i snart tre veckor. Men nu ligger det äntligen ute på Hemnet. 
Här är några av bilderna som visas på Hemnet. Nu är det visning på söndag. Därefter får vi se hur det går. 
När man går ur trean får man spela instrument på väg till skolavsluningen. 


Nu har detta läsår spelats ut och hon lämnar Grossbolsskolan för gott för att till hösten börja i Engelska skolan i Karlstad. 


Det ser hon fram emot med spänning och längtan. Börja om på nytt med nya klasskompisar. 

Med på skolavslutningen var öven brorsan som fick träffa sina gamla klasskompisar en stund. Sen bar det av iväg på sommarlov, ut med båten och ligga i Inre hamn och kolla läget. 


Nu ska det njutas av många härliga sovmornar och slappa dagar och en önskan om strålande sol. 
Efter att ha kämpat sig igenom ytterligare ett läsår tar han nu ett välförtjänt sommarlov. Han har för det mesta gjort alla uppgifter och läxor med ett glatt humör, besökt många surgerys, och skött sig i skolan. Det har lönat sig då han under höste fick en utmärkelse. 
Men nu hoppas vi på sol och bad, många sovmornar och att batterierna laddas så vi kan ta nya tag i augusti och ta steget in i betygsvärlden. 

Bra kämpat älskade unge. Vi är stolta över att du gjort ditt bästa.