Lata dagar på stranden

0kommentarer

Tecknet fortsätter i lata dagar på stranden och sömnlösa nätter. Fattar inte att det ska vara så svårt att sova när det är så varmt. Svetten rinner av en och man får ligga blickstilla i ca två timmar innan det ger sig och då kanske man kan slumra in i en lätt slummer. Men det finns djur som låter på det mest konstiga sätt här och vi bor i en öppen hydda. Fritt fram för både ödlor, fåglar och annat smått och gott att komma in i "huset".

Det finns en fågel, tror att det är en fågel som låter som ett huslarm när det tickar igång. En annan fågel låter precis som om du bara blåser rakt på i en lergök, det bubblar så där konstigt. En tredje låter som om du knackar på en ihålig träpinne. Inte lätt att sova.

Till slut faller man ner i en lätt slummer på grund av utmattning, vätskebrist och sömnbrist. Då kanske klockan är ca ett, halv två på natten. Drömmer och svettas och blir väckt samma okristliga tid varje morgon av muslimerna.

Nu längtar jag hem till min säng i Sverige som är sval och skön och står i ett tyst rum utan muslimer och tuppar. Som inte har myror under madrassen och inget myggnät. Tro det eller ej, men det är varmare att ha detta myggnät som en kuvös runt sig. Ingen bris från vinden som  blåser genom huset kommer igenom nätet!


"Häckningsplatsen" Under denna häckar vi nästan hela dagarna.


Idag blåste ett oväder in och temperaturen sjönk. Ungefär till svensk jättevarm sommardag. Behagligt. Men sen  blåste ovädret förbi och allt återgick till pôtthett!


Lina valde att fläta håret idag, så jag blev sittande själv på stranden ett tag tills jag fick en kompis som städade ur sand ur sitt bo.

Reser om tre dagar. Hemma om fyra! :D

Kommentera

Publiceras ej