Promenad till Ulayasjön

0kommentarer

Igår var det söndag och vi var uppe med tuppen och åt frukost för att bege oss ut på tidig morgonpromenad innan värmen slår till.

 

Vi begav oss till en grävd damm som de har döpt till Ulaya-lake. Ulaya betyder Europa på Swahili. På vägen dit var det nästan lite kyligt men när vi kom fram till sjön så tittade solen äntligen fram och värmde oss. Vi satte oss på en stor sten vid strandkanten och studerade alla fåglar som fanns runt om oss. Bland annat sädesärlor som snart flyger norrut mot Sverige. Där tog vi vatten och fikapaus.



Sjön från där vi satt och fikade på en sten.


På andra sidan sjön.

 
En båt i vassen.

När vi skulle gå hemåt så valde vi att vara lite busiga och testade en helt, för oss, okänd väg hem. Det enda riktmärket vi hade var telemasterna vid inhägnaden långt bort i periferin. Vi styrde stegen rakt ut på stäppen bland buskar och snår. På vägen hem såg vi bananträd, små byar och massa trevligt folk. Blå och röda fåglar, blå-röda och gul-gröna ödlor, aprikosfärgad fjäril, en svart fjäril med vita pricka, skalbaggar som säkert är ca 6-7 cm långa när de inte har vingarna utfällda. De låter som små helikoptrar när de kommer flygande.

 

Vid ett majsfält pratade vi med en man vid namn Desmondie som pratade om livet, om olika stammar och att han levde livet efter bibeln. Hans stora fråga var: Varför är ni vita och vi svarta??

 

Den frågan hade ingen av oss svar på!

 

Sen vandrade vi vidare hem. Totalt vandrade vi i tre timmar. Hur långt vi gick har jag ingen aning om då man tar sig fram i terräng. Var hemma igen till 10.30 och då var det riktigt varmt.

Kommentera

Publiceras ej