10 år

1kommentarer

För tio år sedan:

*Vi var i Tyskland hos vänner.

*Vi hade världens tur när bilens däck ramlade av efter att vi lämnat autobahn.

*Vi tog in på hotell i Danmark där bilen inte tog oss längre. Bilen blev bärgad och körd till Sverige och vi fick leta hyrbil.

*Vi var på restaurang i Lökken och jag åt tills byxorna sprack :-P

*Vi fick rusa ner till stranden i Lökken 23.30 för att förlova oss på rätt dag, så som vi graverat in på ringarna.

Det var minnet av vår förlovningsdag som skedde för 10 år sedan. Vi hade sådan otur och samtidigt tur i det hela. Då var vi bara stressade och lite ledsna över allt krångel. Men idag är det ett minne för livet.

Vi hade nog änglavakt den dagen vi färdades på Autobahn. Det knäppte konstigt i bilen så vi stannade någongång för att kolla vad det kunde vara, men finner inga fel. Vi fortsätter vår tur vidare i sådana farter som Autobahn tillåter. Knäppandet fortsätter. När vi kommer till Danmark och svänger in på en parkering, vi åker kanske i 20 kilometer i timmen, då viker sig ena hjulet. Det är inte bara däcket som lossnar det är hela upphängningen som ger vika. Bilen står på tre hjul, fullpackad i alkohol ;-P

Det visade sig vara ett konstruktionsfel som bilen skulle ha blivit inkallad på och åtgärdat. Men det har missats på vår bil. Nu gick allt bra och volkswagen betalade både för hyrbil, hotell, bärgning till Sverige och fyra nya däck.

Men innan vi flyttat över all alkohol till hotellet (efter 10:e vändan med öl, sprit och vin började andra gäster på hotellet erbjuda sin bärhjälp), ringt bärgare, betalat bärgare, tagit tåget till närmsta Europcar, hämtat hyrbil, åkt till Volkswagen och pratat med dom, kört tillbaka, lastat i all alkohol, packat upp på hotellet, fått oss en bit mat (det var här jag åt tills byxorna sprack), fick springa tillbaka till hotellet för att byta byxor, då var klockan 23.30. Det var bara att rusa ner på stranden och försöka att göra det lite romantiskt och sätta ringarna på varandras fingrar innan klockan slog 00.00.

Efter detta störtade vi i säng!

Förlovade blev vi och förlovade är vi än idag. Det var någon där ovan som ändå ville oss väl!


1 kommentarer

Catarina

01 Aug 2012 01:40

Stort Grattis!
vilken tur ni hade och jag tycker det hela låter väldigt romantiskt ;)
Kram

Kommentera

Publiceras ej