Till Filippas stora glädje drog ridningen ...

2kommentarer

img_0412 (MMS)

Till Filippas stora glädje drog ridningen igång idag. Med den nya hästen Pedro gjordes denna lördag till en bra dag!

2 kommentarer

Jonna

27 Aug 2011 13:59

Hej! Ser att du har läst till tandhygenist i Karlstad, har därför lite frågor till dig eftersom jag själv funderat på det! Du verkar också bo en bit ifrån. Själv bor jag 200 km från Karlstad och har ej möjlighet att flytta eftersom jag har familj. Hur fungerar det rent praktiskt med alla närträffar och kliniska studier. Vart bor man under tiden? och blir det inte jättedyrt när det är flera veckor i sträck?! Är du nöjd med utbildningen annars? :) Tacksam om du svarar. :)

Helena

28 Aug 2011 09:27

Hej Jonna



Kul att du funderar på att läsa till tandhygienist. Jag bor dock endast tre mil från universitetet. Men det var många i klassen som hade många mil till Karlstad. Men några bodde på hotell, vandrarhem eller hyrde en lägenhet ihop. Vet att det var sex stycken som delade på en etta och betalade ca 500 i månaden var. Kan man bo så och hittar kompisar som man trivs med är det ett ganska billigt alternativ!



Vi var de sista eleverna som gick med vårt upplägg. De har gjort om kursplanen för klasserna efter oss. Men för oss delade dom upp klassen i två när vi hade kliniska studier. På alla närträffar var vi alla samlade.



Jag har gillat upplägget i Karlstad när det varit på distans. Har underlättat när man haft familj. Men det är väldigt tufft att sitta hemma och läsa och det gäller att ha diciplin på sig själv. Men även närträffarna kan bli jobbiga då vi fyllde allt på några få dagar. Vi kunde ha en fyra fem olika föreläsare på en dag och hålla på till sex sju på kvällen.



Som utbildning så har jag inte mycket att jämföra med. Tror nog att när man kommer upp på universitetsnivå är allt lite luddigt och flummigt. Har tyckt att det är svårt att få raka, klara svar av lärarna. Men hört att det är lika på fler utbildningar.



Jobbigt har det varit men jag är så glad att jag har klarat det. Så det är klart du ska söka och ge det en chans!



Hoppas du fick tillräckligt med svar.



/Helena

Kommentera

Publiceras ej