Testa nästa sport

0kommentarer

Vi försöker att få in Adam på lite olika aktiviteter för att han skall komma igång och få öva på sociala sammanhang och lite laganda. För över ett år sedan gjorde vi en TRAS-utredning på honom.
(TRAS sätter fokus på de traditionella områden som ger relevans när det gäller språk som språkförståelse, ordförråd, uttal, att kunna producera ord och meningar. Kan även användas i samtal med föräldrarna och för att ge rekommendation om olika specialistinsatser om resultaten visar sådana behov.)

I den utredningen kom de fram till att Adam behöver mest stöd och träning i det sociala. Han hade då, för över ett år sedan, svårt att förstå regler i lekar och förstå vad andra barn sa till honom. Man kunde jämföra det med att ha dyslexi i språket. Ha tappade ord och förstod inte innebörden i alla ord, vilket gjorde att han fick raseriutbrott i lek med andra barn.

Nu har det blivit betydligt bättre men vi försöker få in Adam på lite olika sporter just för att få öva på att samspela. Men nu sa en fröken på dagis att vi inte fick ligga på för hårt. Det är faktiskt så att alla barn inte är lagspelare. Väldig många barn vill hålla på med sporter och aktiviteter där de bara har sig själv att bry sig om. Så som kampsporter, styrketräning, löpning.

Men i alla fall så ska Adam på sin första fotbollsträning på måndag. Vi har anmält honom så får han testa på utan tvång.

Men cross har han prövat. Men den kan vi sälja säger Adam för den går så j-vla fort. (Hans åsikt efter en rejäl vurpa ner i ett krondike)

Simning har han prövat. Han höll ut i nästa 20 veckor när han till slut tröttnade. Han var tvungen att ha simdyna på sig i stora bassängen (töntigt enligt Adam som kan simma fram och tillbaka, dock inte klassiska simtag)

Så nu testas fotboll. Få se vad vi får för kommentar eller ursäkt. Vi får se hur länge han härdar ut. Vad kommer att sätta stopp för honom denna gång? Första sparken på smalbenet, första gången någon tar bollen av honom eller kommer han ens att springa efter bollen!?!? Bara att vänt och se.

Kommentera

Publiceras ej