Lååångfredagsmys på akuten

0kommentarer

Långfredagen nästan till ända, då smäller det. Adam och Filippa krockar. Det störtblöder ur munnen på Filippa som är smått hysterisk. Adam gråter, Filippa gråter, jag och Henrik vet inte var vi ska börja. Blod på Filippas kläder, blod på våra kläder.

Efter ett tag lyckas vi få stopp på blödningen och kan tvätta av Filippa så pass att man kan se vad som gått galet. Jojo, mitt på överläppen sitter en ganska stor "köttbit" hängandes. Börjar vända på läppen och tittar, men det finns inget sår att trycka tillbaka biten på. Det ser helt enkelt ut som om fettvävnaden från läppen har "sprängts" ut ur ett sår på ca 2 mm.

Ringer sjukvårdsrådgivningen som rekomenderar oss att åka in till akuten. Vilket härligt Långfredagsmys vi har framför oss, jag och Filippa. Väl inne på akuten var det lugnt!?!? Hade väl inte hunnit dragit igång. Vi fick komma in direkt och dom tittade på Filippas läpp, men de kallade ner kirurgen direkt så att hon fick avgöra. Efter en koll av kirurgen, som var en tjej till Filippas stora förtjusning, så fanns det två sätt att göra detta på:

1: Klippa bort det som hänger ut, fettvävnad och blodblåsa. Och suturera läppen.
2: Att låta allt vara och torka ihop. Läker sig själv så bra på barn.

Vi kom överens om val nummer 2!

Men tänderna som Filippa oxå klagade över får en tandläkare titta på efter helgen för att anmäla det vidare till försäkringsbolaget.

 Filippa innan "krocken"

Kommentera

Publiceras ej