Sjösättningen

0kommentarer

Lördag morgon klockan 10.00 var det dags för själva sjösättningen. Riggad och klart för att lyfta från släpet. 

Sakta men säkert närmade vi oss vattnet. Allt gick galant. Det var bara vädret som var emot oss. Kallt som tusan och blåsigt. 


Se där, ingen fast mark under fötterna. Flöt gjorde hon också. Men tyvärr insåg vi att hon tog in vatten i två genomföringar så nu gällde det att jobba. Medans kranföraren väntade en stund ifall vi skulle bli tvugna att lyfta ur henne drog Henrik iväg och handlade lite verktyg. Det blev ett par timmar med lite magknip, sura miner och spänd stämning. Men till slut verkade det som vi fick stopp på vattenflödet in. Vi gav oss iväg. 

Tråkigt nog när vi kom ut på Vänern så låg dimman ganska tjock. Vi som tänkt åka ut och grilla. Vi tog turen till KSS för att fylla tankarna som nästan var halvfulla. 

Här var det jag som fick lägga till och det mina vänner var inte det lättaste. Men till slut låg vi där och kunde fylla på bränslet. 

En liten nätt summa. Huvva!

När vi tankade så lättade dimman och solen tittade fram till och från. Ibland blå himmel, ibland lätt dis. 

Vi drog ut mot Sättersholmarna där vi skulle öva på att lägga till. 

Sista udden innan öppet vatten. Bortanför där är vida Vänern. 

Här fick Henrik lägga till. Gick också problemfritt även om vi tar lite tid på oss. Här gick vi iland och grillade hamburgare och skålade i bubbel för sjösättning och framtida äventyr. Naturligtvis alkoholfri!

På vägen tillbaka till Heden och båtplatsen fick barnen testa på att köra båten. Adam och pappa testar hur fort båten kan gå. 

Sen var det Filippas tur att hjälpa pappa att ta båten mot Heden. 

Väl framme lade vi till och såg till att förtöja båten och byta till nya tampar efter förra ägaren. 

Natten till söndag sov vi över i båten och småfixade lite. En hel del skall fyllas och inhandlas. Får handla lite eftersom vi känner vad vi behöver. Här är vi riktiga gröngölingar. 

Söndagsmorgonen bjöd på strålande sol och stormvindar. Stannade kvar på båtplatsen och skruvade och städade lite innan vi fick åka hem och ta hand om huset lite. 


Kommentera

Publiceras ej