Båttransporten

0kommentarer

Igår så var det dags. Pirret grodde i magen och hjärtat slog nog några extraslag per minut. Dagen hade kommit som vi väntat på och arbetat mot hela vintern.

Det var dags att transportera ut skönheten i vårsolen och inta sommarförfaring i böljande vågor och vidsträckta vatten. 

Eftersom allt var förberett så var det bara att koppla ihop och packa med det sista. 


Ut genom portarna gick finfint. Nu skulle vi ge oss ut i trafiken och ligga i vägen. Vi fixade en ganska lång svans med bilar efter oss. Det blir lätt det i 8km/h. Som tur var var det bara ca 300 meter på en mer trafikerad väg. De andra vägarna var småvägar. 





Under en bro var inga problem. 

Kurvor gick bra och vi fick ta gent på fel sida refug på något ställe. 


Till slut nådde vi grindarna som leder till sommaren.

Men där var det stopp. Trots att Henrik ringt och frågat om bredden på grinden och de svarat att det var hur lungt som helst så sket det sig. Båtens bredd är 3,77 och grindens bredd är 3,80. Kan säga att det var inte hur lugnt som helst att försöka köra in detta monster och lyckas pricka in att få 1,5 cm på varje sida, det var omöjligt rent ut sagt. Den andra halvan av grinden är låst, några få som har nyckel och ingen som ville komma. Även om Henrik erbjöd sig att komma och hämta så var det stopp. Men två argsinta Henrikar löste problemet själva. 

Tre timmar från start så var hon parkerad under kranen, targabågen var monterad och kapellet uppsatt. När vi lämnade henne var solen på väg ner och man kan inte annat säga än att hon är vacker. 


Kommentera

Publiceras ej