Billiga barn

0kommentarer

Igår kväll så fick Adam och Filippa varsin godisspray. Ett slags sockervatten på flaska som sprayas in i munnen. Adam kom på snilleblixten att den luktade så gott, den där sprayen, så han använde den till rumsspray! När jag klev in på rummet igår kväll vid nattningsdax så blev jag stående alldeles innanför tröskeln. Kom ingenvart. Fastklistrad i golvet, fick rycka loss strumporna från det superkladdiga golvet. Lika klibbigt överallt. Fick skälla lite på pojken och skicka dom i säng i min säng. Torkade golvet på hans rum fyra gånger innan kletet var borta.

Ny dag i dag med massa tester från Filippa. Försökte mig även på att se på det kungliga bröllopet. Fick se en del. Sen bestämde jag mig för att dammsuga av golven i huset. Då kommer Adam och ber om ursäkt för vad han gjorde med godissprayen kvällen innan. Han ville väl gottgöra genom att städa på sitt rum. Han och Filippa skulle hjälpas åt.

Vad bra säger jag. Det är klart att ni får. Blir glad för att det känns som om de fattar att jag inte tycker att detta är så roligt. Jag fortsätter med dammsugningen på övervåningen, de städar Adams rum på nedervåningen. När jag är färdig så går jag ner för att se hur det går.

Men vad i hela friden...(jag sa inte så kan jag lova. Dom orden som kom ur min mun går nästan inte att skriva här! Använd fantasin!)........Går in i rummet sliter disktrasorna ur händerna! På vägen ut (ja, jag vet att det är barnsligt) så sparkar jag ut Filippas käpphäst, måste avreagera mig på något. Aj, ont i tån gjorde det också!

Det har torkat hela Adams rum med ren Ajax, outspädd, en tunn hinna över hela golvet. Och mitt i detta står de och åker "skridskor". Blir vansinnig, arg, ledsen, uppgiven och arg på den j-vla käpphästen som ligger i vägen. Sparkar på den än en gång, känns lite bättre.

Stövlar ut ur rummet, med tungan rätt i mun. Livrädd för att halka på Ajaxen. Då hör jag Filippa utbrista till Adam:

- Mäh, jag trodde hon skulle bli glad när vi städade.

Nu ligger de och sover. De somnade utan ett ljud efter många förmaningar och lite hot.


Strax är dom till salu! ;-P

Kommentera

Publiceras ej