Lite resfeber

0kommentarer

Idag har vi bokat tågbiljetter till Arlanda med X2000. Har även suttit i telefonen med resebyrån där det framkom att vi behöver övernatta i Dar es Salaam på vägen till Nkinga. På vägen hem behöver vi ha en hotellnatt i närheten av Kilimanjaros flygplats, typ i staden Arusha. Detta får man boka själv. Men det skall väl gå att ordna.....

Sen är det lite kruxigt med packningen. För ifrån Stockholm till Dar es Salaam via Addis Ababa får vi ha med oss två resväskor á 23 kg och ett handbagage på 7 kg. Alltså totalt 53 kg. Men när du kommer till inrikesflyget och ett annat flygbolag så har de inga skrivna regler för bagage. I mån av plats och antal passagerare så försöker de tillgodose andra flygbolags bagageregler.

MEN HALLÅ!

Om det är fullt på planet!!!!!

Ska vi då lämna hälften av bagaget i Dar es Salaam?

Jag betalar inte för övervikt!

Svaret från resebyrån: Ja det här är Afrika!



Trygga lilla Sverige där allt skall vara skrivet och på papper med lagar och regler. Det lämnar man för friheten och ovissheten och spänningen att aldrig så noga veta vad som kommer att hända och hur det skall gå.

Detta blir spännande.

Imorgon blir det till att börja leta lediga hotell. Det vill man ha klart innan man åker. Känner inte för att leta när man väl landat. Vore skönt att bara veta i ovisshetens land.

Kommentera

Publiceras ej